6 חומרים מזינים לחיזוק בריאות המעיים

6 חומרים מזינים לחיזוק בריאות המעיים

רבים מכם בוודאי אוכלים יוגורטים בטעמי פירות שעל התווית שלהם כתוב "טובים לבריאות המעיים". אולי אתם אפילו מוסיפים מזון-על כמו זרעי צ'יה ליוגורט כדי להפוך אותו למזין יותר.

אתם שואפים לאכול ארוחות בריאות יותר לארוחת הערב, מכיוון שהפסטה  מוכרת כיום כ"אוכל לא בריא". אתם שותים גם מספיק נוזלים לאורך כל היום.

האם זה לא מספיק לבריאות הבטן? לא בהכרח.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.
מודעה

העניין הוא שלפעמים רובנו לא צורכים חומרים מזינים, החיוניים לבריאות בטן אופטימלית. אם אתם חווים אחד מהתסמינים שתקראו בהמשך, זה אומר שבריאות הבטן שלכם לקויה. במאמר זה תלמדו גם אילו חומרים מזינים חיוניים למעיים.

האם הבטן שלכם בריאה?

ישנם דברים והרגלים רבים שיכולים לפגוע במיקרוביוטה של ​​המעיים. כנראה שאתם כבר יודעים שהרבה מחלות מתחילות במעיים. הסיבה לכך היא שמיקרוביוטה של ​​הבטן משפיעה על מערכת החיסון שלנו. (1)

כל חוסר איזון במיקרוביוטת המעיים עלול לפגוע בתגובות חיסוניות ולגרום להתפתחות של תגובות אוטואימוניות מזיקות יחד עם דלקת כרונית.

להלן מספר סימנים המעידים שבריאות המעיים אינם תקינה:

חשק מוגבר לסוכר

אם יש לכם חשק אינטנסיבי כל חצי שעה או פחות, זה יכול להיות איתות לכך שבמיקרוביוטה של ​​המעיים יש בעיות מסוימות.

צריכת סוכר גבוהה – במיוחד סוכרים מזוקקים – הוכחה כנלחמת בחיידקים הטובים שבמעיים. זה יכול לעורר דלקת, הפרעות ומחלות עיכול קשות, כולל סרטן.

אי נוחות בבטן

האם אתם סובלים מנפיחות, גזים, צרבת, עצירות או שלשולים? הגיע הזמן לשים לב למיקרוביוטה שלכם.

אי סבילות למזון

מומחים רפואיים סוברים כי אי סבילות למזון מתרחשת כאשר חיידקים מזיקים משגשגים במעיים. זה יכול לקרות גם כשלא אוכלים מספיק חומרים תזונתיים חיוניים.

מערכת חיסון חלשה

אם אתם חוטפים לעתים קרובות הצטננות ושפעת, זה אחד הסימנים למעי לא בריא. הסיבה לכך היא שמיקרוביוטת מעיים לא טובה משנה את תפקודה התקין של מערכת החיסון.

גירויים בעור

היופי מתחיל מבפנים – תרתי משמע. מעי בריא מבטיח עור זוהר ונקי. אם יש לכם גירויים בעור, בדקו את מיקרוביוטת המעיים לפני שאתם מבזבזים כסף על מוצרי יופי או תוספי מזון. אקזמה עשויה להיות גם כן תוצאה של תזונה לקויה ומעי לא בריא.

עייפות מתמדת

מודעה

אם אתם סובלים מנדודי שינה או שיש לכם שינה באיכות ירודה, בדקו את בריאות המעיים. שינה באיכות ירודה מובילה בסופו של דבר לעייפות מתמדת.

מדוע האשמה טמונה במעיים? הסיבה לכך היא הורמון הסרוטונין המיוצר במעיים ומשפיע על השינה ומצב הרוח. כאשר המעיים סובלים, אתם עלולים להיתקל בבעיות שינה.

כיצד לשפר את בריאות המעיים

כפי שאתם יכולים לראות, בעיות רבות עשויות להתרחש בגלל בריאות המעיים ירודה. הפחתת רמות הלחץ היא חובה כשמדובר בריפוי המיקרוביוטה. יחד עם זאת, חשוב לשים לב לצריכת חומרים מזינים חיוניים על מנת שהמעיים יתפקדו כראוי.

יתר על כן, התרגלו לאכול לאט. זה יבטיח עיכול וספיגה מוחלטים של כל חומרי התזונה החיוניים. שימרו על הידרציה לאורך כל היום והגבילו את צריכתם של מזונות עתירי שומן, סוכר ומזונות מעובדים.

מהם החומרים המזינים החיוניים לבריאות המעי?

עכשיו הגיע הזמן לשקול מחדש את התפריט שלכם ולכלול חומרים מזינים החיוניים לבריאות המעיים האופטימלית.

פרוביוטיקה

אתם יכולים לראות את המילה הזו על אותם יוגורטים בטעמי פירות שאתם אוכלים, מתוך אמונה שאתם עושים טובה למעיים. בפועל, אותם יוגורטים פוגעים יותר מאשר מועילים. פשוט קראו את התווית וראו כמה סוכר היוגורט מכיל.

מודעה

פרוביוטיקה היא החיידקים הטובים החיים בדרכי העיכול שלך. (3) הם מסייעים בעיכול תקין ובספיגת חומרים מזינים. יתרה מכך, פרוביוטיקה לוקחת חלק בסינתזת ויטמיני B ומערכת החיסון זקוקה להם.

יוגורט טבעי (לא מפוסטר) הוא אחד המקורות הטובים ביותר לפרוביוטיקה. אתם יכולים פשוט להוסיף את הפרי האהוב עליכם כדי לשפר את טעמו.

מקורות פרוביוטיקה אחרים כוללים קפיר, קומבוצ'ה, קימצ'י, כרוב כבוש ומזון מותסס אחר. כוונו לאכול מה או שתיים ביום של מזונות עשירים בפרוביוטיקה כדי לשמור על בריאות המיקרוביוטה. קראו בהרחבה במאמר 14 מזונות פרוביוטיים שכדאי לאכול מהם יותר

במקרים נדירים הרופא עשוי לרשום לכם תוספי פרוביוטיקה. עם זאת, אל תיקחו תוספי מזון בלי להתייעץ עם רופא.

סיבים תזונתיים

המעיים תמיד מעוניינות בסיבים תזונתיים צמחיים, אשר ממלאים תפקיד חשוב בבריאות הבטן. (4) כרישה, אספרגוס, פירות יער, בננות, אפונה, שעועית וקטניות מהווים כולם מקורות עשירים לסיבים תזונתיים.

סיבים מסייעים בשמירה על תנועתיות מערכת העיכול, מה שבתורו הופך את תנועות המעיים לסדירות ורכות.

ל-גלוטמין

זוהי חומצת אמינו המשמשת בסינתזה החלבונית. כאשר דופן המעי דלקתי, הקשרים בין התאים מתחילים להתרופף ונוצרים חורים זעירים. חיידקים מזיקים יכולים לעדור את החורים הללו ולעורר דלקת, מחלות אוטואימוניות ואלרגיות. בעיית עיכול זו מכונה מעי דולף.

ל-גלוטמין מסייע באטימת החורים ובשמירה על חוזק דפנות המעי. (5) בנוסף, ל-גלוטמין יכול לעזור לשמור על מסת השריר הרזה אם אתם מתאמנים.

מודעה

קל למצוא תוספי מזון, אך עדיף להתחיל במקורות טבעיים. תוכלו למצוא ל-גלוטמין בעדשים, שעועית, אגוזים, ביצים ומוצרי חלב. אם אתם מעדיפים להשלים בתוסף, בחרו באבקה ולא בכמוסות ואל תשכחו להתייעץ עם הרופא לפני הקנייה. לתוספי מזון יש תופעות לוואי.

אבץ

אבץ הוא אחד המרכיבים החשובים ביותר בתהליכים מטבוליים רבים. האבץ גם עוזר לחיזוק המערכת החיסונית. על פי מחקר, לאבץ יש יכולת להפחית את חדירות הבטן על ידי חיזוק רירית המעי. (6)

חלק מהמקורות העשירים ביותר באבץ הם קטניות, זרעים, אגוזים, מזון חלבי, ביצים, דגנים מלאים, תפוחי אדמה ועוד. במקרים מסוימים יתכן ויהיה צורך בתוסף אבץ. קראו בהרחבה על 12 סימנים למחסור באבץ ואיך לתקן את זה

מגנזיום

מחסור במגנזיום יכול לגרום לכאבי שרירים, לכיווץ שרירים, לעצירות ואפילו לכאבי בטן. הקפידו לכלול בתפריט מזון עשיר במגנזיום. שוקולד מריר, אבוקדו, אגוזים, טופו, זרעי צ'יה, בננות, וירקות עליים עשירים במגנזיום.

קולגן

קולגן אינו מיועד רק לבריאות העצמות, אלא חיוני גם לבריאות מעיים אופטימלית. למרות שהוא ידוע בעיקר בזכות תכונות האנטי-אייג'ינג, הקולגן מסייע במניעת היחלשות רירית המעיים. יתר על כן, קולגן מתהדר ביכולות אנטי דלקתיות עוצמתיות.

בימינו אבקת קולגן הופכת לפופולרית ביותר, אך עדיף להשיג את הקולגן ממקורות טבעיים. במיוחד פפטידי-קולגן, הם סוג זמין יותר של קולגן וקלים לעיכול. (7)

פלפלים אדומים, פטריות, דגים, עגבניות, פירות יער, פירות הדר, ירקות עליים כהים וקטניות יכולים להעלות מאוד את רמת הקולגן. קראו בהרחבה על 10 סימנים שבגופכם חסר קולגן ואיך להשיג אותו באופן טבעי

אם החלטתם ליטול תוספי קולגן, בחרו מוצר מקורי והתייעצו עם הרופא בכדי לדעת מה המינון היומי.

השורה התחתונה

הבטן היא מערכת מורכבת ויכולה להשפיע רבות על הרווחה הכללית. מעי בריא קשור לעיכול טוב, בריאות לב טובה, מערכת חיסון מעולה בריאות נפשית טובה יותר, בריאות מוחית ושינה איכותית.

יתר על כן, אנשים עם מעי בריא הם בעלי סיכון נמוך יותר לפתח מחלות אוטואימוניות וסרטן. אם חסר לכם חומר מזין כלשהו, ​​נסו להשלים אותו בעזרת מזון ולא כתוסף. מלבד תזונה מאוזנת, וודאו שאתם ישנים טוב ומפחיתים את רמות הלחץ שלכם.