למה אנשים מסוימים שונאים כוסברה?

למה אנשים מסוימים שונאים כוסברה?

רוב האנשים אוהבים כוסברה ולא בכדי יש לה פופולאריות רבה במטבחים רבים ברחבי העולם.

עם זאת, יש אנשים שלא מסוגלים לאכול אותה, סולדים ממנה, ואף מוכנים להישבע שיש לה טעם של סבון!

הסיבה לכך היא לא רק העדפה של טעם, אלא גנטיקה!

לאנשים אלה יש וריאציה בקבוצת גנים של קולטני ריח המאפשרת להם לחוש בעוצמה את האלדהידים (סוג של תרכובת אורגנית) בעלים של הכוסברה. אלדהידים אלה נמצאים גם בסבונים וקרמים ובמשפחות מסוימות של חרקים.

הגנטיקה המוזרה הזאת נמצאת רק באחוז קטן מהאוכלוסייה, והיא משתנה מבחינה גיאוגרפית. מעניין שבמקומות שבהם הכוסברה פופולרית במיוחד, כמו מרכז אמריקה והודו, יש פחות אנשים עם גנים אלה, מה שעשוי להסביר כיצד הצליחה הכוסברה להפוך למרכיב מרכזי שכזה באזורים אלה.

למזרח אסייתים יש את השכיחות הגבוהה ביותר של וריאציה זו, כאשר כמעט 20% מהאוכלוסייה חווה "כוסברה בטעם סבון".

ישנן עדויות לכך שניתן להתגבר על הסלידה שלכם מכוסברה, באמצעות חשיפה חוזרת ונשנית לצמח, אך מרבית האנשים פשוט יעדיפו ללכת עם הנטיות הגנטיות שלהם ולהימנע לחלוטין מכוסברה.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.