10 סימנים רפואיים חשובים שאסור לנשים להתעלם מהם

10 סימנים רפואיים חשובים שאסור לנשים להתעלם מהם

נשים, משתדלות לעשות כמיטב יכולתן בכל הנוגע לביתן ולמקצוען, אך לעתים קרובות הן מתחילות להזניח את בריאותן. הן נוטות להתעלם מכאבים, מחושים, אי נוחות ועייפות, אשר בתורם יכולים להיות בעלי השלכות חמורות על בריאותן בהמשך.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

נשים בימינו צריכות לתת לבריאותן חשיבות עליונה על מנת  להישאר בריאות ובכושר עבור עצמן כמו גם עבור משפחותיהן.

כאשר נשים מתחילות לשים לב לגופן ומחליטות להפוך את הנושא לחשוב מספיק בכדי לראות את הרופא שלהן על בסיס קבוע, מחלות רבות ניתנות לאיבחון מוקדם, וטיפול מתאים יכול למנוע תוצאות חמורות או אפילו קטלניות.

בעיות בריאותיות של נשים, הן ייחודיות כמו גופן. הן צריכות להבין את גופן היטב ולדאוג לעצמן כראוי. בעיות בריאות בקרב נשים לא רק ישפיעו על יופיין וגופן, אלא גם על יכולתן להביא ילדים לעולם ולדאוג למשפחותיהן.

1. עייפות ותשישות תמידיים

אפילו כאשר יש אחריות רבה לטיפול, תשישות ועייפות הן משהו שאישה פשוט לא צריכה להתעלם מהם. אם את מתעייפת לפעמים בשל לוח זמנים עמוס ומרגישה אנרגטית שוב לאחר מנוחה נכונה, אז זה לא עניין גדול. לעומת זאת, אם העייפות הפכה לחלק קבוע מהחיים שלך, זה יכול להיות מקרה קלאסי של תסמונת העייפות הכרונית.

על פי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן, בין 1 ל- 4 מיליון אמריקאים סובלים מתסמונת העייפות הכרונית, והדבר נפוץ פי ארבע יותר בקרב נשים מאשר גברים.

עייפות מתמדת יכולה גם להיות סימן של בעיה רפואית. ישנם מספר מצבים רפואיים הקשורים לעייפות הכוללים דיכאון, אי ספיקת כבד, אנמיה, סרטן, אי ספיקת כליות, מחלות לב וכלי דם, מחלות בלוטת התריס, דום נשימה בשינה וסוכרת.

מחקר מ -2008 שפורסם ב-American Journal of Physiology – Regulatory, Integrative and Comparative Physiology, מראה כי עייפות יותר שלטת בקרב נשים מאשר בקרב גברים.

בנוסף, ההבדלים ברמת העייפות בין גברים לנשים תלויים הן בנוכחות טסטוסטרון והן באקטיבציה של  ASIC3. אם מרגישים עייפות בצורה תכופה, ביקור אצל רופא יכול לעזור באיתור הסיבה.

2.שומות חדשות

בין אם בקרב גברים או נשים, לכל אחד יש שומות על העור. בממוצע, אצל רוב האנשים יש לפחות 10 שומות והן יכולות להופיע בכל מקום בגוף. נשים בפרט, צריכות להשגיח היטב על השומות שלהן, כיוון ששינוי בשומות יכול להיקשר למלנומה.

מודעה

מחקר משנת 2015 שפורסם בכתב העת הבריטי לדרמטולוגיה בחן 3,594 תאומים, ומצא כי נשים עם יותר משבע שומות על זרוען הימנית היו בסיכוי גבוה פי תשע להיות בעלות יותר מ-50 שומות על כל הגוף שלהן. מספר גבוה יותר של שומות פירושו סיכון גבוה יותר למלנומה. נשים צריכות להיות מודעות לסימני הבאים של מלנומה, כעוזרים בגילוי הבעיה.

כך תזכרו מה לחפש בעת בדיקת השומות על הגוף שלכם. שימו לב לשומות שיש בהן:

  1. צורה א-סימטרית
  2. גבולות לא אחידים
  3. שינויים בצבע
  4. שינויים בקוטר
  5. התפתחה לאורך זמן, הגדלה בגודלה או דימום.

בנוסף, אין להתעלם מכתם חדש שמופיע. כל אלה הן הסיבות לגשת להערכה של השומות על ידי מומחה.

3.גושי שד

כל סוג של אדמומיות, נפיחות או גוש באחד או שני השדיים, עשוי להצביע על סרטן השד.

על פי האגודה האמריקנית לסרטן, התסמין השכיח ביותר של סרטן השד הוא ריכוז או גוש חדש. בעוד גוש נטול- כאבים, קשה עם קצוות לא תקינים הוא בסיכוי גבוה יותר להיות סרטני, אפילו גוש עדין, רך או מעוגל אשר כואב יכול להיות סרטני. יחד עם גושים, נפיחות או שינוי צבע (כתמים סגולים או אדומים) עלולים להיות סימנים של סרטן שד דלקתי. לקריאה מורחבת על סימני האזהרה של סרטן השד.

