הדברים הטובים ביותר שניתן לעשות כדי לטפל בעצירות

הדברים הטובים ביותר שניתן לעשות כדי לטפל בעצירות

עצירות הפכה לאחת הדאגות הבריאותיות הקשות של זמננו. ישנן סיבות רבות לכך, אך בדרך כלל אורח החיים הוא הגורם העיקרי.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.
מודעה

אם אתם מנהלים אורח חיים יושבני, אוכלים לא בריא ואינכם מספקים לגופכם מספיק מים, אתם בסיכון מוגבר לעצירות כרונית.

למרות שיש הרבה תרופות נגד עצירות, ניתן גם לתקן את הבעיה בצורה טבעית יותר. בנוסף לכך, אתם יכולים לשפר את תנועות המעיים על ידי ביצוע הטיפים שלפניכם:

1.העניקו לגופכם הידרציה טובה

התייבשות היא בעיה גדולה ומעוררת דאגות בריאותיות מרובות, כולל עצירות והזדקנות מוקדמת. (1)

העובדה שאתם שותים 3 כוסות קפה, 2 כוסות תה, וכמה משקאות קלים במהלך היום, לא אומרת שאתם מספקים לגופכם מספיק לחות. הגוף זקוק למים נקיים כדי לתפקד כראוי.

מומלץ לשתות 7 עד 8 כוסות מים ביום, תלוי במשקל הגוף ורמת הפעילות. אם אתם מתאמנים, דאגו לשתות לפחות 10 כוסות מים כדי להרוות את גופכם לאחר ההזעה.

כשמדובר במניעה וטיפול בעצירות, התרגלו לשתות כוס מים כשאתם קמים בבוקר. הרגל זה ישפר משמעותית את תנועתיות המעיים.

2.הגדילו את צריכת הסיבים

אנשים שאוכלים יותר מזונות עשירים בסיבים תזונתיים מועדים פחות למחלות כרוניות. (2) כשחסרים סיבים תזונתיים, אתם עשויים לחוות תנועות מעיים לא סדירות.

על פי מחקר, אכילת יותר סיבים יכולה לשפר את עקביות ונפח תנועות המעיים ולמנוע עצירות. (3) יחד עם זאת, סיבים תזונתיים עשויים שלא להיות יעילים לטיפול בתסמיני העצירות- כגון גזים, נפיחות, כאבי בטן ועקביות בזמני הכניסה לשירותים.

ישנן שתי קטגוריות עיקריות של סיבים – סיבים מסיסים וסיבים לא מסיסים. סיבים מסיסים סופחים מים ויוצרים חומר דמוי ג'ל שמרכך את הצואה ומקל על היציאה.

סיבים מסיסים נמצאים בתפוחי אדמה, אפונה, תותים, תפוחים, פירות הדר, שעורה, שיבולת שועל, שעועית, עדשים, זרעים ואגוזים.

סיבים בלתי מסיסים מוסיפים נפח לצואה, ומסייעים לה לעבור ביתר קלות ובמהירות דרך מערכת העיכול. סיבים בלתי מסיסים נמצאים בזרעים, דגנים מלאים, סובין חיטה ובקליפתם של מרבית סוגי הפירות והירקות.

מודעה

במקרים מסוימים, הרופא עשוי לרשום עבורכם תוסף סיבים. תוסף פסיליום נחשב כתוסף יעיל לטיפול בעצירות כרונית.

3.שתו כוס קפה

אלא אם כן אתם סובלים מעצירות כרונית, לפעמים שתיית כוס קפה המכילה קפאין זה כל מה שאתם צריכים כדי ללכת לשירותים. קפה יכול לסייע בגירוי השרירים במערכת העיכול ולהעצים את הדחף ליציאה. (4)

מחקרים הראו כי קפה המכיל קפאין עשוי לעורר את השרירים במעיים בצורה דומה לארוחה. (5) ההשפעה חזקה בכ-23% מקפה נטול קפאין וכ-60% חזקה יותר ממים רגילים.

עם זאת, זה לא אומר שאתם צריכים לשתות קפה במקום מים. קפה יכול לעזור לכם מדי פעם ללכת מהר יותר, אך מים עוזרים לקדם תנועות מעיים סדירות.

4.הוסיפו לתזונה פרוביוטיקה

פרוביוטיקה ידועה בתועלות הבריאותיות שבה. מלבד חיזוק מערכת החיסון, היא מסייעת לטפל במגוון בעיות עיכול, כולל עצירות.

מחקרים מרובים מראים כי אנשים הסובלים מעצירות כרונית סובלים בדרך כלל מחוסר איזון של חיידקים טובים ורעים במעיים. מזונות עשירים בפרוביוטיקה יכולים לעזור באיזון חיידקים ולחזק את בריאות המעיים.

מודעה

פרוביוטיקה עשויה גם לסייע בטיפול בעצירות על ידי גירוי של ייצור חומצות שומן קצרות שרשרת וחומצה לקטית. כתוצאה מכך תנועות המעיים משתפרות והופכות סדירות.

על פי מחקר, פרוביוטיקה עוזרת לתקן עצירות תפקודית על ידי שיפור עקביות ותדירות תנועות המעיים. (6)

מזונות עשירים בפרוביוטיקה הם קפיר, יוגורט טבעי ללא תוספת סוכר, כרוב כבוש, חמוצים, קימצ'י, מיסו ואחרים. במקרים מסוימים, יש צורך בתוסף פרוביוטיקה.

