האם תפוחי אדמה טובים ללב ולסוכרתיים? תלוי איך מבשלים אותם

האם תפוחי אדמה טובים ללב ולסוכרתיים? תלוי איך מבשלים אותם

Avatar of אוזבק תחאוכה
אוזבק תחאוכה

סוכרת סוג 2 היא מחלה כרונית המשפיעה על מיליוני אנשים ברחבי העולם. מחקר חדש מציע כי תפוחי אדמה, כאשר הם מבושלים בצורה נכונה, עשויים לסייע לחולי סוכרת לשמור על רמות סוכר תקינות בדם ולצמצם את היקף המותניים שלהם.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

ממצאי המחקר

מחקר שנערך באוניברסיטת נבאדה בהובלת ד”ר נדה אקוון, השווה בין צריכת תפוחי אדמה אפויים לצריכת אורז לבן בקרב 24 משתתפים עם סוכרת סוג 2. התוצאות היו מפתיעות:

  • המשתתפים שצרכו תפוחי אדמה אפויים חוו ירידה קלה ברמות הגלוקוז בדם בצום.
  • נצפתה ירידה בהיקף המותניים.
  • קצב הלב במנוחה ירד.
  • חל שיפור בהרכב הגוף.

הדרך הנכונה לאכול תפוחי אדמה

ד”ר אקוון מדגישה כי הדרך בה מכינים את תפוחי האדמה היא קריטית:

  1. אפייה או צלייה: אלו השיטות הבריאות ביותר להכנת תפוחי אדמה.
  2. הימנעות מטיגון: טיגון תפוחי אדמה מוסיף שומן טרנס ומעלה את הסיכון למחלות כרוניות.
  3. שמירה על הקליפה: הקליפה מכילה סיבים תזונתיים חשובים ו”עמילן עמיד” שמסייע לבריאות המעיים.

מה לגבי בישול תפוחי אדמה במים?

המחקר מתייחס לבישול תפוחי אדמה במים. באופן ספציפי, משווה אותם לשיטות בישול אחרות. הנה מה שהמידע אומר על הרתחה של תפוחי אדמה:

בישול במים נחשב לטוב יותר מטיגון, אבל לא בריאה כמו אפייה או צלייה. הרתחה יכולה להפחית את הערך התזונתי של תפוחי אדמה בשתי דרכים עיקריות:

  • איבוד מינרלים: בישול במים עלול לגרום למינרלים, במיוחד אשלגן, לעבור למי הבישול. תפוחי אדמה עשירים באופן טבעי באשלגן, כך שמדובר בהפסד משמעותי.
  • ירידה בתכולת הסיבים: הרתחה משפיעה על מבנה תפוח האדמה בצורה נרחבת יותר מאפייה. הוא מפרק יותר את דפנות התא, מה שעלול לגרום לדליפה של חלק מהסיבים המסיסים למי הבישול.

אם מסירים את הקליפות לפני הרתיחה, אובדים עוד יותר סיבים, שכן רוב הסיבים מרוכזים בעור או ממש מתחתיו.

החוקרת הראשית של המחקר, ד”ר נדה אקוון, ממליצה על אפייה או צלייה כדרכים הבריאותיות ביותר להכנת תפוחי אדמה, מה שמרמז ששיטות אלו עדיפות על הרתחה.

תוספות בריאות לתפוחי אדמה

מישל רות’נשטיין, דיאטנית קלינית, מציעה מספר תוספות בריאות לתפוחי אדמה אפויים:

  • יוגורט יווני לתוספת חלבון
  • ירקות לא עמילניים להוספת סיבים
  • חלבונים רזים כמו עוף צלוי או טופו
  • עשבי תיבול טריים לטעם
  • אבוקדו לשומנים בריאים

השוואה למזונות עמילניים אחרים

המחקר השווה תפוחי אדמה לאורז לבן, אך חשוב לציין כי:

  • אורז חום עדיף על אורז לבן בגלל תכולת הסיבים הגבוהה יותר שלו.
  • פסטה מדגנים מלאים גם היא אפשרות טובה יותר מפסטה רגילה.

סיכום

מחקר זה מציע תקווה חדשה לחולי סוכרת, מראה כי תפוחי אדמה, כאשר הם מוכנים בצורה נכונה, יכולים להיות חלק מתזונה בריאה. עם זאת, חשוב לזכור את חשיבות בקרת המנות והשילוב עם מזונות אחרים לאורך היום.

תמיד מומלץ להתייעץ עם רופא או דיאטן לפני ביצוע שינויים משמעותיים בתזונה, במיוחד עבור אנשים עם מצבים רפואיים כמו סוכרת.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל