מזונות המכילים כמות גדולה של חלבון ומעט פחמימות
מודעה

מזונות המכילים כמות גדולה של חלבון ומעט פחמימות

חלבון הוא אבן יסוד חיונית בתזונה שלנו. הגוף משתמש במיקרו-נוטריינט זה כדי לבנות ולתקן רקמות, לייצר אנזימים ולחזק את העצמות, השרירים והסחוס בגופנו.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.
מודעה

כל התזונאים מסכימים כי אכילת מזונות עשירים בחלבון יכולה להגביר את השובע ולסייע בשריפת שומן.

בנוסף לכך, מזון עשיר בחלבון ודל-פחמימות יכול להיות מאוד טעים. להלן מספר מקורות מעולים לחלבון, אשר דלים מאוד בפחמימות.

1.דגים

סוגים מסוימים של דגים ידועים בהיותם בעלי מצבור של חלבון, כמו טונה, סלמון, הליבוט ואמנון.

אכילת דגים 2-3 בשבוע יכולה להפחית את הסיכון למחלות כרוניות שונות.

ניתן לצרוך טונה או סלמון בשימורים, הם מספקים את אותן יתרונות בריאותיים וגם זולים יותר.

כמות חלבון בטונה ל-100 גרם: 23 גרם (92% מהקלוריות)

קראו על 16 יתרונות לאכילת טונה (וכמה מומלץ לאכול בשבוע)

2.טופו

טופו הוא מקור לחלבון צמחוני מצוין שניתן להוסיף לתפריט התזונה שלכם.

הטופו סופג בקלות את כל הטעמים שהוא מבושל איתם. אפשר לחתוך אותו לקוביות ולשלב בתבשילים שונים כמו שקשוקה, להוסיף למרקים, להקפיץ במחבת, ועוד.

מודעה

כמות חלבון ב-100 גרם: 8-16 גרם (תלוי בסוג הטופו).

3.ביצים

החלבון בביצה הוא חלבון מלא, משמעות הדבר היא שחלבון זה מכיל כל החומצות האמינו הנחוצות לבני האדם.

הדרך הכי פשוטה ובריאה לצרוך ביצים היא להכין ביצה קשה. בשלו את הביצים למשך 10 דקות עד שהן יתבשלו לחלוטין.

ביצה אחת מכילה 6 גרם חלבון מלא

4.אגוזים

אגוזים מכילים שומנים בריאים הטובים ללב ויחד עם זאת הרבה חלבון. אגוזים שעשירים במיוחד בחלבון הם: בוטנים, קשיו ושקדים.

מודעה

5.עוף

עוף הוא מקור טוב לחלבון רזה, ומחקרים הראו כי אכילת עוף עשיר בחלבון יכולה לסייע לנו לרדת במשקל.

קראו על  מה ההבדלים בין חלבון צמחי לחלבון מן החי

מלבד חלבון, העוף הוא גם מקור נהדר לניאצין, ויטמין B6, סלניום וזרחן.

כמות חלבון ב-100 גרם: 31 גרם (80% מהקלוריות).

איך להיפטר מנפיחות בבטן? שותים אפטרמיל!