מאמר מקיף על 14 מזונות פרוביוטיים שכדאי לאכול מהם יותר

5.אל תשכחו גם פרה-ביוטיקה

פרהביוטיקה חיונית לא פחות מפרוביוטיקה. פרהביוטיקה היא למעשה סוג מיוחד של סיבים תזונתיים שפועלת כמצע לחיידקים בריאים במעיים. פרוביוטיקה עוזרת להפוך את הצואה לרכה יותר ולווסת את פעולת המעיים.

בננות, בצל, שום, אספרגוס ושורש שן הארי הם כמה מקורות עשירים לסיבים פרהביוטיים.

6.שנו את התנוחה שלכם

אם אתה מרגישים את הדחף ללכת לשירותים, אך לוקח לכם שעות ומאמץ לעשות זאת, נסו לשנות את צורת הישיבה על האסלה.

בזמן ישיבה, הניחו את כפות הרגליים על שרפרף או ארגז קטן מול האסלה. ההגעה למצב סקוואט במקום ישיבה רגילה, תעזור לכם להיכנס לשירותים ללא מאמץ. ייתכן שטריק זה לא יעבוד אם אתם סובלים מעצירות כרונית.

7.התעמלו באופן קבוע

מודעה

אם אתם רוצים יציאות סדירות, אתם צריכים גם להתאמן באופן קבוע. אמנם פעילות גופנית עשויה להיות לא יעילה בטיפול בעצירות כרונית, אך היא תעזור לכם להגדיל את תדירות תנועות המעיים.

אורח חיים יושבני משפיע לרעה על כל הגוף, וזו הסיבה שאימון צריך להיות ברשימת המטלות השבועית שלכם.

8.נשנשו שזיפים מיובשים

שזיפים מיובשים מוכרים כתרופה טבעית לעצירות במשך עשרות שנים. שזיפים מיובשים משיגים את השפעתם המשלשלת כתוצאה מתכולת סיבים גבוהה.

יתר על כן, שזיפים מיובשים הם מקור נהדר לסורביטול, שהוא חומר משלשל טבעי אשר מסייע במניעה ובטיפול בעצירות. נסו לאכול 7 שזיפים מיובשים בגודל בינוני (או בערך 50 גרם) פעמיים ביום כדי לגרום לתנועתיות מעיים.

מיץ שזיפים יכול גם לשמש כחומר משלשל טבעי. יחד עם זאת, מיץ שזיפים שנקנה בחנות מכיל בדרך כלל סוכרים נוספים שאינם טובים לבריאות העיכול. קראו את התוויות בזהירות. אם אתם סובלים מתסמונת המעי הרגיז, עליכם להימנע משזיפים ומיץ שזיפים לחלוטין.

9.הגבילו את צריכת החלב

עצירות היא אחד הסימנים לאי סבילות ללקטוז. על פי סקירה מדעית, מבוגרים עם אי סבילות ללקטוז וילדים עם אי סבילות לחלבון חלב פרה עשויים לסבול מעצירות.

אם אינכם יודעים בוודאות- תוכלו לזהות זאת על ידי הורדת מוצרי החלב מהתפריט למשך מספר ימים. אם אינכם יכולים להורידם לגמרי, נסו להגביל את צריכת החלב למשך שבוע. הדרך המהירה ביותר לזהות אי סבילות ללקטוז היא לפנות לרופא.

10.טלו משלשל אוסמוטי

כאשר כל השיטות האמורות נכשלות, שקלו ליטול משלשל אוסמוטי. שלא כמו משלשלים ממריצים, משלשלים אוסמוטיים גורמים למעי הגס לספוח מים ולהתנפח.

מגנזיום ציטראט, פוליאתילן גליקול, מגנזיום הידרוקסיד ולקטולוז הם חלק מהשלשלים האוסמוטיים הנפוצים ביותר לטיפול בעצירות. הרופא יכול גם לרשום משלשל אוסמוטי חזק יותר.

11.קחו שמן זרעי פשתן

תוספי שמן זרעי פשתן, המגיעים בדרך כלל בכמוסות, נלקחים לשמירה על בריאות השיער, העור והציפורניים. עם זאת, שמן זרעי פשתן יכול גם לעזור לטפל בעצירות. (8)

שמן זרעי פשתן מלא בחומצות שומן אומגה 3, המסייעות בטיפול בדלקת. עצירות יכולה להיות סימן לדלקת קשה ברקטום. על ידי הקלה על הדלקת, תטפלו בעצירות במקביל.

השורה התחתונה

לפעמים זה טבעי לחוות עצירות לטווח קצר, שתוכלו לטפל בה באופן טבעי. אם אתם מנסים להיכנס לשירותים במשך כמה ימים ולא רואים תוצאות, אתם צריכים לגשת להיבדק בהקדם האפשרי. זה אולי מפתה לקחת משלשלים ממריצים, אך הוכח שיש להם תופעות לוואי.

התחילו עם תרופות טבעיות ואם אתם חווים תסמיני עצירות כמו כאבי בטן ונפיחות קשה, פנו לקבלת עזרה רפואית.