Logo
הרמב”ם היה גאון! 7 המלצות מדהימות שכולנו חייבים להכיר

הרמב”ם היה גאון! 7 המלצות מדהימות שכולנו חייבים להכיר

Avatar of אגוגו

הרמב”ם, היה דמות יוצאת דופן בימי הביניים. הוא תרם בתחומים רבים, החל מפילוסופיה ומשפטים ועד לאסטרונומיה ורפואה. בחיבוריו הרפואיים העלה הרמב”ם מספר המלצות בריאותיות שנותרו רלוונטיות ומשמעותיות עד היום. גללו למטה כדי לקרוא.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

1.יותר מזונות מהצומח, פחות בשר.

הרמב”ם המליץ על תזונה מאוזנת. הוא הציע תזונה עשירה בפירות, ירקות ודגנים מלאים תוך הגבלת צריכת בשר, במיוחד בשר אדום. דעותיו רלוונטיות גם היום בתזונה המודרנית, המכירה בחשיבותה של תזונה צמחית לבריאות ולמניעת מחלות כרוניות.

2.היו פעילים

מרכיב מרכזי נוסף בעצות הבריאות של הרמב”ם היה פעילות גופנית סדירה. הוא כתב “”כל זמן שאדם מתעמל ויגע הרבה… אין חולי בא עליו וכוחו מתחזק”. חוכמה זו, שנכתבה במאה ה-12, מבשרת את ההבנה המודרנית שלנו לגבי התפקיד החיוני של פעילות גופנית בשמירה על הבריאות ומניעת מחלות כמו סוכרת, מחלות לב והשמנת יתר.

3.שינה

הרמב”ם הכיר בחשיבותה של שינה מספקת לבריאות. הוא יעץ שכל אדם צריך לישון בכמות מספקת בכל לילה ושהשינה צריכה להיות ללא הפרעה ואיכות טובה. תובנה זו עולה בקנה אחד עם ההבנה הנוכחית שלנו לגבי התפקיד הקריטי של שינה לתפקוד הקוגניטיבי, ויסות מצב הרוח והבריאות באופן כללי.

4.מתינות

מתינות הייתה מושג מרכזי בגישתו של הרמב”ם לבריאות. הוא כתב, “המקור לכל המחלות, אכילה גסה. ואכילה גסה לגוף כל אדם כמו סם המוות. והיא עיקר לכל החולאים”. עמדתו עולה בקנה אחד עם המושג היווני הקדום של ‘אי-הפרזה’ ודבר זה מהווה עיקרון בסיסי בכל המלצה בריאותית בימינו.

5.בריאות נפשית

הרמב”ם לא עסק רק בבריאות גופנית אלא גם במצב הנפשי. הוא כתב בהרחבה על החשיבות של שמירה על השקפת עולם חיובית וניהול רגשות שליליים. הוא האמין שבריאות הנפש קשורה באופן עמוק עם הבריאות הגופנית, השקפה מקובלת כיום בתחום הרפואה הפסיכוסומטית.

6.היגיינה

היגיינה הייתה היבט חיוני נוסף בבריאות לפי הרמב”ם. הוא דגל ברחצה וניקיון קבועים כאמצעי למניעת מחלות. למרות שזה אולי נראה מובן מאליו היום, הדגש על היגיינה לא היה נפוץ במהלך ימי הביניים. בנוסף, המליץ על רחצה במים קרים, דבר שהוכח כבעל תועלת לבריאות במחקרים בימינו.

7.קשרים חברתיים

הרמב”ם הדגיש גם את חשיבותם של קשרים חברתיים ומשפחתיים לשמירה על הבריאות. הוא יעץ לשמור על מערכות יחסים הרמוניות ולפתור קונפליקטים בדרכי שלום. יש לכך הקבלות למחקר מודרני המראה את החשיבות של קשרים חברתיים לרווחה פסיכולוגית ואריכות ימים.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל

המידע באתר אגוגו מיועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. יש להתייעץ עם רופא או איש מקצוע מוסמך בכל בעיה רפואית.

נסו את משחק הצירופים!

צרו ארבע קבוצות עם מכנה משותף

טעויות נותרו: 4