להתמודד מול הקורונה: לחזק את המערכת החיסונית

להתמודד מול הקורונה: לחזק את המערכת החיסונית

בדיוק כשחשבנו שעונת הצינון והשפעת נגמרה, נגיף הקורונה התפשט ברחבי העולם.

הנגיף הוא מדבק מאוד ולכן עלינו לעשות כל מה שנוכל בכדי למנוע אותו ולהישאר בריאים בתקופה קשה זו. אחת הדרכים היעילות ביותר להילחם בנגיף היא לשמור על מערכת החיסון חזקה.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

אנשים רבים נוטלים תוספי מולטי ויטמין שונים כדי להגביר את פעילות המערכת החיסונית, אך ישנם מספר שינויים נוספים באורח החיים שעליכם לעשות כדי להרחיק שלל נגיפים, כולל קורונה.

הפחיתו את רמת הלחץ שלכם

פאניקה בקרב האוכלוסייה ברורה מאליה, אך היא אינה פותרת את הבעיה. אם אתם חרדים, רמת הלחץ גוברת וזה מחליש את מערכת החיסון. (1) לאנשים שנלחצים על בסיס יומיומי יש סיכון מוגבר להידבק בנגיפי הצטננות, וכן, גם בקורונה.

יכול להיות מאוד קשה להישאר רגועים ומאושרים בתקופת ההסגר הזו, ובכל זאת נסו להגביל את הזמן שאתם מבלים בצפייה בחדשות ובגלילת עדכונים ברשתות החברתיות המלאות בתכנים מלחיצים.

האזינו למוזיקה מרגיעה, מדיטציה, צאו לטיולים קצרים בפארק והתמקדו בחשיבה חיובית. בדרך זו תקטינו משמעותית את הסבירות להידבק בנגיף.

הקפידו על שינה מספקת

על פי סקירה מדעית, מחסור בשינה עשוי להחליש את המערכת החיסונית, ולהגביר את הרגישות לכל סוג של נגיף או זיהום. (2)

מחקרים הראו כי בקרב מי שאינם ישנים מספיק או ששנתם באיכות ירודה יש ​​סיכוי גבוה מאוד לחלות לאחר חשיפה לנגיפים, כולל נגיפי הצטננות השכיחים וגם נגיף הקורונה.

יתר על כן, אי שינה מספקת עשויה להשפיע לרעה על יכולת הגוף להתאושש מהמחלה. לא משנה כמה אתם עסוקים כרגע, וודאו שאתם הולכים לישון לפני חצות כדי לחזק את המערכת החיסונית.

הימנעו מצריכת אלכוהול

למרות שאנשים רבים מתבדחים על אלכוהול ועל יכולתו להרוג חיידקים ווירוסים, המציאות היא שמשקאות אלכוהוליים מחלישים את המערכת החיסונית. לכן, אם אתם שותים אלכוהול, אתם נמצאים בסיכון גבוה להידבק בהצטננות, שפעת או אפילו וירוס קורונה.

במקום לשתות אלכוהול, נסו משקאות המגבירים את פעילות מערכת החיסון כמו מי לימון, תה צמחים, שייקים או מיצים. המערכת החיסונית שלכם תודה לכם על כך.

שקלו מחדש את הרגלי האכילה

מודעה

התפקוד החיסוני נחלש כאשר תזונה לא מכילה חומרים תזונתיים חיוניים. (3)

יש קשר בין מערכת החיסון, זיהומים ותזונה. תזונה לקויה יכולה להגביר את הסיכון להידבקות בנגיף על ידי ירידה בתפקוד החיסוני.

מיקרו-נוטריינטים שונים בתזונה שלנו, כמו ויטמינים A, C, B ו-E, חיוניים לתפקוד מערכת החיסון. כמו כן, אבץ, סלניום, ברזל וחומצה פולית עוזרים לשמור על מערכת חיסונית חזקה.

סקירה שנערכה הצביעה על הקשר בין תפקוד חיסוני לתזונה וחומרים תזונתיים חיוניים ואת האופן בו מערכת החיסון יוצרת אינטראקציה עם החומרים התזונתיים. על פי סקירה מדעית זו, אי קבלת מספיק מיקרו ומאקרו-נוטריינטים פוגעת בתפקוד החיסוני. הנקודה החשובה היא שתזונה מאוזנת נדרשת כדי שכל תאי הגוף, כולל התאים במערכת החיסון יתפקדו כראוי. (4)

אם אתם מנסים להימנע מהצטננות, שפעת ונגיף קורונה, תצטרכו לנקות את המזווה מג'אנק ולמלא אותו במזון בריא. וודאו שיש לכם תמיד את המזונות מחזקי החיסון הבאים בבית:

  • קיווי – העשיר בוויטמין C, אשלגן ופולאט. אכילת קיווי מדי יום מונעת זיהום על ידי גירוי של ייצור תאי דם לבנים.
  • פפאיה – תכולת וויטמין C הגבוהה בפרי זה מסייעת להילחם בנגיפים ובדלקת כרונית.
  • כורכום – הוכח כי כורכום מחזק את מערכת החיסון. (5)
  • פירות הדר-  כגון לימון, קלמנטינות, לימון ליים, מנדרינות, תפוזים ואשכוליות שופעים בויטמין C שנלחם בזיהומים ומשפר את תפקוד מערכת החיסון.
  • זנגביל (ג'ינג'ר) – מסייע בהקלת דלקת. תה זנגביל ולימון הוא משקה פופולרי המגביר חיסון ומסייע להילחם בנגיפים.
  • שום – הוא אנטיביוטיקה טבעית ומכיל תרכובות כמו אליצין המסייעות למערכת החיסון להילחם בנגיפים.
  • ברוקולי – מלא בנוגדי חמצון וויטמינים A, C ו-E.
  • גמבה אדומה – כוס גמבה אדומה קצוצה מספקת לגופכם כ- 317% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין סי.
  • יוגורט יווני – מכיל תרביות חיידקים טובים פעילים, המחזקות את מערכת החיסון ומפחיתות את הסיכון לחטוף הצטננות ושפעת.
  • תרד – שופע בנוגדי חמצון חזקים כמו בטא קרוטן, התורם למערכת חיסונית חזקה יותר.
  • אבוקדו – השילוב של מנגן, ריבופלבין ו-ויטמינים בי6, סי ו-די שנמצאים באבוקדו מסייעים בשיפור תפקוד מערכת החיסון.
  • גרעיני חמניות – ויטמין אי הנמצא בגרעיני חמניות חיוני לשיפור מערכת החיסון.
  • שקדים – כשמדובר במלחמה בנגיפים, גופכם זקוק גם לשומנים בריאים לתפקוד מיטבי.

נסו לאכול פירות וירקות עונתיים כדי להשיג יותר חומרים מזינים. יתר על כן, וודאו שאתם אוכלים מספיק מזון עשיר בחלבון. הגבילו את צריכת המזון המעובד ושימרו על הידרציה טובה.

שתו משקאות חמים

מודעה

חוקרים ורופאים מציעים לשתות מים חמים כדי להתגונן  מפני וירוס קורונה. למעשה, לשמור על לחות חשוב גם למערכת החיסון. הוסיפו לימון, ליים או ג'ינג'ר למים החמימים ותקבלו משקה עוצמתי המחזק את החיסון וימנע זיהומי נגיפים. סוגים שונים של תה צמחים מהווים חלופות בריאות למים חמים – אם אתם לא אוהבים.

כמה מהצמחים הטובים ביותר המחזקים את החיסון הם – תה קמומיל, תה מנטה, תה ליים, תה היביסקוס, תה אכינציאה, תה רויבוס, תה מרווה, תה מליסה, תה ורדים, תה פסיפלורה, תה קלנדולה תה עשב לימון בשילוב קמומיל, תה סמבוק ועוד. תה צמחים מתהדר ביתרונות בריאותיים, כולל היכולת לחזק את המערכת החיסונית.

הישארו פעילים

לא צריך ללכת לחדר כושר כדי להתאמן. בעונת הצינון והשפעת או ההסגר, בדרך כלל כל חדרי הכושר סגורים או מסוכנים מכדי לבקר בהם.

אפילו ביצוע כמה תרגילים של 10 דקות בבוקר ישמרו על מערכת החיסון חזקה מתמיד. פעילות גופנית גורמת לתאי הדם הלבנים והנוגדנים בגוף להתפשט בצורה יעילה יותר, ועוזרת להם לגלות נגיפים וחיידקים במהירות רבה יותר. בנוסף, פעילות גופנית מסייעת להפחתת הלחץ הפוגע במערכת החיסון.

צרכו פרוביוטיקה

קבוצה של חוקרים מניו זילנד חשפה כי פרוביוטיקה מורידה את שכיחות הזיהומים במערכת העיכול והנשימה. (6)

המשמעות היא שאכילת מזון עשיר בפרוביוטיקה או נטילת תוספי פרוביוטיקה יכולה להפחית משמעותית את הסיכון לנגיפים, כולל קורונה. מזונות עשירים בפרוביוטיקה הם- קפיר, יוגורט, חמוצים, קומבוצ'ה, מיסו, קמצ'י, טמפה, כרוב כבוש  ועוד.

בימינו אנשים רבים ובעיקר נשים, נוטלים תוספי פרוביוטיקה. יחד עם זאת, יש להיזהר בתוספי מזון אלה. תוספי פרוביוטיקה עשויים לא להיות בטוחים עבורכם, לכן התייעצו עם הרופא לפני שאתם רוכשים אותם.

השורה התחתונה

אם אתם רוצים להישאר בריאים בתקופה קשה זו כאשר כל העולם נלחם בוירוס הקורונה – עליכם לדאוג למערכת החיסון על בסיס יומי.

מודעה

התחילו לשים לב יותר למה שאתם מכניסים לגופכם, הקפידו לשמור על הידרציה טובה, לקבל מספיק שינה איכותית, להתעמל ולפעול לפי הרגלי ההיגיינה האישיים הבסיסיים כמו רחצה ושטיפת ידיים ורחצה. בל נשכח שמניעה תמיד טובה יותר מטיפול.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.