האם צריך לשטוף את זה לפני הבישול?
מודעה

האם צריך לשטוף את זה לפני הבישול?

האם צריך לשטוף את המזונות הבאים לפני הבישול או האכילה.

עופות

אנחנו מבינים, כשהעוף או חזה העוף יוצא מהאריזה שלו הוא נראה כאילו הוא ממש דורש ניקוי, אבל זה יהיה בטוח יותר אם תשלטו בדחף לנקות אותו.

מחקר שנעשה בנושא מצא שב-60% מאלו ששטפו את העוף לפני הבישול היה שאריות של בקטריות בכיור. ושימו לב, 26% מהם העבירו בקטריות לסלט שלהם.

סלט באריזה

אם רשום על האריזה שהעלים נשטפו כבר, אין צורך לשטוף אותם שוב. הרבה מהמוצרים האלה עוברים שלוש שטיפות כדי להסיר שאריות פסולת.

ביצים

ממש לפני שהתרנגולת מטילה ביצה, הביצה נעטפת על ידי ציפוי דק המכסה את הקליפה. ציפוי זה מרחיק חיידקים מלחדור לביצה.

יצרני ביצים מסחריים מנקים ביצים באופן ששומר על השכבה שלמה. שטיפת הביצים בבית עלולה לגרום לחיידקים להיכנס לתוך הביצה.

הקפידו על שמירת הביצים במקרר ובשלו אותם היטב.

דגים

הדגים הם באותה קבוצה של העופות, אם תשטפו אותם, אתם עלולים לפזר בקטריות במטבח שלכם.

אבוקדו

צריך לשטוף את קליפת האבוקדו כי כשחותכים אותו אפשר להעביר חיידקים ולכלוך מהקליפה לאבוקדו.

קראו על  תה כורכום: יתרונות ואופן הכנה