הכל מתחיל בבטן! 6 דרכים לשיפור מספר חיידקי המעיים

הכל מתחיל בבטן! 6 דרכים לשיפור מספר חיידקי המעיים

Avatar of אגוגו
אגוגו

חיידקי המעיים שלנו, הידועים גם בשם הכולל מיקרוביוטה, ממלאים תפקיד מפתח בבריאות שלנו. מיקרוביוטה בריאה יכולה לעזור לא רק לעיכול טוב יותר, אלא גם להגביר את המערכת החיסונית שלנו ואפילו להשפיע על בריאות הנפש.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

סגנון החיים המודרני מצליח הרבה פעמים להוציא אותנו מהאיזון העדין שמתרחש במעיים שלנו, איזון חשוב שבמידה ויפגע יוביל לשורה של בעיות בריאותיות.

למרבה המזל, ישנן מספר דרכים לשפר את המערכת האקולוגית במעיים:

אכלו תזונה מגוונת ומאוזנת

צריכת תזונה עשירה בפירות, ירקות, דגנים מלאים ומזונות מותססים (פרוביוטיים) יכולה לעזור לנו לקדם את ההתפתחות של החיידקים הטובים במעיים. מזונות מותססים כמו יוגורט, קפיר, כרוב כבוש וקימצ’י מועילים במיוחד, מכיוון שהם מכילים חיידקי פרוביוטיקה חיים.

אפשר גם לנסות תוסף פרוביוטיקה המגיע בצורה של כמוסות, שבאמצעותם אנו יכולים להכניס במהירות חיידקים טובים למעיים. (1)

הימנעו ממזונות מעובדים וסוכרים מוספים

מזונות מעובדים וסוכרים מוספים עלולים לשבש את האיזון של חיידקי המעיים, בכך שהם מעודדים גידול יתר של חיידקים מזיקים. מזונות אלה יכולים גם להגביר את הדלקת במעיים, דבר שעלול לשבש עוד יותר את המיקרוביטה.

מחקר ספרדי שבדק נשים וגברים תחת דיאטה עתירת מזונות מעובדים למשך מספר ימים, מצא כי הייתה עלייה ניכרת בחיידקי צואה “רעים” וירידה בחיידקים “טובים”. (2)

הפחתת לחץ נפשי

למתח יכולה להיות השפעה שלילית על חיידקי המעיים. עיסוק בפעילויות מפחיתות מתח (כל אחד מה שמרגיע אותו) יכולה לעזור להפחית את רמות הלחץ ולקדם מיקרוביוטה בריאה. (3)

הימנעו מאנטיביוטיקה (אם יש לכם ברירה)

אנטיביוטיקה יכולה לחסל גם חיידקים מזיקים וגם מועילים במעיים. לכן, חשוב להימנע מאנטיביוטיקה אלא אם כן היא נחוצה לחלוטין.

צרכו מספיק סיבים

מזונות המכילים סיבים הם מזונות פרה-ביוטיים, להבדיל מפרו-ביוטיים, כלומר הם מאכילים את החיידקים הטובים במעיים. על ידי צריכת תזונה עשירה בפירות, ירקות ודגנים מלאים, אנו יכולים להבטיח שאנחנו מקבלים מספיק סיבים לתמיכת ההתפתחות של החיידקים.  (4)

פעילות גופנית

פעילות גופנית סדירה יכולה גם לעזור לקדם את קהילת החיידקים בבטן שלנו. מחקרים מצאו כי פעילות גופנית בעצימות בינונית מגדילה את מגוון חיידקי המעיים ומפחיתה דלקת במעי. לעומת זאת, פעילות בעצימות גבוהה, מזיקה למעיים וגורמת להשפעה דלקתית. (5)

אז הקפידו על פעילות גופנית בעצימות בינונית, כגון הליכה מהירה, רכיבה על אופניים או שחייה, ברוב ימות השבוע.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל