כולנו רוצים שכולם יקבלו אותנו, זוהי תחושה אנושית אוניברסלית. אחרי הכל, נועדנו לשרוד טוב יותר בקבוצות, כאשר השתלבות, בניית אמון וכבוד מהחברים והקולגות הוא מדד להצלחה. הצורך בשייכות הוא בדנ”א שלנו. אך לעתים אנו יוצאים מאיזון, ופתאום, מה שאחרים חושבים הוא יותר חשוב ממה שאנו חושבים על עצמנו. איך להפסיק את זה?
1.שמרו על דברים בפרופורציה
יש משפט שאומר שאנשים היו חושבים פחות על מה אנשים חושבים עליהם אם הם היו מבינים עד כמה מעט זמן משקיעה הסביבה בלחשוב עליהם. במילים אחרות, מחקרים הוכיחו שלמעשה אנחנו משערים שאנשים חושבים עלינו הרבה יותר מאשר שהם באמת חושבים. מעבר לכך – לכולנו יש חוסר בטחון מסוים. אם אתם חשים חוסר בטחון עם אדם חדש שרק פגשתם, נסו להבין שהוא בטח חושב בדיוק אותו דבר ומרגיש בצורה דומה.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
2.פקפקו בחשיבה שלכם – זה עובד
לבני אדם יש נטייה לעיוותים קוגנטיביים ולתבניות מחשבה שליליות שפוגעות במצב הרוח ובהתנהגות שלנו. לדוגמה: אנו יכולים לשער ולצפות לגרוע ביותר ולפיכך מבלי לשים לב להתעלם מהטוב שקיים בסיטואציה ולהתייחס רק לרע. שימו לב למחשבות שלכם ופקפקו בהן, אל תגלשו למחשבות שליליות מיד אלא נסו לחשוב על זווית אחרת קודם כל – יכול להיות שתגלו שכל הרע והשלילי היה בראש שלכם בלבד, אז אל תקפצו מיד למסקנות!
3.ותרו על שלמות – היא לא קיימת
קשה לפעמים לשחרר את התחושה שאנחנו לא פוגעים, שאנחנו מפספסים, שאם רק נעשה משהו כך או כך, בצורה המושלמת – אז יאהבו אותנו, אז יעריכו אותנו, אז יהיה לנו טוב. אך למעשה, המרדף אחר הדבר המושלם, הרגע המושלם, הוא מרדף ריק שלא נושא פירות. שלמות היא אשליה ואנחנו לא תמיד יכולים לשלוט במה שאנשים חושבים עלינו, פעמים רבות הדעה שלהם עלינו קשורה יותר אליהם, לרקע ולדיעות שלהם מאשר לנו.
4.למדו להכיר את עצמכם
מה אתם אוהבים? מה אתם רוצים? האם אתם מקבלים החלטות על הקריירה שלכם, מערכות היחסים והעתיד שלכם בגלל שאתם מקשיבים לרחשי לבכם או שמא אתם מנסים לרצות או להרשים מישהו חיצוני? נסו דברים חדשים ואל תעצרו את עצמכם בשביל אחרים. שאתם מתקשים בכך, שאלו את עצמכם: “על מה אני מוותר בגלל שאני חש שאחרים ישפטו אותי בשל כך?”
5.מצאו את השבט שלכם
מצאו את האנשים שמתאימים לכם, חברים ורעים שיזדהו, יבינו ויעריכו אתכם בדיוק איך שאתם. אל תבזבזו זמן על אנשים שמקשים עליכם או דואגים רק לכך שתרצו אותם ולא דואגים לרצונות שלכם. היו עצמכם – כך תדעו מי אוהב אתכם באמת, תמצאו אנשים שאוהבים אתכם כפי שאתם ותרגישו שייכות אמיתית שמתרחשת רק כאשר אנו מביאים את האני האמיתי שלנו החוצה. כשאנחנו מציגים את עצמנו בגרסה האמיתית והלא מושלמת, יש לנו סיכוי גבוה יותר למצוא אנשים שמתאימים לנו ולחוש תחושות שייכות בחברה.
6.הרשו לעצמכם להיות פגיעים
זה יכול להיות מפחיד לצעוד כנגד העדר, להשמיע את קולכם גם שלא פשוט, לקחת סיכון או לעמוד מול התנגדות ודחייה. אך על מנת להגיע רחוק צריך גם להיות חשופים לביקורת וחוסר הסכמה. סמכו על עצמכם ולכו בדרך שלכם. אי אפשר לצמוח ולהתפתח מבלי לקחת סיכונים ומבלי להעמיד את עצמנו בסכנת כישלון.
7.למדו לקבל עזרה
אם אתם חשים חרדה ממה שאחרים חושבים עליכם – אתם לא לבד. אם אתם מרגישים שזה מגביל אתכם, עוצר אתכם באופן קיצוני או מלווה בתסמינים חיצוניים – חשוב שתפנו לטיפול רפואי. פסיכולוג, פסיכיאטר, מטפל או מומחה לבריאות הנפש יוכלו לסייע לכם לעבור את המכשול. במיוחד אם יש בעברכם טראומה או רקע בעייתי, אל תמתינו, גשו לקבלת עזרה במקום לסבול ושפרו את הבריאות הנפשית שלכם.
8.היו טובים לעצמכם, היו החברים הכי טובים של עצמכם
המציאות לא נעימה, אבל חשוב לומר זאת – לעולם לא תוכלו לגרום לכולם לאהוב אתכם, לא משנה מה תעשו. אבל תסתכלו על הצד החיובי, זה גם עובד בחזרה. כמו שאתם לפעמים חשים ריחוק או חוסר רצון להתקרב למישהו, קבלו את העובדה שזה יכול לקרות גם לכם ואל תענו את עצמכם בדרך, זה קורה ואין לנו שליטה על זה.
אל תנסו אף פעם להיות מישהו אחר או להשתנות עבור מישהו שלא רוצה אתכם, היו עצמכם! האנשים שיאהבו ויעריכו אתכם כמו שאתם, עם הפגמים וחוסר השלמות, הם האנשים שאתם צריכים בחיים שלכם!
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל