8 סיבות אפשריות לטעם מתכתי בפה

8 סיבות אפשריות לטעם מתכתי בפה

האם יש לכם טעם של מטבעות ישנים בפה? הבעיה הזו יותר נפוצה ממה שנוטים לחשוב. טעם מתכתי של ברזל יכול להצביע על בעיה רצינית, כגון מחלות כליות או כבד, סוכרת לא מאובחנת או סוגים מסוימים של סרטן. אבל סיבות אלה אינן נפוצות, ובדרך כלל מלוות על ידי סימפטומים נוספים. כל הסיבות לטעם הלוואי הזה בכתבה.


הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

כל הסיבות לטעם מתכתי בפה

אם אתם בריאים בדרך כלל, הסיבה לטעם המתכתי הזה היא לרוב שפירה, אם הטעם המתכתי בפה הוא התלונה היחידה שלכם, הגורם עשוי להיות אחד מתוך כמה, כולל תרופות מרשם או בעיה רפואית. להלן, שמונה סיבות לטעם מתכתי בפה:

1.היגיינת פה לא טובה

אם אינכם מצחצחים ועושים חוט דנטלי באופן קבוע, התוצאה יכולה להיות בעיות שיניים וחניכיים: כגון דלקת חניכיים, דלקת מיסב השן וזיהומי שיניים. זיהומים אלה יכולים להירפא באמצעות מרשם מרופא השיניים. בדרך כלל, טעם המתכת נעלם לאחר שהזיהום נעלם.

2.תרופות מרשם

תרופות אלו כוללות: אנטיביוטיקה כמו למשל, טטרציקלין; אלופורינול, תרופה להתקפי גאוט; ליתיום, המשמש לטיפול בהפרעות פסיכיאטריות מסוימות; ועוד כמה תרופות למחלות לב.

הגוף סופג את התרופה ומוציא אותה ברוק. כמו כן, תרופות הגורמות ליובש בפה, כגון תרופות נוגדות דיכאון, יכולות לגרום לטעם מתכתי גם כן. כל אלה יכולות להשפיע על הטעם בפה, מכיוון שהן סוגרות את בלוטות הטעם.

3.ויטמינים או תרופות ללא מרשם

מולטי-ויטמינים עם מתכות כבדות (כגון נחושת, אבץ או כרום) או תרופות נגד צינון (כגון לכסניות אבץ) יכולים לגרום טעם מתכתי. גם ויטמינים שצורכים טרום לידה, ו-ויטמינים ותוספי ברזל או סידן יכולים לגרום לכך. בדרך כלל הטעם ייעלם כאשר הגוף יעכל את הוויטמינים או התרופות. אם לא, בדקו את המינון שלכם ו-וודאו שאינכם לוקחים יותר מדי.

4.זיהומים

זיהומים בדרכי הנשימה העליונות, הצטננות וסינוסיטיס יכולים לשנות את חוש הטעם. בדרך כלל זה זמני ונעלם כאשר מחלימים מהזיהום.

5.טיפול בסרטן

חולים שעוברים כימותרפיה או הקרנות, עשויים לחוות טעם מתכתי.

6.הריון

בשלבים המוקדמים של ההריון, חלק מהנשים מגלות שינויים בחוש הטעם. אחד מהשינויים הללו יהיה טעם מתכתי.

7.דמנציה

לאנשים עם דמנציה לעתים קרובות יש הפרעות בחוש הטעם. בלוטות הטעם מחוברות באמצעות העצבים אל המוח. ליקויי טעם יכולים להתרחש כאשר החלק במוח הקשור לטעם אינו פועל כשורה.

8.חשיפה לחומרים כימיים

מודעה

אם אתם נחשפים לכספית או עופרת, שאיפת רמות גבוהות של חומרים אלה עלול ליצור לעיתים קרובות טעם מתכתי.

יש לפנות לרופא במידה ואתם מרגישים טעם מתכתי, על מנת שיאבחן אם קיימת בעיה רצינית או מחלה.


הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.