איך לטפל בחריקת שיניים

איך לטפל בחריקת שיניים

Avatar of אגוגו

אם גם אתם סובלים מרגישות או כאב שיניים, כאבי ראש בלתי מוסברים בשעות הבוקר או כאבים באזור הלסת, כנראה שאתם חורקים שיניים בלילה ו/או נועלים לסתות. שחיקת שיניים הידועה גם כחריקת שיניים, או הידוק שיניים הינה תופעה ידועה המתרחשת בעיקר בזמן השינה, בקרב ילדים ומבוגרים ולרוב ללא ידיעתנו, ורק כאשר אנו מרגישים כאבי שיניים או חניכיים ומתייעצים עם רופא השיניים מתברר שאנו חורקים שיניים בזמן שאנו ישנים.

אז מהי חריקת שיניים?

חריקת שיניים או נעילת לסתות והידוק שיניים הינה פעילות לא רצונית ובלתי מודעת במערכת הלעיסה, המתרחשת בעיקר בזמן השינה. שרירי הלסת מתכווצים, הפה נסגר בחוזקה והשיניים בלסת העליונה והתחתונה מתחככות זו בזו עד כדי שחיקה.  

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

כתוצאה מהשחיקה השיניים משתטחות ומאבדות את צורתן, לעיתים אף נסדקות ונשברות ומאבדות מכוח הלעיסה, סגירת הפה משתנה ומתפתחים כאבים באזור הלסת, הראש, השיניים והחניכיים.

מאמר מורחב על חריקת שיניים – סימנים, גורמים וטיפול

מהם הגורמים לחריקת שיניים?

הסיבות לחריקת שיניים אינן ברורות, אך רבים מהמטפלים והרופאים קושרים אותה ללחץ נפשי, מתח או עומס רגשי כלשהו. יש הרואים את התופעה כקשורה למבנה הלסת והשיניים כאשר קיימת אי התאמה בסגירת הלסתות, המנגנון הטבעי של סגירת הלסתות מבקש לתקן ולהתאים את הלסת העליונה ללסת התחתונה לשם סגירה נכונה. סיבות נוספות יכולות להיות בעיות שינה ועייפות, גנטיקה ותופעות לוואי של תרופות נוגדות דיכאון. מכל מקום, הנזק הנגרם מחריקת השיניים הוא גדול ומקיף אזורים שונים באזור הראש.

הדרכים לטיפול בחריקת שיניים

1.סד לילה

הטיפול הידוע עליו ימליץ רופא השיניים הוא סד לילה. הסד הינו מבנה פלסטי המולבש על השיניים וגורם לנו לישון בפה יותר פתוח, וכך מונע את הסגירה החזקה של שרירי הלסת ואת התחככות השיניים. הסד יכול להיות קשיח או רך ויש להרכיבו מדי לילה.

2.הפחתת הלחץ הנפשי

במידה והסיבה לחריקת השיניים היא לחץ נפשי, יש לפעול כדי להפחית את הלחץ הנפשי. יש להגיע למצב מודעות בו אנו מזהים את הגורמים ללחץ הנפשי ומוצאים פתרונות למתחים הללו.

פעילות גופנית כמו הליכה, ריצה, יוגה ומדיטציה מעולים להורדת הלחץ. מומלץ גם בסוף היום ליצור סביבה רגועה ונעימה בבית על ידי שמיעת מוסיקה שקטה, הדלקת קטורת או נרות ותאורה עדינה.

במידה והלחץ הנפשי לא חולף יש לקבל סיוע ממטפל או איש מקצוע אחר.

3.שינה איכותית

לפעמים שינה גרועה ולא איכותית גורמת לחריקת שיניים, לכן יש לטפל בכך. אפשרו לעצמכם שנת לילה רצופה וארוכה המונעת מתח ומאפשרת הרפיה אמיתית של הגוף.

4.מודעות

יש להגיע למצב בו אנו מזהים את הרגע בו ננעלות הלסתות והימנעות ממצב זה ככל האפשר על ידי הגברת המודעות. אמנו את עצמכם לא לכווץ או לחרוק את השיניים. אם אתם שמים לב שאתם עושים זאת, מקמו את הלשון בין השיניים. תרגול זה מאמן את שרירי הלסתות להרפות.

5.רטיות חמות

שימוש בחום באזור הלסתות היא אחת מהדרכים הטובות ביותר למניעת חריקת שיניים והידוק הלסתות. החום מסייע בהרגעת הלסת ושרירי הפה.

  • השרו מטלית במים חמים וסחטו את המים העודפים.
  • החזיקו את המטלית באזור הלסתות למשך מספר דקות.

6.עיסוי

עסו בעדינות את שרירי הצוואר, כתפיים והפנים בתנועות סיבוביות למשך מספר דקות לפני השינה. הדבר מסייע בהקלת מתיחות שרירי הלעיסה. לכן, הדבר יסייע בהפחתת הכאבים והידוק הלסתות.

עיסוי כללי של הגוף להרגעת המתח והלחץ הנפשי גם יהיה יעיל.

7.ולריאן

צמח זה מכיל רכיבים בעלי תכונות מרגיעות המסייעות לנו ליהנות משינה עמוקה וטובה יותר. כאשר אנו ישנים טוב, הסיכוי לחריקת שיניים פוחת.

  • הוסיפו מספר טיפות של שמן ולריאן לכפית שמן זית ועסו את אזור הלסת והצוואר.
  • אפשר לשתות גם תה ולריאן.

8.נשימות עמוקות

תרגול נשימה עמוקה היא דרך נוספת למניעת חריקת שיניים. תרגול נשימה מסייע בהרגעה לפני השינה. הנשימה מסייעת בהרפיית השרירים העייפים. לכן, מומלץ מאוד לתרגל נשימות עמוקות שעה לפני השינה.

טיפים נוספים אחרים לטיפול בחריקת שיניים

  • שינוי התזונה ושתיית חליטות צמחים מרגיעות כמו חליטת קמומיל, מליסה או לבנדר.
  • אמירת “אההההה” בפה פתוח לשם הרגעת הלסתות.
  • הימנעות ממאכלים קשים, ומציאת מזונות רכים להרגעת שרירי הלסת.
  • הימנעות מלעיסת מסטיקים.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל

נסו את משחק הצירופים!

צרו ארבע קבוצות עם מכנה משותף

טעויות נותרו: 4