מלבד סרטן, גושים בשד ובעיות אחרות יכולות לנבוע משינויים הורמונליים בגוף, זיהום בשד או נמק שומן (רקמות פגועות). לפיכך, כל סוג של גוש, נפיחות או כאב בשד צריך להיבדק על ידי רופא. המכון הלאומי לסרטן ממליץ לנשים מעל גיל 40 לבצע בדיקת ממוגרפיה כל 1 עד 2 שנים כדי לזהות מוקדם סימנים של סרטן שד.

4.כאבים בחזה או אי נוחות

מודעה

לעולם אין להפחית בחשיבותם של כל סוג של כאבים בחזה או אי נוחות, כיוון שאלה יכולים להצביע על מחלת לב, אחד הגורמים העיקריים למוות בקרב נשים.

למרות שמחלות לב וכלי דם אחראיות על כ-43 אחוזים מכלל מקרי המוות של נשים בארצות הברית, נשים עדיין נוטות להתעלם מכאבים בחזה או נוטות לייחס זאת לצרבת או קלקול קיבה. זה גורם לאבחון מאוחר של מחלת לב.

לרוב, נשים מאובחנות עם מחלת לב כלילית בגיל הרבה יותר מבוגר מאשר גברים. לפני גיל המעבר, ההורמון הנקבי אסטרוגן עוזר לשמור על רמות גבוהות ומספיקות של כולסטרול ליפופרוטאין "טוב" (HDL), אשר חשוב לבריאות הלב וכלי הדם.

אבל, לאחר גיל המעבר, השחלות מפסיקות לייצר אסטרוגן. לפיכך, נשים הופכות מועדת יותר למחלת לב לאחר גיל המעבר, בשל רמת אסטרוגן הנמוכה בגוף. יחד עם כאבים בחזה, אם אתן חוות חולשה, גלי חום, קוצר נשימה, זיעה קרה וכאב בזרוע או בכתף שמאל, יש לפנות מיד לרופא.

5.דימום נרתיקי לאחר גיל המעבר

דימום וגינאלי מכל סוג לאחר גיל המעבר לעולם אינו נורמלי. זה יכול להיות בלתי מזיק, אבל גם יכול להוות אינדיקציה מקדימה לסרטן, כולל סרטן רירית הרחם וסרקומת הרחם, כמו גם סרטן  צוואר הרחם או הנרתיק. לקריאה מורחבת על הסימנים לסרטן צוואר הרחם.

גורמים בולטים אחרים של דימום נרתיקי לאחר גיל מעבר כוללים דילול של רקמת רירית הרחם, שרירנים ברחם ופוליפים, זיהום של רירית רחם, טראומת אגן והיפרפלזיה של רירית רחם. הסיבה לדימום לאחר גיל המעבר שלכן עשויה להיות בלתי מזיקה לחלוטין.

עם זאת, אין להתבייש להעלות את זה מול הרופא שלכן, כיוון שלפעמים זה יכול להיות מאוד רציני ונדרשת הערכה בזמן. למעשה, כל סוג של שינוי במחזור החודשי שלך כגון, דימום כבד מאוד, דימום שנמשך יותר מהרגיל ודימום המתרחש לאחר קיום יחסי מין או בין מחזורים, יש לדווח לרופא.

6.מגע מיני כואב

על פי ארגון הבריאות העולמי, סקס כואב או דיספורניה, משפיעים על 8-22% מקרב הנשים בשלב כלשהו במהלך חייהן, ובכך הוא הופך אותו לאחת מבעיות הכאב הנפוצות ביותר שנשים נאלצות להתמודד עימן.

מודעה

יכולות להיות מספר סיבות מאחורי זה, כולל גיל המעבר. עם גיל המעבר, רירית הנרתיק מאבדת מרמת הלחות הרגילה שלה והופכת ליבשה, ובכך גורמת לדיספורניה או מגע מיני כואב.

מחקר מ -2008 שפורסם ב- מחקר וניהול כאב,  מדווח כי דיספורניה נפוצה אצל נשים לאחר גיל המעבר, והיא אינה מתואמת בהכרח עם מצב גיל המעבר, רמות אסטרוגן או ניוון הנרתיק. גם לידה יכולה לגרום מגע כואב.

מחקר משנת 2015 שפורסם ב- BJOG: An International Journal of Obstetrics and Gynecology, מדווח כי לידה אופרטיבית קשורה עם כאבים מתמידים במהלך או לאחר קיום יחסי מין. סיבות אפשריות אחרות כוללות, ציסטות בשחלות, זיהומים של הרחם או החצוצרות, רקמת צלקתית מזיהומים ישנים או ניתוחים, אנדומטריוזיס או שרירני רחם.

7.ירידה או עליה לא מוסברת במשקל

בפעם הבאה שאתן עולות על המשקל ורואות בו שינוי קל, אין סיבה להיכנס לפאניקה. משקל הגוף שלך יכול להשתנות ולנוע בין 2 עד 4 קילו ליום בממוצע, וזה נורמלי לחלוטין. יחד עם זאת, כאשר תנודות במשקל מאוד בולטות ומתרחשות מבלי לבצע שינויים בתזונה ובשגרה היומיומית, היו ערניות. יתכן ומשהו אינו כשורה.

ירידה או עליה לא מוסברת ופתאומית במשקל של 10 ק"ג או יותר יכולה להיות סימן לבעיות כמו סרטן (אשר לרוב מקושר לסרטן הלבלב, הקיבה, הוושט והריאות), מחלת צליאק, סוכרת, מחלות לב, הפרעה בבלוטת התריס, דיכאון, מתח, בעיות עיכול, חסר תזונתי והצטברות נוזלים. לעתים, שינויים ברמות ההורמונים יכולים לגרום לירידה או עלייה במשקל הגוף. עם זאת, במקום להניח הנחות על דעת עצמך, תמיד להתייעץ עם רופא על מנת לברר את הסיבה הבסיסית.

8.כאבי ראש תכופים או מיגרנות

זה נכון שנשים יותר מועדות לכאבי ראש ומיגרנות מאשר גברים. כאב ראש מדי פעם אחרי יום מלחיץ הוא מובן, אבל כאבי ראש פתאומיים ועקשניים יכולים להצביע על בעיות בריאות מסוימות.

כאב ראש חמור הוא אחד הסימנים של שבץ מוחי, על פי המכון הלאומי האמריקאי להפרעות נוירולוגיות ושבץ. למעשה, כאב ראש יכול גם להיות סימן אזהרה מוקדם של בעיות בריאות חמורות אחרות כמו לחץ דם גבוה.

מחקר משנת 2013 שהוצג בכנס השנתי ה- 65 של האקדמיה לנוירולוגיה, מציין כי מיגרנה עם אאורה עלולה לגרום להתקף לב או קרישי דם בנשים.

מיגרנות גם מחמירות ככל שנשים מתקרבות לגיל המעבר, כך עולה ממחקר משנת 2016 שפורסם בכתב העת של האגודה האמריקאית לכאבי ראש – לכאבי פנים וראש. אם אתן חוות כאבי ראש פתאומיים או תכופים, שוחחו עם הרופא לגבי אפשרויות להקלה וכדי לשלול את האפשרות כי כאבי הראש קשורים לכמה בעיות בסיסיות.

9.אי נוחות בבטן עם גזים או נפיחות

אם אתן חשות אי נוחות פתאומית בבטן ומרגישות גזים ונפיחות רוב הימים בחודש, זה עלול להוות סיבה לדאגה.

על פי דו"ח 2007 שפורסם על ידי הקרן הגניקולוגית לסרטן, נפיחות, וכן כאב באגן או בבטן וקושי בלאכול, הם כמה מהסימפטומים המוקדמים של סרטן שחלות. גזים ונפיחות יכולים גם לאותת על תסמונת מעי דלקתית, מחלת הצליאק, תסמונת המעי הרגיז או דיברטיקוליטיס, אשר צריכים להיות מאובחנים ומטופלים בזמן על מנת להפחית את הצורך בניתוח.

לפעמים, כאבי בטן יכולים אפילו לאותת על דלקת התוספתן, כיב קיבה או בעיה בכיס המרה. התייעצו עם הרופא, במידה ואתן חוות חוסר נוחות חמור או תכוף בבטן, או כל שינוי מתמשך בהרגלי היציאות כגון, שלשול חריף שנמשך שבוע, עצירות שנמשכת יותר מכמה שבועות, דחפים פתאומיים לפעילות מעיים, שלשול דמי וצבע צואה שחור או כהה.

10.נפיחות ברגליים

הריון הוא גורם נפוץ הקשור בהצטברות נוזלים ונפיחות ברגליים. עם זאת, יש הרבה מצבים בריאותיים בסיסיים אחרים שיכולים לגרום לנפיחות ברגל וזה כולל – בצקת פריפרית, מחלת כליות כרונית, שחמת, פקקת ורידים עמוקים, קרע גיד אכילס, בורסיטיס בברך, דלקת מפרקים ניוונית, דלקת מפרקים שגרונית ונקע בקרסול.

נפיחות ברגל אחת יכולה גם להיות קריש דם, וזה אפילו יותר מסוכן אם אינו מטופל. קריש דם יכול לנוע דרך הוורידים עד לריאות, לגרום לניתוק אספקת החמצן, ובסופו של דבר להוביל להתקף לב. אם אתם חווים נפיחות ברגל ללא כל סיבה ידועה, יש להיוועץ ברופא. יחד עם נפיחות, אדמומיות או שלפוחיות על הרגליים צריכות להיבדק על ידי רופא.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.