9 הבדיקות הרפואיות החשובות ביותר עבור נשים

9 הבדיקות הרפואיות החשובות ביותר עבור נשים

הנחיות בריאות שנויות במחלוקת או מבלבלות יכולות למנוע ממך לקבל את הטיפול שאת באמת צריכה, או לשלוח אותך להתרוצץ בין בדיקות מיותרות שהיית יכולה למעשה לוותר עליהן. איזה בדיקות רפואיות אתן באמת צריכות?

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.
מודעה

בימים אלה, יותר ויותר ארגוני בריאות מתחילים להסכים לעובדה שכולנו ייחודיים ושהרבה החלטות רפואיות צריכות להיבדק באופן אינדיבידואלי. לנהל שיחות מורכבות עם הרופא שיכולות לאבחן את גורמי הסיכון האישי לבעיות בריאותיות שונות, לעומת זאת, יכול להיות מסובך כאשר ממהרים לשאול את כל השאלות בתוך משבצת פגישה בת 15 דקות. לכן, כדי לעזור להוריד לפחות חלק מהניחושים, הנה הבדיקות החשובות שאתן צריכות, והתדירות בה יש לבצען.

1.בדיקה לסרטן צוואר הרחם

מה זה: "החבר" הישן שלכן, מבחן הפאפ, הדומה שמבצעים באמצעותו בדיקה לגילוי וירוס הפפילומה האנושי (HPV).

מי צריכה לבצע את זה: נשים בנות 21- 65.

באיזו תדירות: כל 3 שנים, או כל 5 שנים, אם אתן בין הגילאים 30 ו-65, ולעשות את בדיקת הספוגית ל- HPV ואת הפאפ יחד. החדשות הטובות? אתן כנראה לא צריכות יותר את בדיקת האגן הפיזית.

למה זה כל כך חשוב: שתי הבדיקות מחפשות שינויים בתאים שיכולים להעיד על צורך בבדיקות נוספות, כמו ביופסיה, כי אם מדובר בסרטן צוואר הרחם, צריך לתפוס אותו מוקדם.

עוד באותו נושא: 10 סימני אזהרה לסרטן צוואר הרחם שאסור להתעלם מהם

2.בדיקה לסרטן המעי הגס

מה זה: הקולונוסקופיה המלחיצה.

מי צריכה לבצע את זה: בגילאים 50 עד 75. אלה שבין הגילאים 76 עד 85 צריכות לבדוק עם הרופא אם עליהן להמשיך לבצע את הבדיקה.

באיזו תדירות: כל 10 שנים, בהנחה שהכל נראה נורמלי.

למה זה כל כך חשוב: למרות שהקולונסקופיה היא לא בדיקה נעימה במיוחד, זהו הכלי הטוב ביותר שיש כיום על מנת לאבחון מוקדם של סרטן המעי גס או נגעים או פוליפים טרום סרטניים. נשים יכולות לזלזל בסיכון שלהן למחלה, אבל זה הסרטן השלישי, הנפוץ ביותר והקטלני ביותר לנשים, אחרי סרטן השד וסרטן הריאות, על פי ה-CDC. אם יש לך היסטוריה משפחתית של סרטן המעי הגס, הרופא עשוי להמליץ להתחיל להיבדק מוקדם ולחזור על הבדיקה בתדירות גבוהה יותר מאשר פעם בעשור.

3.בדיקת סרטן השד

מה זה: ממוגרפיה

מודעה

מי צריכה לבצע את זה: נשים בגילאי 50-74. נשים בין הגילאים 40-49, וכן נשים בגילאי 75 ומעלה, צריכות להחליט עם הרופאים שלהן לגבי מתי להתחיל ולהפסיק בבדיקה שגרתית.

באיזו תדירות: כל שנתיים, אם אתן בסיכון ממוצע. עם היסטוריה משפחתית של סרטן השד או סרטן השחלות, הרופא עשוי להמליץ על בדיקת ממוגרפיה באופן תכוף יותר.

