האם זה בריא לאכול עור של עוף או דג?

האם זה בריא לאכול עור של עוף או דג?

ישנם אנשים שמשליכים את עור הדג או העוף ויש כאלה שאוכלים אותו בתאווה. אבל האם זה בטוח לאכול את העור?

[lwptoc skipHeadingLevel="h4"]

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

מחקרים רבים שנערכו כדי לבדוק אם עור דגים או עוף בריא לצריכה, העלו ממצאים שעדיין שנויים במחלוקת. היום נבדוק את נושא אכילת עור הדגים ועור העוף ויתרונות וסיכונים באכילתם.

האם עור דגים בטוח לאכילה?

דגים הם אחד המקורות העשירים ביותר לחומצות שומן אומגה 3, וזו הסיבה העיקרית לכך שאנשים אוהבים לאכול אותם. כאשר אתם קונים דגים, אפשר לבחור דג פילה או דג עם עור. רבים בדרך כלל קונים פילה, מתוך מחשבה שזו אפשרות בריאה יותר.

יש חוקרים המאמינים כי עור הדגים עשוי להיות לא בטוח לצריכה, שכן הוא אוסף מזהמים שונים ורעלים הנוטים להצטבר בנחלים, בנהרות ואפילו באוקיינוסים. הבשר והשומן של הדגים יכול גם כן להכיל רעלים אך ברמות נמוכות מאוד.

דגים יכולים להכיל מתכות ומטאלואידים מזיקים ורעילים לבריאות (ובמיוחד אם אוכלים הרבה דגים) כולל- קדמיום, עופרת, כספית וארסן (1) לעומת זאת, עור הדג יכול להיות בריא אם בוחרים דגים עם רמה נמוכה של כספית, ומנקים ומסירים לחלוטין את הקשקשים החיצוניים.

לפי הסוכנות להגנת הסביבה, ומינהל המזון והתרופות האמריקאי – דגים עם תכולת כספית גבוהה הם – דג הלבנה, דג חרב, כריש, מרלין ומקרל קינג. דגי שינן, מאהי-מאהי, הליבוט, דקר וקרפיון מכילים תוכן כספית בינוני. דגים עם רמת כספית נמוכה כוללים- טילאפיה, סלמון, פולוק, פלאונדר (פיונית), בקלה, שפמנון וטונה משומרת. (2)

אכילת דגים עם תכולת הכספית הנמוכה ביותר יכולה להועיל לבריאותכם. עורם של דגים אלה מלא בחומצות שומן אומגה 3, חלבון, טאורין, סלניום, יוד, ויטמיני E ו-D ועוד.

חלק מהיתרונות הבריאותיים הבולטים שבעור הדגים כוללים – שיפור בריאות העור, שמירה על בריאות הלב, שיפור תפקוד המוח, חיזוק מערכת החיסון ומניעת הזדקנות מוקדמת.

האם עור של עוף בטוח לאכילה?

חלפו הימים שבהם תזונאים ורופאים המליצו להסיר את העור לפני בישול עוף. בפועל, עור העוף אינו מזיק כמו שהאמינו פעם. זה אפילו יכול להועיל לבריאות. עור עוף מכיל שומן בריא ובלתי רווי שטוב לבריאות הלב. כמובן, זה תלוי באופן בישול העוף. אם מטגנים אותו בשמן, יהיו אפס יתרונות בריאותיים בעור העוף. הדבר נכון גם לגבי אפייה – לא תרצו לאכול עור של עוף שנאפה יתר על המידה.

השומן הבלתי רווי הנמצא בעור העוף יכול לתרום לוויסות לחץ הדם והפחתת כולסטרול. יחד עם זאת, לעור העוף, כמו גם לבשר עוף, יש תכולה גבוהה יותר של אומגה שש בהשוואה לסוגי בשר אחרים.

צריכה גבוהה של אומגה 6 נקשרה לתהליכים דלקתיים מוגברים, אשר יכולים לגרום למחלות דלקתיות שונות. (3) אנשים הסובלים מבעיות רפואיות כמו מחלות מעי דלקתיות, דלקת מפרקים שגרונית, סוכרת ומחלות לב וכלי דם צריכים להשגיח במיוחד על צריכת האומגה שש שלהם. עור עוף מכיל גם כמות קטנה של אומגה שלוש, אך היחס בין אומגה שש לאומגה שלוש לא מאוזן. לכן כדאי לאכול גם בשר עוף וגם עור במתינות.

מודעה

אם אתם דואגים לקלוריות, עור העוף אינו עשיר במיוחד בקלוריות, אם כי עוף ללא עור יכול להכיל חמישים קלוריות פחות, מאשר עוף עם עור. שוב, עליכם לבחור את הדרך הבריאה ביותר לבישול עוף. אם אתם מטגנים עוף בפירורי לחם למשל, עשויה להופיע תגובת אינסולין לאחר אכילתו.

כאשר מבשלים את העוף, עורו משמש כמחסום ומונע את ספיגת השמן. העור מכיל את השמן טבעי המסייע לו להיות פריך. אז לא צריך יותר מדי שמן כדי לבשל עוף. נסו להימנע מפירורי לחם ויותר מדי מלח.

מומחי בריאות טוענים כי צריכה מתונה של עור עוף לא תגרום לבעיות בריאותיות חמורות. (4) צריכה קבועה יכולה לחזק דלקת. איכות העוף שאתם רוכשים חשוב מאוד.

השורה התחתונה

ההחלטה אם לאכול עור דגים או עור עוף היא שלכם. בסך הכל, עור דגים ועוף בטוח לצריכה, אך רק במתינות. וודאו שאתם מבשלים אותם היטב כדי לחסל את המזהמים שנמצאים בעור.

מכיוון שעור עוף עשוי להכיל יותר אומגה 6 מאשר אומגה 3, נסו להגיש אותו עם ארוחה עשירה באומגה 3, לאיזון היחס. עור הדגים הוא מקור נהדר לחומרים מזינים, אך הקפידו להתרחק מדגים המכילים כספית ברמה גבוהה.

מקורות למאמר

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.