דוֹנָאבֵּה – קדירת הבישול היפנית שתשדרג לכם את המטבח

דוֹנָאבֵּה – קדירת הבישול היפנית שתשדרג לכם את המטבח

בשיתוף עם ג'מוקה

בכל בית יפני יש לפחות דוֹנָאבֵּה אחת! כלי קרמי מסורתי המעצים את הטעמים, והוא מושלם במיוחד לבישול ארוחה בסיר אחד.

כשהיפנים מבשלים בקדירת הדונאבה (Donabe), הם לא משאירים אותה בתנור או על השיש, הם מניחים אותה בכבוד רב במרכז השולחן, כי הדונאבה היא לא רק קדירה שמניבה תבשילים עם טעם נפלא, היא גם יפהפייה, אלגנטית ואסתטית, כמו שרק היפנים יודעים.

הנה כמה סיבות טובות ללכת בעקבות היפנים ולהכניס את קדרת הדונאבה גם למטבח שלכם.

1. ארוחה שלמה בסיר אחד

קדרת הדונאבה היא הכלי המושלם ל-One pot meal – ארוחה שלמה שמתבשלת וגם מוגשת בסיר אחד. מניחים בה אורז, ירקות, עוף או עדשים וטופו אם אתם מהצד הצמחוני, עשבי תבלין ומכניסים לתנור. התוצאה תמיד מפתיעה בעושר ובעומק הטעמים שמתקבל.

2. המבנה הייחודי של הקדירה תורם לפיזור חום אחיד

המבנה המעוגל של הקדרה תורם לכך שהחום לא רק נאגר בצורה אחידה לאורך הבישול, הוא גם נשמר זמן רב לאחריו. בשונה מסירי נירוסטה שצוברים חום בעיקר בתחתית, בקדירת הדונאבה החום מתפשט בצורה אחידה לכל חלקי הקדרה, כך שמתקבלת צלייה מושלמת ואחידה בכל חלקי התבשיל.

הטבה מיוחדת לקוראי אגוגו!

  1. קדרת דונאבה ב-30% הנחה
  2. קוד למימוש ההטבה: agogo

*אין כפל מבצעים

3. דונאבה אחת – תבשילים רבים

דונאבה היא אמנם כלי יפני מסורתי אך היא מתאימה מאוד גם למטבח המודרני  ולתבשילי קדרה מכל סוג וסגנון: תבשילי ירקות, נזידי עדשים, תבשילי אורז, מרקים וקדירות בשר ועוף. תחליטו על כיוון, תכניסו פנימה מרכיבים איכותיים, אל תפחדו להעיז ולהיות יצירתיים, ולאחר כשעה תחכה לכם ארוחה שופעת עומק רב של טעמים.

4. משביחה את איכות הצלייה ואת מנעד הטעמים

פיזור החום הייחודי של הקדירה משפיע גם על הצלייה האחידה וכמובן גם על הטעם. במילים פשוטות: כל תבשיל שתכינו – הדונאבה תעצים את הטעמים שבו, תאזן את החומציות ותעניק למנה עומק של טעמים.

5. אסתטית, אלגנטית ומקשטת את השולחן

מעבר לשלל הטעמים והאיכויות התזונתיות, יש לדונאבה עיצוב יפהפה המאפשר להגיש את התבשיל כפי שהוא למרכז השולחן ולקצור מחמאות. תשאלו בלוגרים שגילו אותה והתאהבו.

צידה לדרך

תבשיל קדרה צמחוני של זהר לוסטינגר בשן.

תבשיל הקדרה הצמחוני הזה מכיל מרכיבים התורמים לחיזוק הגוף, בעל טעמים יפניים חזקים ובזכות הדונאבה גם קל להכנה – פשוט מכניסים את כל המרכיבים לקדרה ומחכים שהתבשיל יהיה מוכן.

צילום: זהר לוסטינגר בשן

החומרים

  1. 1.5 כוסות אורז יסמין מלא אורגני של ג'מוקה
  2. 1 כוס שעועית שחורה מבושלת
  3. 2 כוסות חומוס קפוא
  4. 1 חופן פטריות מיובשות
  5. 2 כוסות פטריות טריות
  6. 2 גזרים חתוכים לקוביות בגודל ביס
  7. 200 גרם דלעת חתוכה  לקוביות בגודל ביס
  8. חופן אצות היג'יקי (להשיג בכל חנויות הטבע)
  9. 4 כפות רוטב סויה
  10. 1 כפית שמן שומשום
  11. 1 כף חומץ אורז
  12. 1/2 כוס מירין (יין אורז יפני)
  13. 1/4 כוס סאקה או יין לבן
  14. 2 כפות פונזו (לא חובה)

אופן הכנה

1.מכניסים את כל המרכיבים לקדרת הדונאבה, מוסיפים שלוש כוסות מים ומביאים לרתיחה על הגז עם מכסה סגור.

מודעה

2.לאחר הרתיחה מעבירים את הקדרה עם המכסה סגור לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אופים כ-40 דקות, עד שהאורז מתבשל ורוב הנוזלים נספגו.

3.פותחים את המכסה ואופים עשר דקות נוספות ב-250 מעלות כדי שהירקות והדגנים ישחימו מעט.

הטבה מיוחדת לקוראי אגוגו!

  1. קדרת דונאבה ב-30% הנחה
  2. קוד למימוש ההטבה: agogo

*אין כפל מבצעים