מחקר יפני בהובלת פרופסור אקיקו קוג’ימה-יואסה מאוניברסיטת אוסקה מצביע על כך שחומצות גרעין ממזונות כמו דנ”א מביצי סלמון ורנ”א משמרי טורולה עשויים לעכב את צמיחת תאי סרטן על ידי מניעת כניסתם לשלב ההכפלה. תגלית זו מדגישה את הפוטנציאל של חומצות גרעין תזונתיות בשיפור תפקודי המערכת החיסונית ומניעת סרטן.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
רקע המחקר
כאשר אנשים אוכלים מזון, הם צורכים גם חומצות גרעין הנמצאות בכל היצורים החיים. על פי מחקר שפורסם ב-PLOS ONE על ידי פרופסור אקיקו קוג’ימה-יואסה מבית הספר לאקולוגיה וחיי אדם באוניברסיטת אוסקה המטרופולינית ועמיתיה, התרכובות בחומצות אלה עשויות להיות בעלות פוטנציאל לעיכוב צמיחת תאי סרטן.
צריכת חומצות גרעין הנמצאות במזון הוכחה כמגבירה את המערכת החיסונית ומונעת מחלות מסוימות. הנוקלאוטידים והנוקלאוזידים הנוצרים מעיכול החומצות אחראים ברובם להשפעות המועילות הללו.
שיטות ותוצאות המחקר
צוותו של פרופסור קוג’ימה-יואסה השתמש בתרכובות של חומצות גרעין שמקורן בדנ”א מביצי סלמון ורנ”א משמרי טורולה והראה כי תרכובות כימיות כמו גואנוזין יכלו למנוע את התרבותם של תאי סרטן מסוימים בחולדות מעבדה. התרכובות עצרו את התאים מלהתחיל את שלב ההכפלה שלהם.
“המחקר שלנו מספק נקודת מבט חדשה על התפקודים הפיזיולוגיים של חומצות גרעין שמקורן במזון”, הסבירה פרופסור קוג’ימה-יואסה. “אנו מקווים שזה יהיה צעד מכריע לקראת מניעת סרטן.”
ממצאים עיקריים
המחקר מצא כי נוקלאוזידים מסוימים מעכבים את הכפלת תאי הסרטן כשלב לקראת מניעת סרטן. החוקרים זיהו כי גואנוזין ו-2′-דאוקסיגואנוזין, שני נוקלאוזידים הנמצאים באופן טבעי במזונות, עוצרים את התאים בשלב G1 של מחזור התא ומונעים את המעבר לשלב S שבו מתרחשת הכפלת הדנ”א.
ממצא חשוב נוסף הוא שהגואנוזין וה-2′-דאוקסיגואנוזין הגבירו את הביטוי של החלבון C/EBPβ, שידוע כמעכב התרבות תאים וגידולים סרטניים. החוקרים הראו כי חלבון זה נכנס לגרעין התא בעקבות הטיפול בנוקלאוזידים.
השלכות ומסקנות
המחקר מדגיש את הפוטנציאל של רכיבי מזון טבעיים במניעת סרטן ומציע כיוונים חדשים למחקר ופיתוח של טיפולים מבוססי תזונה. עם זאת, נדרשים מחקרים נוספים כדי להבין לעומק את המנגנונים המולקולריים ואת היישומים הקליניים האפשריים של הממצאים.
לסיכום, תגלית זו פותחת אפשרויות חדשות בתחום מניעת הסרטן באמצעות התזונה ומדגישה את החשיבות של מחקר נוסף בתחום זה. המחקר מציע תקווה חדשה לפיתוח גישות תזונתיות למניעת סרטן בעתיד.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל