דיאטת הליקובקטר פילורי: מה לאכול? וממה להימנע?

דיאטת הליקובקטר פילורי: מה לאכול? וממה להימנע?

הליקובקטר פילורי הוא חיידק הנכנס לרירית הקיבה ובדרך כלל גורם לדלקת קיבה. במקרים מסוימים, זיהום זה יכול להוביל גם לבעיות אחרות כגון סרטן קיבה, כיבים, מחסור בוויטמין B12, אנמיה, סוכרת וכבד שומני.

במידה ואובחן אצלכם החיידק, מומלץ להקפיד על הטיפול שהרופא שלכם קבע לכם.

ישנם מזונות שיכולים לתמוך בטיפול המומלץ. מזונות אלו כוללים:

1.מזונות פרוביוטיים

פרוביוטיקה נוצרת על ידי חיידקים טובים החיים במעיים שלנו וממריצים את ייצור הפלורה הנלחמת בחיידק הפילורי, ומפחיתה את תופעות הלוואי המופיעות במהלך הטיפול במחלה, כגון: שלשולים, עצירות ועיכול לקוי.

ניתן לצרוך פרוביוטיקה על ידי אכילת מזונות כמו יוגורט, קפיר, כרוב כבוש, קימצ'י ועוד. ניתן למצוא את הרשימה המלאה במאמר 14 מזונות פרוביוטיים שכדאי לאכול מהם יותר.

כמו כן, ניתן ליטול תוספי פרוביוטיקה.

2.אומגה 3 ואומגה 6

אומגה 3 ואומגה 6 מסייעים בטיפול במחלה בכך שהם מפחיתים את בדלקת בקיבה ומונעים התפתחות של הליקובקטר פילורי. שומנים טובים אלו ניתן למצוא במזונות כמו שמן דגים, שמן זית, זרעי גזר ושמן זרעי אשכוליות.

3.ירקות ופירות

יש לאכול פירות (לא חומציים) וירקות (מבושלים) במהלך הטיפול בהליקובקטר פילורי מכיוון שהם מתעכלים בקלות ועוזרים לשיפור תפקוד המעיים.

פירות כמו פטל, תותים, פטל שחור ואוכמניות עוזרים להילחם בצמיחה של חיידק זה, ולכן כדאי לשקול להוסיף אותם לתזונה.

4.ברוקולי, כרובית וכרוב

שלושת הירקות הללו, במיוחד ברוקולי, מכילים חומרים הנקראים איזותיוציאנטים שיכולים לסייע במניעת סרטן ולהילחם בהליקובקטר פילורי. הם עוזרים להפחית את התפשטות החיידק הזה במעי.

ירקות אלו קלים לעיכול ומסייעים בהפחתת כאבי קיבה שיכולים להתעורר במהלך הטיפול. ההמלצה הכללית היא 70 גרם ברוקולי בכל יום.

5.בשר רזה ודגים

חלבון בעל תכולת שומן נמוכה, כמו חזה עוף ודגים, עוזרים לעיכול ומונעים מהמזון להישאר זמן רב מדי בקיבה (דבר שעלול לגרום לכאבים ולתחושת מלאות במהלך הטיפול).

מודעה

הדרך הטובה ביותר להכין חלבונים אלו היא על ידי הרתחתם עם מלח. אם צולים את הבשר או הדג, השתמשו בשמן זית או 1 כף מים. אפשר גם לצלות בשר בתנור, ללא שמן, והכי חשוב להימנע מטיגון.

מאילו מזונות כדאי להימנע?

במהלך הטיפול חשוב להימנע מאכילת מזונות אשר עלולים לגרות את הקיבה ולעורר הפרשת מיצי קיבה, וכן מזונות המחמירים את תופעות הלוואי. חשוב להימנע מאכילת הדברים הבאים:

  • קפה, שוקולד ותה שחור, מכיוון שהם מכילים קפאין, חומר הממריץ תנועת קיבה והפרשת מיץ קיבה, הגורם לגירוי נוסף.
  • משקאות קלים ומשקאות תוססים מכיוון שהם מרחיבים את הקיבה ועלולים לגרום לכאבים ולריפלוקס חומצי.
  • משקאות אלכוהוליים, מכיוון שהם מגבירים דלקת בקיבה.
  • פירות חמוצים כמו לימון, תפוז ואננס, מכיוון שהם עלולים לגרום לכאבי בטן וצרבת.
  • פלפל ומאכלים חריפים כגון שום, חרדל, קטשופ, מיונז, רוטב סויה, רוטב שום.
  • בשרים שומניים, מזון מטוגן וגבינות צהובות, מכיוון שהם עשירים בשומן, המקשה על העיכול ומגדיל את זמן שהות המזון בקיבה.
  • בשר מעובד ומזון משומר, מכיוון שהם מכילים הרבה חומרים משמרים ותוספים כימיים שעלולים לגרות את הקיבה והמעי, ולהגביר את הדלקת.

למומלץ לשתות יותר מים ולאכול גבינות לבנות ופירות טריים שיכולים לסייע בהפחתת הדלקת בקיבה ולהסדיר את התנועה במעיים.

לאחר הטיפול, חשוב להקפיד תמיד לנקות היטב את הפירות והירקות לפני האכילה, כי הליקובקטר פילורי עלול להימצא בירקות חיים ולהדביק שוב את הקיבה.

הרחיבו את הקריאה בנושא במאמר הליקובקטר פילורי: תסמינים, גורמים, אבחון ודרכי טיפול