מזונות המכילים כמות גדולה של חלבון ומעט פחמימות

מזונות המכילים כמות גדולה של חלבון ומעט פחמימות

חלבון הוא אבן יסוד חיונית בתזונה שלנו. הגוף משתמש במיקרו-נוטריינט זה כדי לבנות ולתקן רקמות, לייצר אנזימים ולחזק את העצמות, השרירים והסחוס בגופנו.

כל התזונאים מסכימים כי אכילת מזונות עשירים בחלבון יכולה להגביר את השובע ולסייע בשריפת שומן.

בנוסף לכך, מזון עשיר בחלבון ודל-פחמימות יכול להיות מאוד טעים. להלן מספר מקורות מעולים לחלבון, אשר דלים מאוד בפחמימות.

1.דגים

סוגים מסוימים של דגים ידועים בהיותם בעלי מצבור של חלבון, כמו טונה, סלמון, הליבוט ואמנון.

המשיכו לקרוא למטה

אכילת דגים 2-3 בשבוע יכולה להפחית את הסיכון למחלות כרוניות שונות.

ניתן לצרוך טונה או סלמון בשימורים, הם מספקים את אותן יתרונות בריאותיים וגם זולים יותר.

כמות חלבון בטונה ל-100 גרם: 23 גרם (92% מהקלוריות)

קראו על 16 יתרונות לאכילת טונה (וכמה מומלץ לאכול בשבוע)

2.טופו

טופו הוא מקור לחלבון צמחוני מצוין שניתן להוסיף לתפריט התזונה שלכם.

הטופו סופג בקלות את כל הטעמים שהוא מבושל איתם. אפשר לחתוך אותו לקוביות ולשלב בתבשילים שונים כמו שקשוקה, להוסיף למרקים, להקפיץ במחבת, ועוד.

כמות חלבון ב-100 גרם: 8-16 גרם (תלוי בסוג הטופו).

3.ביצים

החלבון בביצה הוא חלבון מלא, משמעות הדבר היא שחלבון זה מכיל כל החומצות האמינו הנחוצות לבני האדם.

הדרך הכי פשוטה ובריאה לצרוך ביצים היא להכין ביצה קשה. בשלו את הביצים למשך 10 דקות עד שהן יתבשלו לחלוטין.

ביצה אחת מכילה 6 גרם חלבון מלא

4.אגוזים

אגוזים מכילים שומנים בריאים הטובים ללב ויחד עם זאת הרבה חלבון. אגוזים שעשירים במיוחד בחלבון הם: בוטנים, קשיו ושקדים.

5.עוף

עוף הוא מקור טוב לחלבון רזה, ומחקרים הראו כי אכילת עוף עשיר בחלבון יכולה לסייע לנו לרדת במשקל.

מלבד חלבון, העוף הוא גם מקור נהדר לניאצין, ויטמין B6, סלניום וזרחן.

קראו על  כרוב ניצנים - 8 יתרונות בריאותיים וכיצד לבשל אותו

כמות חלבון ב-100 גרם: 31 גרם (80% מהקלוריות).

השילוב המושלם של אגוגו לאכילה בריאה וירידה במשקל!📗

  • "לאכול בריא" – הוא ספר המכיל ידע מקצועי רב וטיפים על תזונה בריאה וירידה במשקל.
  • "לבשל בריא" – מכיל עשרות מתכונים בריאים שניתן לשלב בתפריט הדיאטתי היום-יומי.
לחצו לפרטים מלאים>>>
מודעה