שעועית ירוקה – 12 יתרונות בריאותיים מדהימים

שעועית ירוקה – 12 יתרונות בריאותיים מדהימים

טריים, קפואים, או בשימורים, שעועית ירוקה תספק לגוף שלכם טונות של ויטמינים ומינרלים המסייעים לעזור לו לתפקד במיטבו. קראו בהרחבה על היתרונות של השעועית הירוקה.

כילדים, תמיד אמרו לנו לאכול את הירקות שלנו, ותמיד זאת הייתה חוויה הדומה לעינוי. היינו דוחפים את השעועית והאפונה הצידה בפנים חמוצות. אחד הירקות השנואים ביותר בקרב ילדים הוא שעועית ירוקה.

עכשיו כולנו מבוגרים, והירקות האלה כבר לא נראים כל כך מענים, בנוסף לכך הם טומנים בחובם יתרונות בריאותיים גדולים.

שעועית ירוקה הם התרמילים של מיני שעועית שונים. היא נקטפת בדרך כלל לפני שהיא בשלה, הימצאות השעועית בתוך התרמיל עוזרת לשמור על כמות מקסימלית של חומרים מזינים.

המשיכו לקרוא למטה

עובדות תזונה על שעועית ירוקה

שעועית ירוקה מזינה מאוד.

למרות שהיא לא מגיעה פעמים רבות לרשימות של מזונות-העל, שעועית ירוקה כבר מדורגת ביןה מזונות הבריאים ביותר בעולם כבר שנים רבות.

חומרים מזינים שנמצאו 100 גרם או חצי כוס שעועית ירוקה הם:

  • 31 קלוריות
  • 1.8 גרם חלבון
  • 7.1 גרם פחמימות
  • 3.4 גרם של סיבים
  • 0.1 גרם שומן
  • 14.4 מיקרוגרם של ויטמין K (כ-18% מהצריכה היומית המומלצת RDI)
  • 16.3 מיליגרם של ויטמין C (כ16% של RDI)
  • 0.2 מיליגרם של מנגן (11 אחוז של RDI)
  • 690 IU של ויטמין A (כ-14אחוזים של RDI)
  • 0.1 מיליגרם של תיאמין (6% של RDI)
  • 37 מיקרוגרם של חומצה פולית (9% של RDI)
  • 1 מיליגרם של ברזל (6 אחוזים של RDI)
  • 0.1 מיליגרם של ריבופלבין (6% מ- RDI)
  • 209 מיליגרם אשלגן (6% של RDI)
  • 25 מיליגרם של מגנזיום (6% של RDI)

12 היתרונות הבריאותיים הטובים ביותר של שעועית ירוקה

צריכה רגילה של שעועית ירוקה הוכחה כבעלת יתרונות מגוונים עבור מצבים בריאותיים שונים.

בעוד שעועית ירוקה לא יכולה לרפא כל אחד מבעיות הבריאותיות הבאות, היא מסייעת במאבק בתנאים אלה ושיפור הבריאות הכללית שלנו.

להלן הסיבות העיקריות לשלב שעועית ירוקה לתוך התזונה השבועית שלכם:

1.מלחמה בסרטן

לשעועית ירוקה יש יכולת פעילות אנטי-סרטנית, בזכות תכולת הסיבים הגבוהה שלה שהופכת אותה ללוחמת יעילה בסרטן.

המשיכו לקרוא למטה

תכולת סיבים גבוהה מסייעת לעיכול ומפחיתה את הלחץ על מערכת העיכול, דבר אשר יכול לעזור במניעת סרטן המעי הגס.

ויטמין C בשעועית שעועית הירוקה מסייע בחיסול תאים סרטניים. למעשה, בתקופה האחרונה, ויטמין C שימש בטיפול כימותרפי יחד עם תרופות כימותרפיות בהתמקדות בחיסול תאי סרטן.

בנוסף, נמצא כי הפפטידים בשעועית הירוקה יכולים לעצור את הצמיחה של תאים סרטניים.

כמו כן, ויטמין K בשעועית ירוקה ידוע ביכולותו להפחית באופן משמעותי את הסיכון של סרטן המעי הגס, האף, וסרטן הפה.

קראו על  מזונות הנלחמים ברפלוקס קיבתי ושטי (GERD)

דבר נוסף לציין כאן הוא כי צליית בשר יחד עם הרבה שעועית ירוקה יכולה להפחית את האפקט המסרטן העולה כאשר בשר מבושל בגריל בטמפרטורה גבוהה; הודות לרמה הגבוהה של כלורופיל בשעועית הירוקה.

2.מניעת או הקלת תסמיני מחלות קרדיווסקולריות

מחלות לב וכלי דם (קרדיווסקולריות) משפיעות על כולם בימים אלה והם מובילים להתקפי לב ושבץ.

מחקרים הראו כי צריכה תכופה של שעועית, הכוללים זנים ירוקים, מובילה לירידה משמעותית של הסיכון למחלות לב. בעיקר בגלל תוכן סיבים גבוה אשר מפחית את רמות הכולסטרול ומגביר את תחושת השובע מהמזון.

שעועית ירוקה הוכחה גם כיעילה בהגנה על הלב.

המשיכו לקרוא למטה

ויטמין K בשעועית ירוקה מסיר את הסידן מן העורקים ובכך מונע הסתיידות. לוטאין, אשר נמצא גם שעועית ירוקה, מסייע להפחית את הסיכון להתקפי לב.

כמו כן, רמה גבוהה של פלבנואידים בשעועית ירוקה גורמים לפעילות אנטי תרומבוטית, אשר מונעת קרישי דם בעורקים ובורידים, ובכך מסירה את הסיכון להתקפי לב ולשבץ.

3.מניעת סוכרת

תכולת סיבים ופחמימות גבוהה בשעועית הירוקה משחקת תפקיד גדול בשליטה על רמות הגלוקוז בגוף.

הדבר הופך את השעועית הירוקה לחלק חיוני בדיאטה של ​​כל אדם עם סוכרת או אדם המנסה למנוע סוכרת.

שעועית ירוקה היא גם מזון בעל אינדקס גליקמי נמוך, מה שאומר שזה עוזר לחסל רגישות לאינסולין, עוזר לגוף שלנו לעבד אינסולין בצורה תקינה.

4.חיזוק בריאות העצם

נוכחות של ויטמין K וסידן בשעועית ירוקה עושה אותה למזון חשוב מאוד לבריאות העצמות.

חוסרים בחומרים מזינים אלה, עלול לעתים קרובות לגרום להשלכות שונות על מצב בריאות העצמות.

ויטמין K שומר על צפיפות העצם בגוף והסידן שומר על העצמות חזקות. לכן, צריכה קבועה של שעועית ירוקה בהחלט יכולה לגרום לעצמות בריאות יותר.

קראו על 11 מזונות שלא חשבתם שטובים לעצמות שלכם

5.הקלה על בעיות במערכת העיכול

בעיות במערכת העיכול כמו עצירות, כיבים, ריפלוקס, וקלקול קבה יכולים להיפתר על ידי צריכה מתונה של שעועית ירוקה.

הכל בזכות תוכן הסיבים הגבוה. שעועית ירוקה אורגנית הוכחה כמסייעת לעיכול ולהקלה על מערכת העיכול.

עם זאת, מתינות היא המפתח, מאחר וצריכה עודפת של שעועית עלולה לגרום לנפיחות בבטן.

6.חיזוק המערכת החיסונית

צריכה של שעועית ירוקה עשויה לחזק את המערכת החיסונית של הגוף.

שעועית ירוקה היא מקור פנטסטי של חומרים נוגדי חמצון רבי עוצמה הפועלים נגד רדיקלים חופשיים ובכך מונעים מחלות ונזק לרקמות.

7.עיכוב HIV

מחקר שנערך בשנת 2010 בהונג קונג מצא שאכילת שעועית ירוקה יכולה לעכב באופן משמעותי את הרוורס טרנסקריפטאז בתאי HIV-1, שהיא הצורה השכיחה ביותר של נגיף הכשל החיסוני האנושי או HIV.

קראו על  סלרי - 18 סיבות בריאותיות לשלב אותו בתזונה

בשילוב עם מזונות אחרים, הנלחמים ב-HIV, כגון ספירולינה – שעועית ירוקה יכולה להיות חלק מהטיפול ב-HIV.

8.שיפור הפוריות

שעועית ירוקה הם מקור מצוין של ויטמינים המסייעים לפוריות.

לשעועית ירוקה יש אינדקס גליקמי נמוך ותכולת ברזל גבוהה.

אם אתם מתקשים להיכנס להריון, אכלו שעועית ירוקה כדי לספק לגופכם חומרים מזינים המגדילים את הסיכוי לקליטה של הריון.

9.נלחמת נגד בדיכאון

למרות שעועית ירוקה לא יכולה להחליף כדורים נוגדי-דיכאון, אכילתה באופן קבוע יכולה להקל על הסימפטומים הנפוצים ביותר של דיכאון.

כמה מחקרים מציעים כי אכילת קומץ של שעועית ירוקה מבושלת כאשר יש התקף פאניקה יכולה לעזור בהגעה לרוגע ולהגביר את מצב הרוח.

שעועית ירוקה עשירה במגנזיום המדכאת תסמיני דיכאון וחרדה ומפחיתה את הסבירות של תנודות במצב הרוח.

10.נלחמת בעייפות

מחסור בחומצה פולית הוא אחד הגורמים העיקריים לעייפות כרונית.

הרמה הגבוהה של חומצה פולית בשעועית ירוקה המשתלבת יחד עם חומרים מזינים אחרים כמו מגנזיום וויטמין B12 יכולים לשמור עלינו מפני עייפות.

אם אתם מחפשים לשפר את רמות האנרגיה שלכם, עדיף לאכול שעועית ירוקה בארוחת הצהריים.

לא רק שזה יעזור לכם לנצח את נפילת האנרגיה שלאחר הצהריים, אלא גם יסייע לכם להישאר אנרגטיים גם בערב.

קראו על 15 המאכלים הכי עשירים בחומצה פולית

11.שמירה על עיניים בריאות

הקרוטנואידים שנמצאו בשעועית ירוקה הוכחו כמסייעים במניעת פגם עין מסוים הקרוי ניוון מקולרי, שהוא ירידה באיכות הראייה ובתפקוד של העין.

אכילת שעועית ירוקה לפחות שלוש פעמים בשבוע תבטיח כי רמת קרוטנואיד במערכת שלך תשאר גבוהה, וכך תמנע הידרדרות הראיה.

אם יש לכם בעיות ראייה או לא, שעועית ירוקה הם בחירה בריאה לשמור על הראייה שלכם ולשפר את תפקוד העיניים.

12.מניעת זיהומים

ניאצין ותיאמין בשעועית הירוקה יכולים לעזור במניעת זיהומים רבים בגוף, כולל אלה הגורמים הצטננות ושפעת.

שעועית ירוקה עשירים גם בנוגדי חמצון פוליפנולים, אשר מסייעים בטיפול בזיהומים חמורים יותר, כגון פטריות, דלקות אוזניים, ושחפת, בין היתר.

מי הכי יכול להפיק תועלת משעועית ירוקה?

חלק מהאנשים יכולים להפיק תועלת רבה יותר מאכילת שעועית ירוקה, כגון:

נשים בהריון

שעועית ירוקה מכילים רמה גבוהה של חומצה פולית, אשר מועילה מאוד לעובר.

כאשר רמת החומצה הפולית באם גבוהה, היא מגינה על התינוק ברחם מפני פגמים בצינור העצבי ומקדמת את התפתחותו של התינוק הבריא ואת צמיחתו.

עבור נשים המנסות להיכנס להריון, החומצה הפולית בשעועית הירוקה מסייעת לשפר את הפוריות.

ילדים

האמהות שלנו צדקו, אחרי הכל.

השילוב של חומרים מזינים הכלולים בשעועית ירוקה הופך אותה לארוחה בריאה להפליא עבור תינוקות וילדים.

קראו על  במיה - ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

כדי לשפר את העיכול ולחזק את העצמות, שעועית ירוקה צריכה להיות חלק קבוע בתזונה של הילדים שלכם.

עם זאת, עדיף לקנות שעועית ירוקה אורגנית, לבשל אותה כראוי, ולהוסיף מעט תבלינים, כדי להפוך את החוויה ליותר מהנה עבור הילד.

אתלטים והעוסקים בפעילות גופנית

ההרכב התזונתי של השעועית הירוקה הופך אותה לחלק חיוני בכל דיאטה של ​​אתלט.

סידן וויטמין K חיוניים בשמירה על העצמות של ספורטאים ובשמירה על אנרגיה גבוהה במהלך תחרויות.

אנשים המנסים לרדת במשקל

אם אתם מנסים לרדת במשקל, שעועית ירוקה בהחלט צריכה להיות חלק מהתזונה שלכם.

הסיבה לכך היא כי שעועית ירוקה עשירה בסיבים, ממש נמוכה בשומן, ויש בה כמות נמוכה מאוד של קלוריות, נתרן, וכולסטרול.

שעועית ירוקה תתרום לכם לתחושת שובע ותעזור בשליטה על התיאבון.

היא גם מסייעת לרסן את התשוקה לסוכר, אם כי יש בה תוכן סוכר נמוך מאוד.

תופעות הלוואי האפשריות של שעועית ירוקה

בעוד שלשעועית הירוקה יש יתרונות בריאותיים שונים, יש לה גם גורמי סיכון נמוכים מאוד שיכולים להתעורר כאשר אנו צורכים אותם – והם:

  • חומצה פיטית – בשעועית ירוקה יש רמה גבוהה של חומצה פיטית אשר יכולה לגרום למחסור בחומרים מזינים כאשר צורכים ממנה יותר מדי. לכן זה קריטי לבשל שעועית ירוקה כראוי כדי להפחית את רמת החומצה.
  • אלרגיות – לאנשים שונים באופן טבעי יש מזונות שונים וחומרים מזינים להם הם אלרגיים, אז אם אתה אלרגי לשעועית ירוקה כדאי להימנע מכך. גם כאשר אתם נותנים שעועית ירוקה לתינוק שלכם הקפידו לתת להם את הארוחה במשך ארבעה ימים רצופים כדי לקבוע אם יש תגובות אלרגיות אליו.
  • חומצה אוקסלית – נפוצה ברוב הירקות הירוקים ויכולה לגרום לאבנים בדרכי השתן. כדי למנוע את זה, הקפידו לשתות הרבה מים במהלך ואחרי אכילת שעועית ירוקה.

לסיכום

שעועית ירוקה הם ירקות בריאים שניתן למצוא בכל מקום בעולם, ניתן להקפיא אותם במשך חודשים מבלי לאבד הרבה מהחומרים המזינים שלה.

ניתן להכין אותה בכל מיני דרכים, והיא אחד הירקות הנוחים ביותר לצריכה באופן קבוע.

היתרונות הבריאותיים שלה הם רבים למדי, ואין כמעט סיבה לא להפוך אותה להיות חלק קבוע בתזונה שלכם.

השילוב המושלם של אגוגו לאכילה בריאה וירידה במשקל!📗

  • "לאכול בריא" – הוא ספר המכיל ידע מקצועי רב וטיפים על תזונה בריאה וירידה במשקל.
  • "לבשל בריא" – מכיל עשרות מתכונים בריאים שניתן לשלב בתפריט הדיאטתי היום-יומי.
לחצו לפרטים מלאים>>>
מודעה