כשצוללים לתחום התזונה והדיאטה, נתקלים לא פעם במונחים כמו “מזונות חומציים” ו”בסיסים או אלקליים”.
מונחים אלו מתייחסים לרמות ה-pH של המזונות שאנו צורכים. סולם ה-pH נע בין 0 ל-14, כאשר 7 הוא ניטרלי. מזונות בעלי ערך pH מתחת ל-7 נחשבים לחומציים, בעוד שמעל 7 הם בסיסיים. גללו למטה כדי להבין אילו מזונות נחשבים חומציים ואילו אנשים ייתכן ויצטרכו להיות זהירים בצריכתם.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל
מהם מזונות חומציים?
מזונות חומציים הם אלה שרמת ה-pH מתחת ל-7. מזונות אלו נוטים להגביר את החומציות של השתן שלנו לאחר הצריכה. דוגמאות למזונות חומציים כוללים:
- פירות הדר: כמו לימונים, תפוזים ואשכוליות.
- עגבניות ומוצרי עגבניות: כולל רטבים וקטשופים.
- חומץ ומזונות המכילים חומץ: כמו חמוצים.
- מזונות מותססים: כגון יוגורט וכמה גבינות מיושנות.
- משקאות מוגזים: קולה ומשקאות מוגזים אחרים.
- דגנים מסוימים: כגון חיטה מזוקקת ואורז לבן.
- מזון מעובד: במיוחד כאלה עם תוספת סוכרים.
- כמה חלבונים מהחי: כולל בשר אדום ובשרים מעובדים.
- משקאות אלכוהוליים: יין, בירה ומשקאות חריפים.
חשוב לציין שהגוף מווסת היטב את ה-pH בדם ללא קשר לתזונה. עם זאת, ה-pH של השתן יכול להשתנות בהתבסס על מה שאנו אוכלים ושותים, דבר המשמש לעתים כאינדיקטור לכמות החומצות בתזונה.
מי צריך להימנע או להגביל מזונות חומציים?
אנשים הסובלים מרפלוקס (GERD): רפלוקס הוא מצב בו חומצת הקיבה זורמת לעתים קרובות בחזרה לוושט. מזון חומצי יכול להחמיר מצבים אלה על ידי הגברת ייצור חומצת הקיבה.
אנשים הנוטים לאבנים בכליות: סוגים מסוימים של אבנים בכליות נוצרים בסביבה חומצית. הגבלת מזונות חומציים יכולה לסייע בהפחתת הסיכון, אם כי גורמים אחרים, כגון צריכת סידן ואוקסלט, משחקים גם הם תפקיד.
אנשים עם שיניים רגישות: מזון ומשקאות חומציים עלולים לשחוק את אמייל השיניים, מה שעלול להוביל לרגישות ולבעיות שיניים אחרות.
אנשים עם כיבים (אולקוס): אלה עם כיבי קיבה עשויים לגלות שמזונות חומציים מחמירים את הסימפטומים שלהם.
אנשים עם אלרגיות או אי סבילות מסוימות: אנשים מסוימים עשויים להיות אלרגיים או לא סבילים למזונות חומציים מסוימים, כגון פירות הדר או עגבניות, ועליהם להימנע מהם כדי למנוע תגובות שליליות.
לסיכום
בעוד שמזונות חומציים הם חלק מתזונה מאוזנת ומספקים חומרים מזינים חיוניים, אנשים מסוימים צריכים להיות זהירים בצריכתם. אם אתם חושדים שמזונות חומציים עלולים להשפיע על בריאותכם, התייעצו עם רופא או דיאטן לייעוץ מותאם אישית בשבילכם.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!