כולנו מכירים את החבר הזה או הקרוב משפחה שלא מוכן לשתות מים שהורתחו פעמיים.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
חלקם יטענו שהם שמעו שזה מסוכן ורע לבריאות וחלק יטענו שזה משנה את הרכב המים. האם החשש הזה מוצדק?
במשך שנים בני האדם נהגו להרתיח מים לפני שתייתו, אך מסיבה שונה, מכיוון שההרתחה מחסלת מיקרו-אורגניזמים במים ובכך הופכת המים לבטוחים לשתייה. אך במרוצת השנים הטכנולוגיה הביאה לשיפור באיכות המים והסירה את הצורך להרתיח את המים לפני שתייתו.
כיום אנחנו מרתיחים את המים בעיקר לצורך שתיית משקאות חמים כגון תה או קפה. ולעתים מתוך עצלות או יעילות (תלוי איך מסתכלים על זה) אנו נוטים להדליק שוב את הקומקום כדי לזרז את מהירות הרתחת המים. אך האם יש בעייתיות בהרתחה חוזרת של מים? מחקר סיני בדק בדיוק את זה.
מה המחקר בדק?
המחקר בדק שני סוגים של הרתחה של מים:
- הרתחת מים לסירוגין – כמו למשל במקרה של חימום מים בקומקום מספר פעמים.
- הרתחה ממושכת של מים – כמו שקורה במיחמים של מים, בהם המים נשארים רותחים למשך זמן ממושך.
מה הייתה התוצאה?
התוצאה הייתה דומה בשני המקרים, אמנם היו שינויים מסוימים בהרכב המים המורתחים, אך שינויים אלו היו מזעריים בלבד ולא פגעו באיכות המים, ולכן שתיית מים בשני המקרים היא בטוחה ואין סיבה לדאגה.
אולי זה רק עניין של טעם?
כפי שציינו, מים מורתחים בטוחים לשתייה, אך ישנה אפשרות לכך שהטעם שלהם משתנה קצת.
תהליך הרתחת המים מוציא את החמצן מהמים, ומים שעוברים את התהליך הזה נוטים להיות “חסרי טעם”. יש אנשים ששמים לב לזה ויש כאלה שלא.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל