5 סיבות להפסיק לאכול לחם לבן

5 סיבות להפסיק לאכול לחם לבן

לחם לבן הוא אחד מהמוצרים הבסיסים הנפוצים ביותר במטבח של רובנו, אך אם אנו מעוניינים לשמור על תזונה בריאה ועל משקל תקין אנו חייבים להימנע ממנו לחלוטין.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.
מודעה

1.מכיל מעט מאוד חומרים מזינים

לחם לבן עשוי בעיקר מקמח לבן מועשר, אשר כל רכיביו המזינים סולקו ממנו והוחלפו והועשרו בכל מיני ויטמינים. הקמח מיוצר מהאנדוספרם (זרע), אשר מורכב בדרך כלל מעמילן. לעומת זאת, לחמים מלאים עשויים גם מהאנדוספרם וכמו כן מהסובין והנבט, אשר עשירים בסיבים, חלבונים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים.

עוד בתזונה: 20 המזונות שהכי עשירים בסיבים

2.לא שומר אתכם שבעים

בגלל שהלחם הלבן גורם לעלייה ברמת הסוכר בדם, מיד לאחר האכילה מתרחשת נפילת סוכר המלווה בתשוקה נוספת לפחמימות. בלחמים המכילים סיבים האנרגיה משוחררת בצורה איטית יותר, דבר המסייע לתחושת שובע ארוכה יותר ולא גורמת לנו לחוות "התקפת פחמימות".

תזונה: 11 דרכים קלות כדי להפחית את צריכת הפחמימות

3.גורם לכם לעלות במשקל

מחקרים שנעשו לאורך 12 שנים הראו קשר ישיר בין אכילת כמויות גדולות של לחם לבן לעלייה במשקל.

דיאטה: איך לרדת מהר במשקל: 3 צעדים פשוטים ובדוקים מדעית

4.מכיל תוספות וחומרים משמרים

כיכר הלחם הממוצעת מלאה בחומרים משמרים כמו מונודיגליצריד, DATEM, calcium peroxide ואמוניום סולפאט. רכיבים אלו נטולים ערכים תזונתיים, וכל תפקידים לגרום ללחם להיות רך יותר ולהאריך את חיי המדף.

תזונה: 5 דברים שקורים לגוף כשאנחנו מפסיקים לאכול סוכר

5.עלול להוביל לסוכרת

מחקרים הראו כי לאנשים אשר אוכלים לחם לבן (ומזונות מעובדים אחרים) הם בעלי סיכון גבוה יותר לפתח סוכרת סוג 2.