האיש הזה כמעט לא חווה לחץ נפשי בחייו (למה זה דבר רע?)

האיש הזה כמעט לא חווה לחץ נפשי בחייו (למה זה דבר רע?)

דמיינו לעצמכם חיים נטולי דאגה, מתח ולחץ נפשי. חיים בהם השלווה שולטת ואתגרים כמעט ולא קיימים. נשמע אידיאלי, נכון? לא בדיוק! שורה של מחקרים מצביעים על כך שלחיים נטולי לחץ עלולים להיות חסרונות בלתי צפויים. גללו למטה כדי לקרוא.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

לחץ נפשי הוא לא תמיד האויב

בדרך כלל, סטרס מתואר כדבר שלילי, הקשור למגוון בעיות בריאותיות, כולל מחלות לב, דיכאון וחרדה. זה אכן נכון, אבל זה רק חצי מהסיפור. מסתבר שללחץ, "במידה הנכונה", כלומר לחץ שאנו יכולים להתמודד איתו, יכול להיות בעל השפעות מועילות על הנפש והגוף שלנו.

ממצאים מאוניברסיטת קליפורניה, ברקלי, מצביעים על כך שמתח ברמה מתונה יכול לשפר את תפקוד המוח, במיוחד באזורים האחראים על זיכרון ולמידה. הערנות והמיקוד המוגברים היו תמיד יתרון אבולוציוני, ועזרו לאבותינו להגיב לאיומים בסביבתם ובסופו של דבר לשרוד.

אז למה חיים שקטים לגמרי יכולים להיות בעייתיים

למרות שחיים שלווים עם אינטראקציה חברתית מינימלית עשויים להיראות מושלמים, זה אולי לא התרחיש הטוב ביותר לבריאות הקוגניטיבית שלנו.

מחקרים רבים מראים כי בידוד חברתי או אינטראקציה מינימלית עם החברה קשורים לסיכון מוגבר לירידה קוגניטיבית ודמנציה. אינטראקציה אנושית, כך נראה, מספקת פעילות גופנית חיונית למוח שלנו. דבר זה ממריץ תהליכים נפשיים, שומר על הזיכרונות שלנו חדים ומקדם נוירופלסטיות – היכולת של המוח להתעצב מחדש וליצור קשרים עצביים חדשים.

למצוא את האיזון הנכון

שימו לב, המסר כאן הוא לא לעודד לחץ נפשי כרוני או חמור – רמות גבוהות של מתח לאורך תקופות ממושכות עלולות להזיק לגוף ולנפש שלנו. במקום זאת, המטרה היא להדגיש את החשיבות של שמירה על אורח חיים מאוזן.

נראה כי חיים עם מינון בריא של מתח, יחד עם אינטראקציה חברתית קבועה, הם אופטימליים עבור המוח שלנו. זה פשוט שומר אותנו חדים.

הנה כמה טיפים לשמירה על היכולות הקוגניטיביות שלנו

שמרו  על קשרים חברתיים: עשו מאמץ ליצור קשר עם חברים ובני משפחה, הצטרפו למועדונים חברתיים, קבוצות שונות, התנדבו, או שקלו לאמץ חיית מחמד. מעורבות חברתית היא ממריץ מוחי רב עוצמה.

אמצו אתגרים: אל תירתעו ממשימות או מיומנויות חדשות. אתגרים פועלים כמו סוג של מיני לחץ שיכולים לעורר את היכולות הקוגניטיביות שלנו.

המשיכו לזוז: פעילות גופנית סדירה לא רק מגבירה את הבריאות הגופנית שלכם, אלא גם קשורה לשיפור בריאות המוח. פעילות יכולה לשפר את מצב הרוח שלנו ולשמור על רמות הלחץ בשליטה.

מודעה

הרפיה מודעת: בעוד שמתח ברמה מסוימת יכול להיות מועיל, הרפיה חיונית באותה מידה. תרגולים כמו מדיטציה, יוגה או תרגילי נשימה עמוקה פשוטים יכולים לעזור לשמור על איזון מתח בריא.

לסיכום

היעדרות מוחלטת של לחץ היא לא בהכרח המפתח לחיים טובים. לחץ, בכמויות הנכונות, שומר על המוח שלנו חזק. אך עדיין אנו צריכים למנוע לחץ כרוני או חמור, ולאמץ לחצים קלים של חיי היומיום שהם בעלי תועלת לבריאותנו הקוגניטיבית.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.