5 משלשלים טבעיים לטיפול בעצירות קשה

5 משלשלים טבעיים לטיפול בעצירות קשה

עצירות היא בעיית עיכול שכיחה המשפיעה על אנשים בכל הגילאים, הבעיה מובילה לאי נוחות ונפיחות. בעוד שישנם סוגים שונים של תרופות ללא מרשם, רבים מעדיפים חלופות טבעיות יותר. במאמר זה נציג 5 שיטות מוכחות מחקרית לקידום יציאות והקלה על עצירות.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

1. שזיפים מיובשים

שזיפים מיובשים, מוכרים מאוד בשל תכונותיהם המשלשלות. השזיפים עשירים בסיבים, עם כ-2 גרם סיבים ל-28 גרם, מה שעוזר להגדיל את נפח הצואה ולקדם יציאות סדירות. בנוסף, שזיפים מיובשים מכילים סורביטול, סוכר אלכוהולי בעל אפקט משלשל טבעי, על ידי ספיחת מים למעיים, והקלה על מעבר הצואה.

מחקר שפורסם ב-Journal of Gastroenterology and Hepatology מצביע על כך ששזיפים מיובשים עשויים להיות יעילים יותר מפסיליום, תוסף סיבים נפוץ, בשיפור תדירות הצואה והעקביות.

2. זרעי פשתן

זרעי פשתן לא רק עשירים בחומצות שומן אומגה 3 אלא גם עשירים בסיבים מסיסים ולא מסיסים, מה שמשפר את תנועת המעיים ואת עקביות הצואה. תכולת הסיבים המסיסים של זרעי פשתן יוצרת חומר דמוי ג'ל כאשר מערבבים אותו במים, ומסייעים בריכוך הצואה.

שילוב של זרעי פשתן טחונים בתזונה יכול לקדם באופן טבעי יציאות קבועות. מחקר שפורסם בכתב העת Journal of Ethnopharmacology מדגיש את היעילות של זרעי פשתן בטיפול בעצירות.

3. אלוורה

אלוורה משמשת באופן מסורתי בשל תכונות הריפוי המרגיעות שלה, כולל השימוש בה כחומר משלשל טבעי. הלטקס המצוי בצמח האלוורה מכיל אנתרקינונים, תרכובות בעלות השפעות משלשלות המגבירות את תכולת המים במעיים ומעוררות הפרשת ריר. עם זאת, בשל תופעות לוואי אפשריות, מומלץ להשתמש באלוורה בזהירות ובמתינות.

4. קיווי

קיווי בולט בכמות גדולה של סיבים תזונתיים ובתכולת אקטינידין, אנזים ייחודי המסייע לעיכול חלבונים, שיכול לשפר את תנועתיות המעיים. צריכת קיווי נקשרה עם הגברת תנועות המעיים וסדירות משופרת של הצואה, מה שהופך אותה לתרופה טבעית לעצירות.

מחקר ב- Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition מצא שצריכת שני קיווי ביום שיפרה משמעותית את הרגלי המעיים אצל מבוגרים עם עצירות.

5. מים

איך אפשר בלי מים?! צריכת מים מספקת חיונית למניעת עצירות. מים מסייעים לריכוך צואה וממריצים יציאות. חוסר בצריכת מים מספקת עלול להוביל לצואה קשה שלא יכולה לעבור במעיים. הרשות האירופית לבטיחות מזון ממליצה על צריכת מים יומית של כ-2.5 ליטר לגברים ו-2 ליטר לנשים, כולל מים ממקורות מזון. הגדלת צריכת המים היא שיטה פשוטה אך יעילה להקלה על עצירות.

על ידי בחירה בחלופות טבעיות אלה, אתם יכולים לנקוט בגישה טבעית ויעילה להתמודדות עם עצירות, ולתרום לבריאות מערכת העיכול הכללית.

הצטרפו למייל של אגוגו!

מודעה

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.