מה גורם לשחורים בעור ואיך מטפלים ביעילות?

מה גורם לשחורים בעור ואיך מטפלים ביעילות?

Avatar of אגוגו
אגוגו

הנקודות השחורות שמופיעות על העור הן מצב עור שכיח המשפיע על אנשים רבים, ללא קשר לגיל או לסוג העור. לעתים קרובות השחורים מופיעים על הפנים, במיוחד האף, הסנטר והמצח, והם יכולים להימצא גם על הגב, החזה, הצוואר והזרועות. הבנה מה גורם לנקודות שחורות וכיצד לטפל ולמנוע אותם יכולה לעזור לשמור על עור יפה ובריא. גללו למטה כדי לקרוא.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

מה גורם לשחורים בעור?

נקודות שחורות, הידועות מבחינה רפואית בשם קומדונים, הם סוג של אקנה. הם מופיעים כאשר הנקבוביות סתומות בשילוב של תאי עור מתים ועודפי חלב, שמן המיוצר על ידי בלוטות החלב של העור. החלק העליון של הנקבובית נשאר פתוח, למרות שהשאר נסתם. כאשר החלב כלוא והעור המת נחשפים לאוויר, הם מתחמצנים ומשחירים, ומעניקים לנקודות שחורות את המראה המוכר שלהם.

מספר גורמים תורמים להתפתחות נקודות שחורות:

  • ייצור שמן מוגזם: אנשים עם סוגי עור שמן נוטים יותר לנקודות שחורות.
  • הצטברות של תאי עור מתים: פילינג לא מספיק עלול להוביל להצטברות תאי עור מתים על פני העור ולסתימת נקבוביות.
  • שינויים הורמונליים: תנודות הורמונליות, במיוחד במהלך גיל ההתבגרות, הווסת וההריון, יכולות להגביר את ייצור השמן.
  • שימוש במוצרים קומדוגניים: מוצרי טיפוח ואיפור מסוימים עלולים לסתום את הנקבוביות.
  • דיאטה ואורח חיים: בעוד שהקשר בין דיאטה לאקנה עדיין במחקר, מזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה ומוצרי חלב עשויים להחמיר בעיות עור עבור אנשים מסוימים.

כיצד למנוע שחורים בעור

מניעת נקודות שחורות מתחילה בשגרת טיפוח עקבית המותאמת לסוג העור שלכם. הנה כמה אסטרטגיות יעילות:

  • ניקוי עדין: שטפו את הפנים פעמיים ביום עם תכשיר ניקוי עדין ולא קומדוגני להסרת עודפי שומן ותאי עור מתים.
  • פילינג: השתמשו בפילינג כימי כגון חומצה סליצילית או חומצה גליקולית כדי לסייע בהמסת תאי עור מתים ושמן בתוך הנקבוביות. הימנעו מקילוף יתר, מכיוון שזה יכול לגרות את העור ולהחמיר נקודות שחורות.
  • מוצרים נטולי שמן: בחרו מוצרי טיפוח ואיפור נטולי שמן ולא קומדוגניים כדי למנוע נקבוביות סתומות.
  • תזונה מאוזנת: שמרו על תזונה בריאה עשירה בפירות, ירקות ודגנים מלאים כדי לתמוך בבריאות העור הכללית.

איך מטפלים בנקודות שחורות על העור

בעוד שנקודות שחורות יכולות להיות עקשניות, מספר טיפולים יכולים לעזור להסיר אותם ולמנוע היווצרות של חדשים:

רטינואידים מקומיים: רטינואידים עוזרים להגביר את תחלופת התאים, למנוע סתימת נקבוביות ולהפחית את היווצרותם של נקודות שחורות. הם זמינים ללא מרשם או במרשם רופא.

פילינג כימי: פילינג כימי מקצועי יכול לקלף את העור בצורה עמוקה, להסיר תאי עור מתים ולפתור את הנקבוביות.

הסרה ידנית: מיצוי, המבוצע על ידי רופא עור או קוסמטיקאי מורשה, יכול להסיר בבטחה נקודות שחורות.

טיפול בלייזר ואור: טיפולים אלו יכולים להפחית את ייצור השמן ולהרוג חיידקים התורמים לאקנה.

אימוץ שגרת טיפוח מקיפה הכוללת אסטרטגיות מניעה וטיפול היא המפתח לניהול נקודות שחורות. אם אתם נאבקים עם נקודות שחורות קשות או מתמשכות, מומלץ לפנות לרופא עור לקבלת ייעוץ ואפשרויות טיפול מותאמת אישית.

האם יש תרופות טבעיות לנקודות שחורות

ישנן מספר תרופות טבעיות שיכולות להיות יעילות במניעה וטיפול בשחורים על העור. למרות שתרופות אלו לא יעבדו עבור כולם באותה יעילות כמו טיפולים קליניים, הם יכולים להועיל לאנשים המחפשים גישות טבעיות יותר לטיפול בעור. להלן מבט על כמה מהתרופות הללו:

תה ירוק: ידוע בתכונותיו נוגדות החמצון, שיכולות לסייע בהפחתת דלקות עור וייצור שמן, שניהם גורמים להתפתחות נקודות שחורות. מריחת כוס תה ירוק מקורר כשטיפת פנים או הנחת שקיות תה ירוק על האזורים הפגועים יכולים לעזור בניקוי הנקבוביות.

מסכת דבש וקינמון: לדבש יש תכונות אנטיבקטריאליות, בעוד שקינמון יכול לשפר את זרימת הדם, ביחד מהווים תרופה טבעית יעילה לנקודות שחורות. ערבוב של כף דבש גולמי עם חצי כפית קינמון להכנת משחה ומריחה על האזורים הפגועים יכולה ליצור מסכה שכאשר היא נשארת למשך 15 דקות, יכולה לעזור להסיר לכלוך ושמן מהנקבוביות.

אלוורה: ידועה בתכונות המרגיעות והמרפאות שלה. זה יכול לעזור לנקות את העור ולשמור עליו לחות, ולמנוע את סתימת הנקבוביות עם שמן ותאי עור מתים. מריחת ג’ל אלוורה ישירות על העור יכולה לעזור לרפא את העור ולנקות נקודות שחורות.

סודה לשתייה (נתרן ביקרבונט) היא פילינג עדין שיכול לעזור להסיר נקודות שחורות על ידי פינוי תאי עור מתים מבלי לגרות את העור. עם זאת, יש להשתמש בו בזהירות מכיוון שהוא יכול גם להפריע לאיזון ה-pH של העור. משחה העשויה מכמות קטנה של סודה לשתייה ומים ניתן למרוח על הנקודות השחורות, להשאיר למשך מספר דקות, ולאחר מכן לשטוף במים חמים.

חומץ תפוחים פועל כחומר עפיצי טבעי שיכול לעזור להסיר עודפי שמן מהעור ולאזן את רמות ה-pH, ולהפחית את הסבירות לנקודות שחורות. דילול חומץ תפוחים במים ומריחתו על העור בעזרת צמר גפן יכולים לעזור בניקוי והידוק הנקבוביות.

שמן עץ התה ידוע בתכונותיו האנטי-מיקרוביאליות והאנטי דלקתיות, מה שהופך אותו ליעיל נגד נקודות שחורות ואקנה. דילול שמן עץ התה עם שמן נשא (כמו שמן קוקוס או חוחובה) ומריחתו על האזורים הפגועים יכולים לעזור לנקות את הנקבוביות ולהפחית נקודות שחורות.

שימו לב! בעוד שתרופות טבעיות יכולות להיות יעילות, חשוב לבדוק תחילה כל טיפול חדש על אזור קטן של העור כדי לוודא שאין תגובה שלילית. בנוסף, התוצאות עשויות להשתנות, ומה שעובד עבור אדם אחד עשוי שלא לעבוד עבור אחר. אם הנקודות השחורות נמשכות או אם אתם חווים גירוי או תגובות אלרגיות לכל תרופה טבעית כלשהי, מומלץ להתייעץ עם רופא עור לקבלת טיפול מקצועי.

תרופות טבעיות יכולות להיות חלק חשוב משגרת טיפוח העור, במיוחד בשימוש עקבי ובשילוב עם אמצעי מניעה אחרים, כגון שמירה על תזונה בריאה ושימוש במוצרי טיפוח לא קומדוגניים.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל