התבלין המדהים שיכול לשפר את מצב הרוח (איך משתמשים?)

התבלין המדהים שיכול לשפר את מצב הרוח (איך משתמשים?)

התבלין הזה מכונה לעתים קרובות "תבלין השמש", והוא לא רק מפורסם בזכות הטעם המיוחד שלו, אלא הזעפרן ידוע גם בזכות היתרונות הבריאותיים המדהימים שלו. גללו למטה כדי לקרוא על היתרונות הבריאותיים שמציע הזעפרן וכיצד לשלב אותו בתזונה שלכם.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

1. נוגד חמצון חזק

זעפרן עשיר בתרכובות צמחיות, כולל קרוצין, קרוציטין, ספרנל וקאמפרול, הפועלים כנוגדי חמצון חזקים. נוגדי חמצון אלו מסייעים להגן על התאים מפני מתח חמצוני ורדיקלים חופשיים, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות כרוניות ומקדמים את הבריאות הכללית.

2. משפר מצב רוח

אחת התכונות המפורסמות ביותר של זעפרן היא יכולתו לשפר את מצב הרוח ולטפל בתסמיני דיכאון. מחקרים מראים שצריכת זעפרן יכולה לשפר תסמיני דיכאון במידה דומה לטיפולים קונבנציונליים. אפקט משפר מצב רוח זה מיוחס לתכולת נוגדי החמצון של זעפרן וליכולתו לסייע באיזון נוירוטרנסמיטורים כמו סרוטונין במוח. [1]

3. בריאות הראייה

תכולת נוגדי החמצון הגבוהה של זעפרן מועילה גם לבריאות העיניים. הוכח כי הוא משפר את הראייה אצל מבוגרים עם ניוון מקולרי הקשור לגיל (AMD) ומגן מפני נזקי רדיקלים חופשיים, שעלולים להוביל לקטרקט והפרעות עיניים אחרות. [2]

4. בריאות הלב

התבלין ידוע בסגולותיו הבריאותיות ללב. זעפרן עוזר להפחית את לחץ הדם ורמות הכולסטרול, שני גורמי סיכון עיקריים למחלות לב. נוגד החמצון קרוצטין (crocetin) בזעפרן עשוי לסייע בהפחתת הצטברות כולסטרול בעורקים, לקדם זרימת דם טובה יותר ולהפחית את הסיכון למחלות לב. [3]

5. ירידה במשקל ושליטה בתיאבון

הוספת זעפרן לתזונה עשויה לסייע בירידה במשקל ובשליטה בתיאבון. מחקרים מצביעים על כך שזעפרן יכול להגביר את תחושות השובע, להפחית את התיאבון ולתרום למאמצי הירידה במשקל, מה שהופך אותו לתבלין בעל ערך עבור אלה המחפשים לנהל את משקלם. [4]

כיצד להשתמש בזעפרן

להלן מספר טיפים כיצד להשתמש בו:

  • בבישול: ניתן להוסיף זעפרן לאורז, מרקים ותבשילים כדי להקנות צבע עשיר וטעם ייחודי. לפני שמכניסים לתבשיל, צריך להשרות את הזעפרן במים חמים.
  • תה זעפרן: תבלו כמה קווצות זעפרן במים חמים להכנת תה מרגיע. א]שר להוסיף דבש או לימון לתוספת טעם.
  • עם מוצרי חלב: מערבבים זעפרן עם חלב או יוגורט כדי ליצור משקאות טעימים ובריאים, גם כתוספת לארוחת בוקר.
  • באפייה: ניתן להשתמש בזעפרן באפייה כדי להוסיף צבע וטעם ללחם, לעוגות ולמאפים.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.