מחקר חדש בהובלת חוקרת מאוניברסיטת קליפורניה בברקלי מצא כי טמפונים ממספר מותגים, שמיליוני אנשים משתמשים בהם מדי חודש, עלולים להכיל מתכות רעילות כמו עופרת, ארסן וקדמיום.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
הסיכון הפוטנציאלי בשימוש בטמפונים
טמפונים מעוררים דאגה מיוחדת כמקור פוטנציאלי לחשיפה לכימיקלים, כולל מתכות, מכיוון שהעור הפנימי של הנרתיק בעל פוטנציאל גבוה יותר לספיגת כימיקלים מאשר עור במקומות אחרים בגוף. בנוסף, המוצרים נמצאים בשימוש על ידי אחוז גבוה מהאוכלוסייה על בסיס חודשי – 50-80% מהנשים המקבלות וסת משתמשות בטמפונים – למשך מספר שעות בכל פעם.
ממצאי המחקר המדאיגים
“למרות הפוטנציאל הגדול לדאגה לבריאות הציבור, נעשה מעט מאוד מחקר למדידת כימיקלים בטמפונים”, אמרה החוקרת הראשית ג’ני א.שירסטון, חוקרת פוסט-דוקטורט בבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת קליפורניה בברקלי. “למיטב ידיעתנו, זהו המחקר הראשון שמודד מתכות בטמפונים. באופן מדאיג, מצאנו ריכוזים של כל המתכות שבדקנו, כולל מתכות רעילות כמו ארסן ועופרת.”
השפעות בריאותיות אפשריות
מתכות נמצאו כמגבירות את הסיכון לדמנציה, אי פוריות, סוכרת וסרטן. הן עלולות לפגוע בכבד, בכליות ובמוח, וכן במערכות הלב וכלי הדם, העצבים והאנדוקרינית. בנוסף, מתכות עלולות לפגוע בבריאות האם ובהתפתחות העובר.
חשיפה מוגברת דרך מוצרי היגיינה נשית
“למרות שמתכות רעילות נמצאות בכל מקום ואנו חשופים לרמות נמוכות בכל זמן נתון, המחקר שלנו מראה בבירור שמתכות נמצאות גם במוצרי היגיינה נשית, ושנשים עלולות להיות בסיכון גבוה יותר לחשיפה בשימוש במוצרים אלה”, אמרה קתרין שילינג, פרופסור בבית הספר לבריאות הציבור מיילמן באוניברסיטת קולומביה ושותפה למחקר.
פרטי המחקר והממצאים
החוקרים בדקו רמות של 16 מתכות (ארסן, בריום, סידן, קדמיום, קובלט, כרום, נחושת, ברזל, מנגן, כספית, ניקל, עופרת, סלניום, סטרונציום, ונדיום ואבץ) ב-30 טמפונים מ-14 מותגים שונים. ריכוזי המתכות השתנו בהתאם למקום הרכישה של הטמפונים (ארה”ב לעומת האיחוד האירופי/בריטניה), אורגני לעומת לא אורגני, ומותג פרטי לעומת מותג מוכר. עם זאת, הם מצאו שמתכות היו נוכחות בכל סוגי הטמפונים; לאף קטגוריה לא היו ריכוזים נמוכים באופן עקבי של כל או רוב המתכות. ריכוזי העופרת היו גבוהים יותר בטמפונים לא אורגניים, אך הארסן היה גבוה יותר בטמפונים אורגניים.
מאיפה מגיעות המתכות בטמפונים?
מתכות יכולות להגיע לטמפונים במספר דרכים: הכותנה יכולה לספוג את המתכות ממים, אוויר, קרקע, דרך מזהם סמוך (לדוגמה, אם שדה כותנה היה ליד מפעל עופרת), או שחלק מהן נוספו בכוונה במהלך הייצור כחלק מפיגמנט, מלבין, חומר אנטיבקטריאלי או תהליך אחר במפעל המייצר את המוצרים.
לסיכום
“אני באמת מקווה שיחייבו את היצרנים לבדוק את המוצרים שלהם לנוכחות מתכות, במיוחד מתכות רעילות”, אמרה שירסטון. “יהיה מרגש לראות את הציבור קורא לזה, או לבקש סימון טוב יותר על טמפונים ומוצרי היגיינה נשית אחרים.”
בשלב זה, לא ברור אם המתכות שזוהו במחקר זה תורמות לאיזשהן השפעות בריאותיות שליליות. מחקר עתידי יבדוק כמה מהמתכות הללו יכולות לדלוף מהטמפונים ולהיספג על ידי הגוף; וכן ימדוד את הנוכחות של כימיקלים אחרים בטמפונים.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל