המדריך שיעזור לכם לשמור על משקל תקין, להיות ערניים וחיוניים יותר והרבה יותר בריאים! המדריך הזה עזר עד היום לאלפי אנשים. כתב אותו ד”ר גיל יוסף שחר (M.D), רופא בהכשרתו, בוגר הטכניון וראש המרכז לרפואת הרמב”ם.
1.לאכול בשמחה! תמיד חשוב להיות בשמחה, אבל במיוחד בזמן הארוחה. זה תורם לעיכול ולספיגה. מעבר לזה – השמחה מונעת מחלות ומרפאת מחלות!
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
2.לא לאכול כלום 4–3 שעות לפני השינה (למעט בסעודת ליל שבת ומלווה מלכה וחתונות של קרובי משפחה מדרגה ראשונה). בטווח הארוך, אכילה בלילה פוגעת בתפקוד מערכת העיכול ויש לה גם השפעות שליליות נוספות.
3.לא להיות שבעים לגמרי. תמיד להשאיר מקום לאכילה נוספת ללא מאמץ. הקיבה צריכה להיות בסיום הארוחה רבע ריקה. קיבה מלאה מקשה על עיכול החלבונים.
4.הקפדה על לעיסה מושלמת של המזון. לא צריך לספור לעיסות, אבל ללעוס עד שהמזון נהיה נוזלי בתוך הפה. לעיסה טובה תבטיח ספיגה טובה יותר ושיקום והתחדשות טובה של רירית מערכת העיכול.
5.להשתדל לא לשתות תוך כדי הארוחה. לשתות לפני או שעה אחרי. אם מאוד צמאים במהלך או מיד אחרי הארוחה – לשתות את המינימום ההכרחי כדי להרגיע את הצורך. שתיה תוך כדי הארוחה מדללת את חומצת הקיבה ולכן פוגעת בעיכול.
6.לא לאכול שום מזון תעשייתי – עוגות ועוגיות קנויות, חטיפים, אבקות מרק, מיונז קנוי ,מאפים כגון בורקסים, קרואסונים וכו’, גלידות, שניצל צמחוני תעשייתי, ממרחים מוכנים שקונים בחנות (גם לא מחנות טבע), שקדי מרק, קרוטונים שקונים בחנות, דגני בוקר למיניהם וכו’. לאכול רק מזון בייתי שהוכן מחומרי גלם שניתן למצוא בטבע. לא לקנות מזון שמגיע ממפעל כזה או אחר.
7.שמנים – השמנים היחידים שמותרים באכילה הם שמן זית (כבישה קרה), כתית מעולה (ושמן קוקוס) כבישה קרה (ניתן לשלב שמן אבוקדו) לשימוש קר בסלט ( למרות שעדיף להשתמש באבוקדו השלם). למה לאכול רק את שני השמנים הללו? כיצד שמנים תורמים לבריאות המח? (קישור נמצא במדריך המלא).
8.אין לאכול מקופסאות שימורים. רוצים רסק עגבניות? הכינו מעגבניות טריות. מזון מקופסאות שימורים הינו מזון ללא חיּוּת. כמו כן, ישנם נתונים מדאיגים על זליגת חומרים מסוכנים מדפנות הקופסא אל המזון.
9.השתדלו להימנע ממוצרי חיטה. גם לא מחיטה מלאה. כלומר, אין לאכול פסטה שעשויה מחיטה (גם לא פסטה מחיטה מלאה), וכן אין לאכול קוסקוס, בורגול ולחמים שעשויים מחיטה. למה לא לאכול חיטה? זה הסבר ארוך. בגדול, החיטה עברה הכלאות רבות ברוב המקרים. הכלאות אלו יצרו זרע עם הרכב חלבון שאינו טבעי. זאת לעומת הכוסמין והשיפון שדומים לדגן המקורי שהיה פעם.
10.לחם – אפשר לאכול לחם מכוסמין מלא או שיפון מלא. קמח שנטחן אך ורק בטחינת ריחיים. לוודא שהגרגר נטחן בשלמותו (כולל הנבט של הגרגר). אסור שבלחם יהיה שמן או סוכר או שמרים. לאכול לחם שהותפח עם מחמצת שאור בלבד. אם אתם אופים את הלחם ומאוד רוצים – אפשר לשים בו שמן קוקוס (מעט)
11.שתיה – מים, חליטות צמחים ומיצים ירוקים. אין לשתות נס קפה. אם עייפים ויש סיבה טובה להיות ערניים (כי אם אין סיבה טובה – הולכים לישון) אפשר לשתות קפה שחור או אספרסו ללא כל סוכר או ממתיק. ניתן לשתות תה ירוק. לגבי מים – מדוע לא כדאי לכם לשתות מים מינרלים (קישור במדריך המלא).
יש עוד 61 כללים למדריך..
רוצים לקרוא את כל 72 הכללים במדריך? הורידו אותו בחינם!
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל