היתרונות הבריאותיים של התירס

היתרונות הבריאותיים של התירס

התירס מספק לנו יתרונות רבים, אודות לנוכחות רכיבים תזונתיים איכותיים הנמצאים בו. חוץ מהעובדה שהוא כל כך טעים, הוא גם עשיר בפיטוכימיקלים, ומספק הגנה נגד מספר מחלות כרוניות. בכתבה זו נדבר על היתרונות הבריאותיים העיקריים של התירס.

אגוגו-מגזין בריאות | Agogo | פורסם 14/12/15

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.
מודעה

תירס
תירס. גם טעים וגם בריא.

מפחית את הסיכון לטחורים וסרטן המעי הגס

כוס אחת של תירס מכילה 18% מתצרוכת הסיבים המומלצת ליום. הסיבים מסייעים בהקלת בעיות במערכת העיכול כמו עצירות וטחורים, וכמו כן להפחית את הסיכון לסרטן המעי גס. הסיבים מסייעים לפעולת המעיים, ואף מעודדים את ייצור מיצי הקיבה. הם גם מפחיתים את הסיכון לתסמונת המעי הרגיז (IBS) ושלשולים.

מקור עשיר לויטמינים

התירס עשיר בויטמין B, במיוחד תיאמין וניאצין. תיאמין הכרחי לשמירה על בריאות העצבים והתפקודים ההכרתיים. מחסור בניאצין עלול להוביל לפלגרה: מחלה המאופיינת על ידי שלשולים, דמנציה (שיטיון) ודרמטיטיס (דלקת עור) השכיחה בקרב אנשים הסובלים מתת-תזונה.

התירס הוא גם מקור טוב לחומצה פנטותנית, ויטמין החיוני לפחמימות, חלבונים וחילוף החומרים של השומנים בגופנו. התירס עשיר בחומצה פולית, החשובה לנשים בהריון. וכמו כן, בויטמין E, נוגד חמצון טבעי החיוני להגנה מפני מחלות.

עשיר במינרלים

התירס מכיל כמויות גדולות של מינרלים התורמים לבריאות גופנו במספר דרכים. אשלגן, מגנזיום, מנגן, אבץ, ברזל ונחושת נמצאים בכל זני התירס. הוא גם מכיל עקבות מינרלים כמו סלניום, אשר די קשה לקבל אותו בתזונה הרגילה. אשלגן חשוב בויסות התפתחות תקינה של הגוף, בריאות העצמות ותפקוד אופטימלי של הכליות. המגנזיום נחוץ לשמירה על קצב לב נורמלי והגברת חוזקם של עצמות גופנו.

נוגדי חמצון

התירס עשיר בנוגדי חמצון הנלחמים בגורמי סרטן כמו הרדיקלים החופשיים. למעשה, לא כמו מזונות אחרים, הבישול מגביר את יכולת נוגדי החמצון בתירס. התירס עשיר במרכיב פנולי הנקרא חומצה פרולית ואנטי-מסרטנת, אשר נמצאה יעילה נגד גידולים סרטניים הגורמים לסרטן השד וסרטן הכבד. אנתוציאנינים, הנמצאים בתירס הסגול, גם פועלים נגד הרדיקלים החופשיים הגורמים לסרטן. נמצא כי נוגדי חמצון יכולים לסייע לנו בהפחתת הסיכון לסוגים המסוכנים ביותר של סרטן, אודות ליכולת שלהם לאפופטוזה – מוות תאי מתוכנת של תאים סרטניים, תוך שמירה על התאים הבריאים במצב תקין.

מניעת אנמיה

התירס יכול לסייע לנו למנוע אנמיה הנגרמת על ידי מחסור בויטמינים. התירס גם מכיל כמות משמעותית של ברזל, מינרל הנחוץ ליצירת תאי דם אדומים. מחסור בברזל הוא אחד הגורמים העיקריים לאנמיה.

מכיל ויטמין A

התירס הצהוב הוא מקור עשיר לבטא-קרוטן, התורם להיווצרות ויטמין A בגופנו וחיוני לבריאות הראייה והעור שלנו. בטא-קרוטן הוא מקור מעולה לויטמין A מפני שהוא מומר בגוף, ורק בכמויות שהגוף נחוץ להם. ויטמין A עלול להיות רעיל במידה וצורכים אותו יותר מדי, לכן ישנה חשיבות לצרוך אותו דרך המרה של בטא-קרוטן. לויטמין A יש גם תרומה רבה לבריאות העור, הקרומים הרירים וחיזוק המערכת החיסונית.

הבטא-קרוטן שלא מומר בגופנו לויטמין A פועל כנוגד חמצון חזק, כמו כל הקרטנואידים, ויכול להילחם במחלות קשות כמו סרטן ומחלות לב.

יתרונות קוסמטיים

בתהליך היצור של מוצרים קוסמטיים רבים משתמשים בעמילן הסוכר, אשר ניתן להשתמש בו ישירות לטיפול בפריחה וגירויים בעור. מוצרי התירס מהווים תחליף מעולה למוצרי הטיפוח המכילים נפט מסרטן, אשר לעתים קרובות נמצא במוצרים שונים.

לסיכום, התירס עשיר ברכיבים תזונתיים רבים וסיבים. הוספת מעט תירס לאורחה יכולה להגן עלינו מפני מחלות רבות. אז קדימה, תתחילו לכרסם!

אהבתם את המאמר? פרגנו בלייק!