מה קורה בגוף שלכם כשאתם שותים אלכוהול

מה קורה בגוף שלכם כשאתם שותים אלכוהול

אם אתם חושבים ששתיית כוס יין או בירה בכל יום טובה עבורכם, או אם אתם מאמינים ששתייה "פה ושם" לא תפגע בבריאות שלכם – חשבו שוב!

מחקר אחד מצא כי כל כמות של אלכוהול מזיקה לבריאות שלנו. המשמעות היא שגם למי ששותה בצורה מתונה יש סיכון מוגבר לפתח מחלות ומצבים בריאותיים רבים. שתיינים כבדים יותר נמצאים בסיכון גדול יותר.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.
מודעה

במשך שנים מדענים רבים בדקו והציעו את הכמות המדוייקת לצריכת אלכוהול, אך על פי הממצאים המדעיים האחרונים, יש לסלק לגמרי את האלכוהול מחייכם. המשיכו לקרוא כדי להבין מדוע אלכוהול כל כך רע עבורכם.

מה המדע אומר?

לפני שנציין את כל הסיבות שכדאי לוותר בגללן על אלכוהול, בואו נראה מה מחקרים שונים מצאו בנושא.

על פי מחקר שפורסם ב-The Lancet, שתיית כל כמות של משקאות אלכוהוליים אינה בטוחה.

על סמך סקירה רחבת היקף של כ-600 מחקרי אלכוהול וכ-700 מחקרים קיימים על צריכת אלכוהול ברחבי העולם, הוכח כי אלכוהול היה הגורם המוביל ה-7 לתמותה מוקדמת בשנת 2016.

כ-2.8 מיליון מקרי מוות בעולם התרחשו בגלל צריכת אלכוהול. על פי המחקר, מספר זה שווה ל-6.8% מכלל מקרי המוות בגברים ו-2.2% מכלל מקרי המוות בקרב נשים באותה שנה. כיום מספר זה גדל עוד יותר מהר.

על פי המחקר, ככל שהאדם שותה יותר, הסיכונים הבריאותיים גבוהים יותר. בהשוואה לאנשים שלא שתו אלכוהול בכלל, אלה ששתו לפחות משקה אלכוהולי אחד מדי יום היו בסיכון גבוה יותר ב 0.5% לסבול ממחלות ומצבים הקשורים לאלכוהול, כגון שחפת, תאונות דרכים וסרטן.

אנשים ששתו 2 משקאות אלכוהוליים בכל יום היו בסיכון גבוה ב-7% לפתח מחלות לעומת אלו שאינם שותים. הסיכון עלה ב-37% אם האדם שתה 5 משקאות אלכוהוליים מדי יום.

איך האלכוהול משפיע על הגוף שלנו?

אלכוהול יכול להעניק לנו השפעה חולפת של שמחה ואושר, אך יחד עם זאת הוא יכול לספק השפעה מזיקה על בריאותנו. בפעם הבאה שאתם שותים את הקוקטייל האלכוהולי האהוב עליכם, קחו בחשבון שהוא יכול להשפיע על גופכם בצורה הבאה:

1.מערכת העצבים המרכזית

לאלכוהול יש השפעה שלילית ביותר על מערכת העצבים המרכזית. יתכן שלא תבחינו בזה אחרי המשקה הראשון, אבל אם תשתו עוד כמה משקאות, תרגישו מיד את ההשפעה.

אחד ממדדי האזהרה לכך ששתיתם יותר מדי הוא הדיבור המעוות. מכיוון שאלכוהול מחמיר גם את התקשורת בין הגוף למוח, הקואורדינציה הופכת ללקויה ואתם עלולים להתקשות בשמירה על שיווי המשקל. זו הסיבה העיקרית לכך שאסור לנהוג ברכב לאחר שתיית אלכוהול!

מודעה

אם אתה שותים אלכוהול באופן קבוע ויותר מדי, הוא יהרוס בהדרגה את מערכת העצבים המרכזית שלכם. אתם תרגישו את האפקט הזה בגופכם, כאשר תתחילו לחוות תחושות עקצוצים וחוסר תחושה בידיים וברגליים לאחר השתייה.

צריכת אלכוהול כרונית יכולה לפגוע במוח לצמיתות, ולהגדיל את גורם הסיכון להתפתחות תסמונת ורניקה-קורסקוף, שהיא הפרעה מוחית קשה ההורסת את הזיכרון.

אפילו צריכת אלכוהול מתונה יכולה להשפיע על הזיכרון, על היכולת לקבל החלטות, לחשוב בצורה ברורה ולהישאר רגועים.

אנשים רבים מאמינים בטעות שאלכוהול מפחית לחץ ולכן טוב לבריאות המוח. במציאות צריכת אלכוהול קבועה עלולה לפגוע באונה הקדמית. זהו אזור במוחכם, האחראי על שיקול הדעת, הזיכרון לטווח הקצר, שליטה רגשית ותהליכים חיוניים אחרים.

2.היפוגליקמיה והיפרגליקמיה

כאשר הכבד והלבלב מתפקדים בצורה לא טובה, רמת הסוכר בדם עלולה לרדת, וכתוצאה מכך נוצרת היפוגליקמיה (תת-סוכר בדם).

הלבלב מסייע בבקרת השימוש באינסולין בגוף ובתגובתו לגלוקוז. כאשר הלבלב נפגע, הוא עלול לדכא את ייצור האינסולין בגוף. הדבר עלול לגרום להיפרגליקמיה, או לעלייה ברמת הגלוקוז בדם.

מודעה

אלכוהול מונע מהגוף לאזן ולשמור על רמות גלוקוז בריאות, ומגביר את הסיכון לפתח בעיות בריאותיות רבות – במיוחד אלה הקשורות לסוכרת. זו הסיבה שאנשים הסובלים מהיפוגליקמיה או סוכרת מפסיקים לשתות אלכוהול.

3.מחלות כבד

הכבד הוא אחד האיברים החיוניים ביותר בגוף המסייע בפירוק ובסילוק חומרים רעילים מהמערכת, כולל אלכוהול.

צריכת אלכוהול קבועה משפיעה לרעה על תפקודי הכבד ומגדילה את הסיכוי להתפתחות מחלות כבד או דלקת כרונית בכבד.

שחמת לדוגמה, היא הצטלקות הנגרמת כתוצאה מדלקת כרונית בכבד, הצטלקות הפוגעת בכבד. הכבד עלול להפסיק בתהליך סילוק החומרים המזיקים מהגוף מאחר והוא נפגע מאוד.

מחלת הכבד מסכנת החיים הזאת מביאה להצטברות פסולת ורעלים בגוף. ככל שתשתו יותר, כך הסיכוי שלכם לפתח מחלות כבד גבוה יותר.

נשים נוטות יותר לסבול ממחלת כבד אלכוהולית שכן גופן נוטה לספוג יותר אלכוהול ונדרש זמן רב יותר לעיבוד כל סוג של משקה אלכוהולי, בהשוואה לגברים.

4.המערכת החיסונית

צריכה תכופה של אלכוהול מחלישה את מערכת החיסון של הגוף. הגוף מתקשה להילחם בנגיפים וחיידקים הפולשים אל הגוף.

לאלה ששותים אלכוהול באופן קבוע במשך חודשים או שנים יש סיכון מוגבר להתפתחות שחפת או דלקת ריאות. על פי מחקר, כעשרה אחוזים מכלל האנשים שחווים שחפת ברחבי העולם עשוי להיות קשר לצריכת אלכוהול.

מודעה

צריכת אלכוהול עלולה לגרום לסוגים מסוימים של סרטן, כגון סרטן המעי גס, שד ופה.

5.מערכת השלד

צריכת אלכוהול קבועה עשויה להשפיע לרעה על בריאות העצמות והן עלולות להיחלש עם הזמן. אלכוהול יכול להפוך את העצמות לדקיקות יותר, ולהגדיל את גורם הסיכון לשברים. כמו כן, תהליך הריפוי עשוי להימשך זמן רב.

צריכת אלכוהול קבועה יכולה גם לגרום לחולשת שרירים, התכווצויות כרוניות ואפילו להתנוונותם.

6.בריאות הלב

צריכת אלכוהול יומית – גם אם אתם שותים אותה במתינות – יכולה גם להשפיע על הריאות ועל בריאות הלב. המשמעות היא שאנשים ששותים אלכוהול בכל יום מועדים לבעיות לב יותר מאלו שלא שותים כלל.

נשים הצורכות אלכוהול על בסיס יומי הן בסיכון גבוה יותר לפתח מחלות לב חמורות. הסיבוכים כוללים בעיות בריאותיות, כמו אי ספיקת לב, מחלות לב, התקף לב, שבץ מוחי, בעיות במחזור הדם, פעימות לב לא סדירות ולחץ דם גבוה.

7.מערכת העיכול

יש קשר הדוק בין צריכת אלכוהול לבין בריאות מערכת העיכול, ההשפעה מופיעה בדרך כלל כאשר מערכת העיכול כבר נפגעת. ככל שאתם צורכים יותר אלכוהול, כך גדל הנזק.

האלכוהול יכול להשפיע לרעה על הרקמות בדרכי העיכול ולמנוע מהמעי לספוג ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון חיוניים. זה מוביל לתת-תזונה ואנמיה.

צריכת אלכוהול עודפת וקבועה עלולה לגרום לשלשולים, תחושות כבדות בבטן, נפיחות, גזים ועוד.

שתיינים כבדים יותר הם בסיכון מוגבר לחוות טחורים או כיבים בגלל עצירות והתייבשות. כאשר העניין לא מטופל, הדבר עלול לגרום לדימום פנימי קשה ולמוות בטרם עת. כיבים הם סכנת חיים, הדורשים טיפול מיוחד.

כאמור, לשתיינים כבדים יש סיכון גבוה יותר לסרטן. אם אתם שותים כמה כוסות אלכוהוליים על בסיס יומי, אתם נמצאים בסיכון לפתח סרטן בגרון, בפה, בכבד, במעי הגס או בוושט. אם אתם צורכים אלכוהול ומעשנים טבק בו זמנית, אתם בסיכון גבוה יותר לסרטן.

8.מערכת הרבייה

אנשים רבים שותים אלכוהול כדי לשפר את חיי המין שלהם. יש אנשים ששותים כדי להילחם בפחדיהם בעוד שאחרים צורכים אלכוהול כדי להגביר את ההנאה במיטה.

עם זאת, אלכוהול עלול לפגוע בבריאות המינית שלכם. גברים הצורכים יותר מדי אלכוהול הם בעלי סיכון גבוה לפתח אין-אונות. צריכת אלכוהול עודפת גם יכולה להפחית את הליבידו שלך ולהפחית את ייצור הורמוני המין.

נשים אשר צורכות יותר מדי אלכוהול על בסיס קבוע עשויות לחוות וסת לא סדירה. דבר המגדיל את הסיכוי שלהם לאי-פוריות.

נשים בהריון ששותות אפילו כמויות קטנות של אלכוהול במהלך ההריון עלולות לגרום למות העובר, הפלה או לידה מוקדמת. קיים גם סיכון להפרעות בתסמונת האלכוהול בעובר, שיש להן תסמינים מסוימים, כמו אצבעות או גפיים מעוותות, מומים בכליות, בעיות לב, לקות שכלית, ליקויי למידה, שיקול דעת לקוי, עיכוב בהתפתחות ועוד.

לסיכום

בין אם אתם שותים אלכוהול באופן קבוע או שותים קצת מדי פעם, תמיד יש סיכון להתפתחות של מחלה מסוימת. התמכרות לאלכוהול היא התמכרות קשה ולעיתים קרובות גם קשה לטפל בה. אז.. חשבו פעמיים לפני שתיהנו מהמשקה הבא שלכם.