למה זה כל כך חשוב: כפי שכבר כתבו על הבדיקה בעבר, ממוגרפיה אינה מושלמת, אבל כרגע, זהו הכלי היעיל ביותר שיש לאיתור סרטן השד. על ידי כך שתופסים את סרטן השד מוקדם, נוכל לקוות להפחית את התפשטות הסרטן.

עוד בבריאות: 8 סימני אזהרה לסרטן השד שאסור להתעלם מהם

4.בדיקת לחץ דם

מה זה: מדידה של הדם הזורם בוורידים עם שרוול הזרוע שאתן כבר בטח מכירות.

מי צריכה לקבל את זה: מעל גיל 18 ומעלה.

מודעה

באיזו תדירות: אחת לשנה. בדרך כלל, זה נעשה בבדיקה שנתית שגרתית, אשר הפכה בעצמה לקצת שנויה במחלוקת. זה חשוב, כי הרבה אנשים אינם דואגים לעצמם מספיק.

למה זה כל כך חשוב: מחלות לב הן הרוצח מספר 1 של נשים, ולחץ דם גבוה הוא גורם סיכון עיקרי. להיבדק, אומר בפשטות, שהרופא יכול להמליץ המלצות בריאותיות המבוססת על התוצאות. אם נתוני לחץ הדם חוזרים על הגבול שבין רגיל לגבוה, הרופא עשוי להמליץ על שינויים בדיאטה ובפעילות גופנית. תרופות עשויות לעזור לאנשים שחצו את הסף הגבוה של לחץ הדם. לאחר מכן, תוכלו להיבדק בתדירות גבוהה יותר כדי לוודא שכל הצעדים שנקטתן כדי להישאר בריאות באמת עובדים, בגלל הקישור בין לחץ דם גבוה לסיכון מוגבר למחלת לב, שבץ מוחי וכן ירידה קוגניטיבית, חשוב להבטיח שלחץ הדם נמצא תחת בקרה.

עוד בתזונה: 10 מאכלים המורידים את לחץ הדם

5.פרופיל שומנים

מה זה: בדיקת דם זו מודדת את רמת הכולסטרול הכללית: כולסטרול HDL "הטוב", הכולסטרול "הרע" LDL, ואת הטריגליצרידים, סוג נוסף של שומן בדם. רמות הטריגליצרידים מושפעות ביותר על ידי מה שאכלת לאחרונה, וזו הסיבה שבדיקות כולסטרול רבות נעשות לאחר צום קצר. באופן כללי, להימנע מאכילה למשך 4-6 שעות לפני ביצוע הבדיקה אמור להספיק.

מי צריכה לבצע את זה: ללא ספק, נשים בקבוצת הגילאים 45 ומעלה אם הן בעלות סיכון מוגבר למחלות לב, וכנראה שגם נשים שגילן 20 עד 45 שיש להן סיכון מוגבר למחלת לב.

באיזו תדירות: אחת לשנה, אם את בריאה, כדי לוודא שלא חלו שינויים לרעה. נשים צעירות יותר אולי לא יצטרכו לבצע בדיקה שנתית אם הן בריאות.

למה זה כל כך חשוב: כולסטרול גבוה קשור במחלות לב, התקפי לב ושבץ. שמירת הבנה כללית של רמות הכולסטרול, עשויה לעזור לך ולרופא שלך לקבל החלטות חכמות בנוגע ללב על מנת לשמור על בריאותך, במיוחד כאשר מתקרב גיל המעבר. האסטרוגן נחשב כמעלה רמות כולסטרול HDL "טוב", הירידה הטבעית ברמות האסטרוגן בגיל המעבר עלולה להיות סיבה אחת למדוע הסיכון למחלת לב עולה על הגיל.

עוד בתזונה: 10 מאכלים המסייעים בהורדת הכולסטרול

6.בדיקת הפטיטיס C

מודעה

מה זה: בדיקת דם חד פעמית לגילוי וירוס הפטיטיס C

מי צריך לקבל את זה: דור הבייבי בום. מבוגרים שנולדו בין השנים 1945 ו-1965 עשוי ונחשפו לדם נגוע שלא נבדק בקפדנות. בדיקות נרחבות לא נכנסו לתוקף עד 1992.

באיזו תדירות: פעם אחת. למבוגרים שנמצאים בסיכון גבוה, בדרך כלל מי שהשתמש בסמים בהזרקה בעבר או בהווה צריכים להיבדק לעתים קרובות יותר.

למה זה כל כך חשוב: בעוד כל המבוגרים שנולדו בין שנת 45 ל-65 צריכים להיבדק, נשים שעברו ניתוח קיסרי לפני 1992 נמצאות בסיכון בפרט, שכן יתכן והן קיבלו עירויי דם שלא נבדק אם קיים בהם הנגיף. אצל אנשים רבים, מחלת הכבד יכולה להיות שקטה. אם אין תסמינים, הפטיטיס C יכולה להתיש את המערכת החיסונית ועשויה לגרום לסרטן או שחמת הכבד אם אינה מטופלת.

7.בדיקות סוכר בדם

מה זה: במסגרת בדיקה שגרתית, הרופא עשוי להורות בדיקת על שתן ו/או בדיקת דם על מנת לבדוק רמות סוכר בדם או בשתן כדי לבדוק סוכרת מסוג 2 או טרום סוכרת גבולית.

מי צריכה לבצע את זה: נשים בין הגילאים 40 ו-70 הסובלות מעודף משקל או מהשמנת יתר.

באיזו תדירות: בדרך כלל כל שנה, אבל לעתים קרובות יותר אם הרמות שלך מציבות אותך בקטגוריית טרום סוכרת.

למה זה כל כך חשוב: סוכרת מסוג 2 היא אחד מגורמי הסיכון הגדולים ביותר למחלות לב, אך סוכרת עשויה גם להגביר את הסיכון להפרעות אכילה ודיכאון, אשר שתיהן כבר נפוצים יותר בקרב נשים מאשר בגברים. החדשות הטובות הם שניתן להשתלט על רמות הסוכר בדם, וביצוע בדיקה לגילוי רמות חריגות יכולות לעזור לרופא לבצע את השינויים המונעים מהסוכרת להתקדם.

עוד בריאות: 10 סימנים מקדימים לסוכרת שלא כדאי להתעלם מהם

8.בדיקה לגילוי אוסטאופורוזיס

מה זה: בדיקת צפיפות עצם

מי צריך לקבל את זה: נשים בנות 65 ומעלה

באיזו תדירות: אם את לא בסיכון, כל 10 שנים עשויות להספיק, אבל עבור נשים עם היסטוריה משפחתית של אוסטאופורוזיס או היסטוריה של שברים קודמים, רופא עשוי להמליץ לבצע בכל שנתיים.

למה זה כל כך חשוב: הבדיקה יכולה להתריע לרופא על כל חוסר במסת עצם, אשר יגדיל את הסיכון לפציעה וירידה בניידות.

9.בדיקה לגילוי דיכאון

מה זה: שיחה עם הרופא לגבי בריאות הנפש.

מי צריכה לקבל את זה: כל מבוגר\ת.

באיזו תדירות: יש יותר ויותר עדויות לכך שזה אמור להתרחש במידה מסוימת על בסיס קבוע, אם כי רוב הרופאים כנראה בודקים מטופלים לתסמיני דיכאון רק כאשר הם מבחינים בסימנים קטנים או תסמינים.

למה זה כל כך חשוב: בריאות הנפש יכולה להרגיש כמשהו מעורר חשש לדבר עליו, אז להפוך את זה לחלק חשוב מהבריאות הכללית, יכול לגרום ליותר אנשים לקבל את העזרה שהם עשויים להזדקק לה בסתר. הדיכאון גבוה פי שניים בקרב נשים מאשר אצל גברים, והוא גורם מוביל לנכות ברחבי העולם, על פי ארגון הבריאות העולמי. בדיקה יכולה לעזור לזהות את מהלך הטיפול הטוב ביותר לפני שהוא הופך למגביל.