למה יש לי דחף למתוק? ואיך לנצח אותו

למה יש לי דחף למתוק? ואיך לנצח אותו

מה גורם לתשוקה לסוכר?

אנשים משתוקקים לסוכר מסיבות רבות – חלקן פיזיולוגיות וחלקן פסיכולוגיות. הנה כמה סיבות שיש לקחת בחשבון.

התניה

מה שאתם אוכלים – בשילוב עם מתי, למה וכמה אתם אוכלים – יכולים להפוך לדפוסי התנהגות.

על פי סקירה מחקרית משנת 2018, חוקרים קבעו כי החשקים שלנו לסוג מזון מסוים היא התניה קלאסית, כלומר התנהגות שאימצנו לאורך זמן ואנו רואים אותן כמתגמלות.

בקיצור, אנו משתוקקים לסוכר כי המוח והגוף שלנו אומנו להשתוקק אליו.

בסקירה מחקרית משנת 2016, חוקרים מצאו כי מזונות מעובדים – במיוחד אלה המכילים תוספת סוכר – יכולים לגרום להתנהגויות שיוצרות הרגלים אצל אנשים ואצל חולדות מעבדה ועכברים.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

סוכר והתנהגויות יוצרות הרגלים

האם מזון ממותק יוצר הרגלים באותו אופן כמו סמים? המדע אינו החלטי לגבי זה.

עם זאת, מזונות מעובדים ממותקים עשויים לעורר את שחרור של דופמין האחראי בין השאר על תחושה של "הרגשה טובה" במרכז התגמול של המוח שלנו. יותר דופמין יכול לעורר יותר תשוקה.

ממתיקים מלאכותיים

יתכן שממתיקים מלאכותיים, שטעמם מתוק בהרבה מסוכר, עשויים לשנות את העדפות הטעם של אנשים לאורך זמן.

יש חוקרים שחושבים שכאשר אנשים מתרגלים לטעם היפר-מתוק של ממתיקים מלאכותיים, הרצון שלהם למאכלים מתוקים יותר עשוי להתחזק.

במחקר קטן אחד משנת 2015, חוקרים עקבו אחר הרצון למתוק בקבוצה של 20 אנשים שוויתרו על כל הממתיקים, המכילים קלוריות וגם ללא-קלוריות.

מודעה

לאחר שבועיים, 86.6 אחוזים מהם דיווחו שאין להם עוד תשוקה לסוכר. תוצאה זו הובילה את החוקרים לקבוע כי רופאים צריכים להמליץ ​​למטופלים שלהם לאתגר את עצמם בשבועיים ללא סוכר.

לחץ

הגוף שלנו מגיב למתח על ידי הפרשת הורמונים הקשורים גם לתשוקה לאוכל. במחקר משנת 2019, הורמון הלחץ קורטיזול נקשר לתשוקה למזון מתוק.

סקירה מחקרית משנת 2016 הראתה שהורמון גרלין, השולט בתיאבון, השתחרר כאשר אנשים היו לחוצים.

ואם אנו חשופים ללחץ לאורך תקופה ארוכה, מחקר משנת 2015 הראה שנהיה פגיעים לחשקים מוגברים למזונות המכילים תוספות של סוכרים ושומנים.

שינה

הקשר בין מה שאנו אוכלים ואיך שאנו ישנים הוא מורכב. מחקר משנת 2013 הראה שאנשים שאינם ישנים מספיק נוטים להשתוקק למזונות שהם:

  • מתוקים
  • מלוחים
  • עמילניים

ייתכן שהסיבה לכך היא שהם רוצים להגביר את רמות האנרגיה שלהם.

מודעה

סקירה מחקרית משנת 2017 הראתה כי מזון ממותק יכול להפריע לאיכות השינה שלך.

האם ניתן לתכנת מחדש את החשקים שלנו לסוכר?

התשובה הקצרה היא כן. מחקרים מראים שגם כאשר החשקים עזים, התנגדות אליהם יכולה להוביל בסופו של דבר לפחות חשקים בסך הכל.

איך להפחית את החשקים למתוק?

הנה כמה אפשרויות לניהול החשקים שלנו לסוכר.

זה בסדר

זה בסדר לאכול שוקולד מדי פעם, או חתיכת עוגה, אלו כנראה לא יפגעו בבריאות שלכם, ואפילו זה יכול להיות טוב לבריאות הנפשית שלכם להתענג על משהו טעים מדי פעם.

אך חשוב לא להפוך את זה להרגל יומיומי.

קראו את התווית

לפעמים בדיקה זריזה של התווית, יכולה "להחזיר אתכם לאיזון", ולגרום לכם לבחור אפשרות יותר בריאה לאכילה.

צאו להליכה מהירה

מחקר משנת 2015 הראה שהליכה קצרה של 15 דקות יכולה לחסל את החשקים.

בחרו לנמנם במקום

מיליונים סובלים מחוסר שינה כרוני, הקשור לבחירות רעות יותר של מזונות והשמנה. נמנום יכול להחזיר לכם את רמות האנרגיה ולהפחית את רמות החשקים.

תחליפים בריאים

מודעה

אתם יכולים לבחור בחלופות בריאות יותר כמו: פירות טריים, תערובת אגוזים, שוקולד מריר. ואם אתם מרגישים רעבים, ארוחה הכוללת חלבון עשויה להיות מה שאתם צריכים.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.