הרגלי אכילה שגורמים להזדקנות מוקדמת (ופתרונות אפשריים)

הרגלי אכילה שגורמים להזדקנות מוקדמת (ופתרונות אפשריים)

אם הדבר היחידי שמעסיק אתכם בחסרונות התזונה שלכם, הוא שאתם עלולים להשמין – כנראה שסדר העדיפויות שלכם התבלבל. מומחים טוענים כי יש למזונות מסוימים פוטנציאל להוריד שנים רבות מחיינו.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

הרעה החולה שמסתתרת במזונות שומניים, מלאיי סוכרים, מעובדים ומזוקקים- היא יותר מאשר רק תוספת של המון שומן לירכיים.

העניין הוא, שהתזונה ולא הגיל, היא שקובעת את הכימיה הפנימית של הגוף. והכימיה הזו קובעת את חוסנו ואיכותו של כמעט כל תא, איבר ומערכת בגוף. לכן, מה שאתם אוכלים ממלא תפקיד מפתח באיך תרגישו ותראו ככל שתתבגרו. (1)

וזה מצביע על כך כי כל דבר- החל מחוזק העצמות, רקמות הגוף, המוח ומצבו של העור- נקבעים על ידי מה שאנחנו אוכלים. (2) לכן, הרגלי התזונה הם גורם מכריע בשאלה כמה מהר תתחילו להרגיש ולראות את השפעות ההזדקנות. (3)

יחד עם זאת, יש אור בקצה המנהרה. על ידי שינוי בבחירות ובדפוסי התזונה, אתם יכולים לקחת את המושכות בכל פעם שבה תעמדו מול המראה. ליתר דיוק, זה יכול לעזור לכם לשפר את הרמה החיסונית, האנרגיה וגם לשמור על המשקל שלכם. ובסופו של דבר – להאט את תהליך ההזדקנות ולהוסיף שנים יקרות לחייכם.

מסיבה זו, הכינו את עצמכם לקראת שינוי, ואז בחנו את הרגלי המזון האלה, אשר יכולים להאיץ כאבים, עור רפוי וקמטים בפנים.

1.חולשה למזון מהיר

האשם העיקרי: שומן טראנס (חומצת שומן מוקשה)

כיצד הוא גורם להזדקנות:

ניתן להשוות את הקשר בין שומן טראנס לדלקות כרוניות, כמו אל הקשר שבין דלק ושריפה. ובהתחשב בכך שדלקת מבגרת את הגוף מבפנים ומבחוץ, ככל שצורכים יותר שומן טראנס כך מזדקנים מהר יותר. (4)

העניין הוא, שדלקת מקצרת את הכרומוזומים ובכל פעם שהם משתנים, ה-טלומר (*אזור הקצה של הכרומוזומים, המכיל את החומר התורשתי שבגרעין התא) מתקצר ובסופו של דבר מאיץ את תהליך ההזדקנות של איברי הגוף, התאים והרקמות.

מלבד זאת, שומן טראנס גורם להזדקנות על ידי הריסת דפנות התאים. ומכיוון שהגוף מסנתז תאים משומן בריא, שומן רע תורם להפרדה לא טובה בין התאים.בהתחשב בכך ששומן הטראנס אינו טבעי אלא נוצר על ידי בני האדם- הוא גורם למולקולות שבין דפנות התא לקבל צורה לא טבעית.

מודעה

חשבו על כך כניסיון להכניס בכוח עיגול לתוך מרובע – ברמה הבסיסית, צורה משונה וקשיחה זו, מתחילה לשנות ולהפוך את נזילות הממברנה והתקשורת הבין תאית, דבר בעל השפעה חמורה על הזדקנות ועל הבריאות הכללית של כל מי שצורך שומן טראנס.

התיקון

ובכן, זה מסתכם בלהפסיק לאכול מזון מהיר. ולמרות הבטחותיהן הרבות של יצרני מזון מוכן ובעלי מסעדות על הורדה של שומן טראנס מהמוצרים, רק מעטים אכן הצליחו לעשות זאת.

לכן, דאגו לקרוא בבירור את התוויות בזמן הקניות, ובקשו רשימת מרכיבים בכל מסעדה שאתם אוכלים בה. כדי להיות בצד הבטוח, סרקו את רשימות החומרים עבור כל עקבות לשומן מוקשה או מוקשה חלקית, כיוון שזהו מצביע פוטנציאלי לנוכחות של שומן טראנס.

2.כניעה לחשק למתוקים

האשם העיקרי: סוכרוז (הגרסה המאוד מעובדת ומזוקקת לסוכר הטבעי)

כיצד הוא גורם להזדקנות:

בשל גישה מוגבלת לסוכר בצורתו המרוכזת, גוף האדם התפתח עם יכולת מאוד מוגבלת לעכל ולפרק אותו. מסיבה זו, עיכול כמויות הסוכר העצומות שאנו צורכים כיום מפעילה לחץ רב על המערכות והאיברים בגופנו.

מודעה

הבעיה היא, שעודף סוכר מוצא את דרכו אל זרם הדם, לאחר מכן מקשר את עצמו למולקולות וזה בסופו של דבר מאיץ תהליך שנקרא- גליקוליזה – המוביל להזדקנות התאים בדרכים רבות. (5)

בראש ובראשונה, תהליך זה פוגע ביכולתו של הגוף לתקן את עצמו. ואף על פי שהשפעותיו מורגשות בעיקר על איברים פנימיים, העור הוא איבר חיצוני הנושא את ההשלכות.

כאשר יותר מדי סוכר נכנס למחזור הדם ומתחיל לגרום לגליקוליזה, היכולת הטבעית של העור לתקן את עצמו נפגעת. (6) ומכיוון שהעור אינו יכול לרפא את עצמו, מולקולות הסוכר דוחפות את סיבי הקולגן, מה שהופך את העור לפחות אלסטי ויותר רגיש לקמטים.

התיקון

אם אתם מסוגלים להימנע מסוכר מעובד, זה מעולה. אם אתם לא מסוגלים, זה בלתי נמנע שלפחות תקצצו במזון המתוק שאתם מרגישים צורך לאכול.

לכו על מזונות שמכילים פחות סוכר מעובד כגון סירופ מייפל, דבש, סירופ אורז חום – מאשר סוכר מזוקק. למרות שהסוכר הטבעי הזה אינו טוב לגוף, מזונות מתוקים באופן טבעי, מגיעים עם רכיבים אחרים שגורמים לו להיות פחות מזוקק, וזו דרך אידיאלית למזעור את עומס הסוכר.

דבר נוסף חשוב, אף פעם אל תחליפו את הסוכר בממתיקים מלאכותיים. מחקרים הוכיחו שהם מזיקים באותה מידה.

3.העמסת פחמימות- גם כאשר אתם לא מתאמנים

הגורם העיקרי: פחמימות פשוטות

כיצד הן גורמות להזדקנות:

מודעה

פחמימות פשוטות הן למעשה סוכר בתחפושת. כל פחמימה הופכת לסוכר כאשר היא מתפרקת במערכת העיכול. (7) למרבה הצער, מעבר לכך שהן מכינות את הקרקע לגליקוליזה, פחמימות פשוטות גם גורמות להתנגדות לאינסולין. (8)

לאחר צריכת ארוחה מועשרת בפחמימות פשוטות, הסוכר בדם קופץ ומפעיל את הלבלב להפריש אינסולין לזרם הדם בכדי להמיר את הגלוקוז לאנרגיה. (9) יחד עם זאת, הגוף יכול לפרש את המצב בצורה שגויה ולהפריש יותר מדי אינסולין מכיוון שהאבולוציה לא הכינה אותנו להתמודדות עם התזונה המודרנית.

כתוצאה מעודף אינסולין, רמות הסוכר בדם יורדות וכעבור פחות מחצי שעה, הרעב מתעורר שוב. המונח הרפואי להשפעה זו הוא "עמידות לאינסולין" המהווה גורם לסיבוכים הקשורים להזדקנות, ולמחלות כגון תסמונת מטבולית, סוכרת מסוג 2 ומחלות לב. (10)

התיקון

תמיד מומלץ לצרוך פחמימות מורכבות כגון 100% דגנים מלאים, קטניות וירקות. מכיוון שלשכבות החיצוניות של דגנים מלאים לוקח זמן להתעכל, זה מבטיח שהסוכר ישתחרר בצורה איטית ויציבה.

לכן, הקפידו לבדוק תוויות מזון והתרחקו ממזונות שמכילים מעל 4 גרם סוכר או פחמימות למנה אחת. אפשרות נוספת היא הימנעות מפחמימות פשוטות, כאשר הן מפורטות בין חמשת המרכיבים הראשונים בתווית של מוצר. במקום זאת, חפשו את הפחמימות המורכבות, אשר מגיעות עם הרבה חומרים מזינים וסיבים.

4.בשר מעובד

האשם העיקרי: בשרים (כגון פפרוני, נקניקיות, ונקניקים)

כיצד הם גורמים להזדקנות:

בשרים מעובדים כגון נקניקים, הם דוגמאות מצוינות למזונות שיכולים להיות בעלי השלכות הזדקנות קטסטרופליות לעור. בשרים כאלה מכילים סולפיט, נתרן ושומן רווי שכאשר צורכים מהם, גורמים לעור להתייבש ובסופו של דבר מחלישים את סיבי הקולגן שלו וגורמים לדלקת. (11)

התיקון

מובן מאליו שחשוב להימנע מבשרים מעובדים, ובמקום זאת לעבור למקורות לחלבונים זמינים כגון שעועית. אם אתם יכולים, בחרו בבשרים רזים יותר- כמו עוף, דגים ועוף הודו. בשרים אלה מגיעים עם הרבה חומצות אמינו החיוניות מאוד להיווצרות טבעית של קולגן.

5.קפאין

האשם העיקרי: קפה ומשקאות מוגזים

כיצד הם גורמים להזדקנות:

ייתכן שאתה תוהים מה הקשר בין קפה ומשקאות מוגזים לבריאות העור? ובכן, בראש ובראשונה, שניהם מכילים מינון קפאין גבוה. וכאשר אתם צורכים אותם על בסיס קבוע לאורך היום, הם עלולים להשפיע לרעה על השינה. (12)

שינה לא מספקת כבר נמצאה כקשורה לסימנים ותחושות של הזדקנות, והיא עלולה לגרום קמטים, קמטוטים וכהות מתחת לעיניים.

התיקון

אם אתם יותר מודאגים מכמות הסוכר שאתם צורכים, חשוב מאוד לפקח על מה שאתם שותים. לכן, בדקו אם אתם יכולים להחליף את הקפה והמוגזים בתחליפים בריאים כמו חלב או חלב מוזהב. הכורכום הנמצא בחלב המוזהב מכיל הרבה נוגדי חמצון, שהם תרכובות אנטי אייג'ינג חזקות. (13)

6.אלכוהול

האשמים העיקריים: כל סוגי המשקאות המבוססים על אלכוהול

כיצד הם גורמים להזדקנות:

אלכוהול מביא בחובו הרבה בעיות, ואפילו יותר לעור שלנו. ואלה כוללות- אובדן קולגן, קמטים, נפיחות ואדמומיות. בנוסף, הוא גם מייבש את הלחות ומפחית חומרים מזינים ו-ויטמין A בגופנו. (14)

מחסור באלה יכול להאיץ ולעודד הופעת קמטים בעור. ויטמין A חיוני מאוד כשמדובר בייצור של קולגן, גמישות העור ובצמיחת תאים חדשים.

התיקון

הדבר החשוב ביותר שיש להקפיד עליו הוא לשתות אלכוהול במתינות. עבור נשים, משקה ביום יספיק. עבור גברים שני משקאות יספיקו. (15)

בנוסף, בכל פעם שיוצא לכם לשתות אלכוהול הקפידו לשמור על הידרציה טובה ולצרוך כמות מים מספקת.

7.בישול בחום גבוה

האשם העיקרי: שומן רב בלתי רווי ( (polyunsaturated)

כיצד הם גורמים להזדקנות:

הרבה מהשמנים ושומני הרב הבלתי רוויים – אינם בריאים. כאשר מדובר בשמנים אלה ומניעת הזדקנות, יש לבחור בשומני חד בלתי רוויים, כדי להבטיח שהעור תמיד ישמור על לחות. (16)

התיקון

אם אתם יכולים להחליף שומנים ושמנים צמחיים ב-שמן זית, זה הרבה יותר בריא. שמן הזית עשיר בנוגדי חמצון כגון פיטוסטרולים, אשר מפחיתים דלקת באופן משמעותי.

8.פריכיות

האשם העיקרי: פחמימות פשוטות הגורמות לעלייה ברמת הסוכר בדם.

למרות שהן נמצאות לפעמים בראש רשימת המכולת בקרב אנשים המקפידים על דיאטה, הפריכיות נוראיות לעור שלכם.

אכילתן גורמת לעלייה דרמטית ברמת הסוכר בדם, דבר שעלול לגרום לקמטים, מכיוון שהגוף שלנו מעבד את הפחמימות הפשוטות בפריכיות ממש כמו סוכר, באמצעות המרתן לגלוקוז שנאחז בקולגן וגורם לו נזק.

התיקון

לקבלת חטיף אנטי אייג'ינג בריא, למה שלא תעברו לאלה שעשירים ב-ויטמין C, כגון רצועות גמבה. ויטמין C שימושי מאוד כאשר מדובר בסינתזה של קולגן, בעוד חטיפים אחרים כמו אפונה למשל – מלאים בנוגדי חמצון בריאים לעור המסייעים במניעת הזדקנות. (17)

9.פרוקטוז

האשם העיקרי: מזונות עם רמות גבוהות של פרוקטוז.

כיצד הם גורמים להזדקנות:

רוב האנשים מופתעים לשמוע שמזונות כמו אגבה יכולים להכיל מינונים גבוהים יותר של פרוקטוז מאשר סירופ תירס. (18) וכמו שאנחנו כבר יודעים, לפרוקטוז יש יכולת לפגוע בסיבי קולגן מהר יותר מאשר סוכר טבעי, אשר יכול בסופו של דבר לגרום לקמטים.

התיקון

מכיוון שזה כמעט בלתי אפשרי להימנע מפרוקטוז, צריכת חומצה ליפואית עשויה למנוע או לתקן את ההשפעות המזיקות של הפרוקטוז על הקולגן. לכן, ודאו שאתם מוסיפים כמות ניכרת של כרוב ניצנים לתפריט שלכם, כיוון שהוא מכיל מינונים גבוהים של חומצה ליפואית.

שורה תחתונה

הניחו בצד לרגע את האובססיה שלכם בנוגע לכמויות השומן, הפחמימות והקלוריות וקחו את זה בחשבון: רוב הרגלי האכילה הלא בריאים גורמים ליותר מאשר השמנה או עייפות – הם ממש יכולים לגרום לכם להזדקן מבפנים ומבחוץ.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.