למה כדאי להתחיל להכין מלפפונים חמוצים בבית? (פלוס מתכון פשוט)

למה כדאי להתחיל להכין מלפפונים חמוצים בבית? (פלוס מתכון פשוט)

בשנים האחרונות, מתחזקת יותר ויותר העובדה שהמעיים שלנו יכולות להשפיע על כל מיני מאפיינים בריאותיים בגופנו, אפילו על המצב הנפשי שלנו. מערכת העיכול שלנו מכילה טריליוני מיקרואורגניזמים, קהילה זו נקראת מיקרוביום, ואחת הדרכים לתמוך בקהילה החשובה הזאת, היא לאכול מזונות פרוביוטיים.

כן כן, אולי זה יפתיע אתכם, אבל אכילת מלפפונים כבושים אמיתיים, יכולה לתרום לבריאותנו. שימו לב, לא מדובר במלפפונים מקופסת שימורים שעברה פיסטור וחימום. גללו למטה כדי לקרוא.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

1.מעצמה פרוביוטית

הכנת מלפפונים חמוצים נעשית בתהליך של תסיסה, אשר באופן טבעי מעודד צמיחה של חיידקים מועילים. חיידקים אלו, הידועים בשם פרוביוטיקה, מקדמים איזון בריא במיקרוביום במעיים שלנו. לכן, צריכת מלפפונים חמוצים יכולה להגדיל את אוכלוסיית החיידקים המועילים, לשפר את העיכול ולהגביר את בריאות המעיים באופן כללי.

2.ספיגת רכיבים תזונתיים משופרת

תהליך התסיסה הכרוך בהכנת חמוצים מלפפונים משפר את הזמינות הביולוגית של הרכיבים התזונתיים של המזון אותו אנו אוכלים. התסיסה מפרקת מולקולות מורכבות, מה שמקל על ספיגתן בגופנו. על ידי שילוב מלפפונים חמוצים בתזונה, אנו יכולים לייעל את הספיגה של חומרים מזינים חיוניים כגון ויטמינים ומינרלים.

3.הקלה על בעיות עיכול

צריכת מלפפונים חמוצים יכולה לעזור להקל על בעיות עיכול נפוצות. הפרוביוטיקה הקיימת בחמוצים מסייעת בפירוק המזון, ומקלה על העיכול. זה יכול לספק הקלה מנפיחות, הפרעות עיכול ואי נוחות אחרות במערכת העיכול.

4.שיפור מערכת החיסון

מיקרוביום בריא קשור בקשר הדוק למערכת חיסונית חזקה. מלפפונים חמוצים תומכים בצמיחה של חיידקים מועילים, המסייעים לווסת את התגובה החיסונית ומגנים מפני פתוגנים מזיקים.

מתכון להכנת מלפפונים כבושים בבית

המתכון הבא טעים בטירוף ובעל פיקנטיות מדויקת.

מה צריך?

  • מלפפונים (כמה שנכנס בצנצנת שלכם)
  • מים ומלח: 1 כף מלח לכל ליטר מים.
  • 6-8 שיני שום
  • 1 פלפל חריף קצוץ (לא חייב)

איך מכינים:

  1. מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת: המלפפונים, השום, והפלפל חריף.
  2. בצנצנת אחרת או קערה מערבבים בצורה אחידה מים ומלח. היחס הוא 1 כף מלח לליטר מים.
  3. מעבירים את המים המלוחים לצנצנת המלפפונים, יש לוודא שהמים מכסים אותם היטב.
  4. מניחים את הצנצנת בטמפרטורת החדר למשך 5 ימים לפחות.

הערות וטיפים: היו סבלניים והתאפקו לא לפתוח את הצנצנת לפני 5 הימים.

הצטרפו למייל של אגוגו!

מודעה

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.