7 סימני אזהרה מוקדמים לבעיות בבלוטת התריס

7 סימני אזהרה מוקדמים לבעיות בבלוטת התריס

בעיות בבלוטת התריס הן מאתגרות לאבחון, מאחר וניתן לבלבל ביניהן למצבים בריאותיים אחרים כמו גיל המעבר או בעיות קוגניטיביות. מצד שני, ישנם סימני אזהרה מוקדמים של בעיות בבלוטת התריס שכדאי להיות מודעים אליהם.

שימו לב, בעוד שתסמינים אלה עשויים להצביע על בעיה בבלוטת התריס, רק הרופא שלכם יוכל לאשר ולאבחן את זה.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

1.עייפות

העייפות שחווים אנשים עם תת פעילות בלוטת התריס והפרעות אחרות של בלוטת התריס שונה באופן משמעותי מעייפות רגילה.

למרות ששינה יכולה לעזור לעייפות הזאת, היא בדרך כלל לא תספיק במקרים של הפרעות בבלוטת התריס.

תסמין זה הוא קשה לאבחון בקרב נשים בגיל המעבר, מאחר וזה תסמין שכיח בקבוצת גיל זו.

עם זאת, מיליוני נשים חוות תסמינים דמויי גיל המעבר שלא נפתרו גם לאחר נטילת אסטרוגן. על פי האיגוד האמריקאי לאנדוקרינולוגים קליניים (AACE), זה עשוי להיות סימן להפרעה לא מאובחנת בבלוטת התריס.

2.עלייה במשקל

בלוטת התריס ממלאת תפקיד חשוב במשקל שלנו מכיוון שהיא מווסתת את חילוף החומרים. בעיות בבלוטת התריס עלולות לגרום לכך שחילוף החומרים לא יפעל כראוי ובכך יכול להשפיע על משקל הגוף.

אחת הדרכים המוקדמות ביותר לבדוק הפרעות בבלוטת התריס הייתה למדוד את ה-BMR של המטופל (קצב חילוף החומרים הבסיסי). בבדיקה זו, חילוף החומרים מוערך על ידי מדידת כמות החמצן שהגוף משתמש במשך פרק זמן מסוים. במקרה זה, ציון BMR נמוך יעיד על תת פעילות בלוטת התריס.

עבור רוב האנשים, תת פעילות של בלוטת התריס תגרום לעלייה מסוימת במשקל שהם לא ישימו לב אליה. עם זאת, תת פעילות חמורה של בלוטת התריס יכולה לגרום לעלייה הרבה יותר דרמטית במשקל עם תוספת של 5 – 10 קילוגרמים נוספים.

העלייה במשקל לא תמיד נובעת מהעלייה בשומן, אלא יכולה להיות בגלל הצטברות נוזלים ומלח בגוף.

3.ירידה במשקל

מודעה

בעיות בבלוטת התריס יכולות גם להוביל לירידה במשקל. שלא כמו תת פעילות של בלוטת התריס, במקרה של פעילות יתר של בלוטת התריס הבלוטה פועלת יתר על המידה. במקרים אלה, חילוף החומרים יהיה מהיר.

בדומה לעלייה במשקל, כמות המשקל שנאבד עקב פעילות יתר של בלוטת התריס תלויה בחומרת המצב. במקרים של פעילות יתר של בלוטת התריס ישנה צריכה גדולה יותר של קלוריות, ביחס לבלוטת תריס בריאה. אי צריכה קלורית מספקת (על פי הדרישה החדשה) יכולה להוביל בסופו של דבר לירידה במשקל.

מצד שני, פעילות יתר של בלוטת התריס גם מגבירה את התיאבון כך שחלק מהאנשים ממש עולים במשקל למרות פעילות יתר של בלוטת התריס. זה רק מראה את המורכבות של בלוטת התריס ואת התפקיד שהיא ממלאת במשקל ובחילוף החומרים.

4.האטה בקצב הלב

לבריאות בלוטת התריס יכולה להיות גם השפעה על בריאות הלב. לדוגמה, תת פעילות של בלוטת התריס מביאה לכמות לא מספקת של הורמון בלוטת התריס, מה שמוביל לקצב לב איטי יותר.

דבר זה יכול להשפיע הרבה מעבר לרק פעימות הלב. עם הזמן, חוסר בהורמון בלוטת התריס יכול גם לגרום לעורקים לאבד גמישות, מה שעלול לגרום ליתר לחץ דם בגלל שנדרשת יותר עבודה כדי שהדם יזרום. רמות גבוהות של כולסטרול יכולות להתרחש גם עקב תת פעילות של בלוטת התריס.

5.קצב לב מוגבר

אלה עם יתר פעילות בלוטת התריס חווים קצב לב מוגבר. כאשר מיוצר יותר מדי הורמון בלוטת התריס, ניתן לחוות פעימות לב מהירות יותר שמתרחשות במקצבים לא סדירים.

מודעה

זה יכול לגרום ל:

  • פרפור פרוזדורים, כלומר כאשר פעימות לא סדירות מתרחשות בחדרים העליונים של הלב
  • דפיקות לב, כלומר פתאום יש לכם מודעות לפעימות הלב.

כמו עם תת פעילות של בלוטת התריס, גם אלה עם יתר פעילות בלוטת התריס יכולים לפתח לחץ דם גבוה. אתם יכולים גם לחוות כאבים בחזה או אנגינה עקב שילוב של לחץ דם גבוה ועורקים סתומים או נוקשים.

6.רגישות לחום

רגישות לחום היא סימפטום שכיח של פעילות יתר של בלוטת התריס. כפי שציינו עם ירידה במשקל, פעילות יתר של בלוטת התריס גורמת לחילוף החומרים שלך להיכנס להילוך גבוה ולצרוך יותר קלוריות. עם זאת, זה לא משפיע רק על המשקל. יותר מדי מהורמון בלוטת התריס המכונה תירוקסין יכול גם לגרום לרגישות לחום.

אנשים המתמודדים עם רגישות יוצאת דופן לחום מרגישים שחם להם כאשר אחרים מרגישים בנוח או אפילו קר להם. דבר זה יכול לגרום לאנשים עם יתר פעילות בלוטת התריס לחוות הזעה חריגה ואפילו חרדה עקב תחושת חום.

7.רגישות לקור

אנשים עם תת פעילות של בלוטת התריס חווים לעיתים קרובות שידיים והרגליים שלהם קרות.  זה קורה בגלל שהגוף לא מייצר מספיק תירוקסין, מה שגורם לחילוף החומרים להאט.

בסופו של דבר, תת פעילות של בלוטת התריס מעכבת את יכולת הגוף ליצור אנרגיה השומרת על חום טבעי, וכתוצאה מכך הופכים להיות רגישים במיוחד לטמפרטורות קרות.

רוצים לקרוא עוד מאמרים בנושא בלוטת תריס? כנסו לקישור הבא.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.