טיפולים

10 דרכים טבעיות לטיפול בכאבי שיניים

כאבי שיניים הם עניין נורא אינדיווידואלי. מידת חומרתם יכולה לנוע בין כאב מתון שחיים איתו ל"חתיכת כאב" עוצר נשימה הגורם לאדם החווה אותו לרצות לטפס על קירות. סוג זה של כאב מתמקד בשיניים עצמן או מסביב ללסתות. בין הסיבות השכיחות ביותר לכאבי שיניים ניתן למנות: עששת, דלקת חניכיים, שורש השן שנחשף, סתימה רופפת או מחלה של מפרק הלסת.

כאב שיניים מתרחש כאשר האזור המרכזי של השן הידוע בכינויו "ציפה" הופך מ"שקט" למגורה או אף מודלק. הסיבה לכך פשוטה ובנאלית: הציפה מכילה, בין היתר, מספר רב של קצוות עצבים אשר מגיבים מיד ובחוזקה לגירוי כלשהו. דלקת עלולה להתפתח בציפה בקלות יתרה ובהמשך יפורטו כמה מהסיבות לכך.

במידה ואתם חווים כאב שיניים, העצה הטובה ביותר שתוכלו ליישם היא להתחיל לחפש בדחיפות אחר רופא שיניים טוב לפני שההידרדרות במצבכם תתרחש. באפשרותכם גם לנסות שיטה-שתיים מהטבעיות לשיכוך זמני של הכאב.

הנה 10 תרופות ביתיות מוצלחות באמת לשיכוך כאב שיניים

1.מלח ופלפל

השימוש בתערובת של השניים עשוי להיות יעיל מאוד במיוחד אם הכאב הופך לבלתי נסבל מאחר ומדובר בחומרים טבעיים נוגדי דלקת, זיהום ואף משככי כאב שמלח ופלפל מכילים. והנה המתכון:

  • ערבבו בכמויות זהות מלח שולחן ופלפל עם כמה טיפות מים עד לקבלת עיסה.
  • מרחו את המשחה ישירות על השן הכואבת והמתינו מספר דקות.
  • חזרו על הפעולות למשך כמה ימים

2.שום

השימוש בשום הינו מוכח כמעביר כאבי שיניים. זאת כי השום מכיל חומרים אנטיביוטיים וחיוניים אחרים. כמכלול, הם מאוד יעילים בעניין היעלמות הכאב. המתכון ה"ריחני" אך יעיל:

  • כתשו שן גדולה של שום (או כמות מקבילה של אבקת שום כתוש קנוי), ערבבו עם מעט מלח שולחן או מלח שחור והניחו את התערובת על השן הכואבת. אפשרות נוספת היא ללעוס שן או שתיים של שום להקלה על הכאב.
  • חזרו על הפעולה בעת הצורך למשך מספר ימים.

3.ציפורן

את סגולותיו של התבלין הידוע ציפורן אפשר להלל הודות להשפעותיו האנטי-דלקתיות, ואנטי-זיהומיות, נוגדות חמצון ובין היתר, מפחיתות כאב שמשפיעות גם על כאב שיניים.

  • כתשו שתי מקלות ציפורן שלמות. ערבבו עם מעט שמן זית או כל שמן צמחי אחר ומרחו על השן הכאובה.
  • אפשרות נוספת היא לטבול חתיכת צמר גפן בשמן ציפורן ולהצמידה לשן הכואבת.
  • ערבבו מספר טיפות שמן ציפורן עם חצי כוס מים והשתמשו בתערובת כמי פה.

4.בצל

גם הבצל מכיל כמות נכבדת של חומרים נוגדי דלקת ואנטי-חיידקיים אשר נותן הקלה מכאב שיניים על-ידי חיסול המקור (דהיינו החיידקים שגורמים לדלקת). והנה הטיפים:

  • בהופעתם של הסימנים הראשונים של כאב השיניים, לעסו חתיכת בצל רגיל למשך מספר דקות עד להרגעתו.
  • במידה ולעיסת בצל אינה מקובלת עליכם, אפשר לשים חתיכה של בצל על החניכיים בצד הכואב או על השן המפריעה.

5.חלתית (אספטידה)

מדובר בתבלין אשר תורם רבות לשיכוך והיעלמותו של כאב שיניים ובו-זמנית מטפל ביעילות בחניכיים רגישות ומדממות. אופן השימוש:

  • הוסיפו קומץ קטן או חצי כפית אבקת חלתית לשתי כפיות מיץ לימון סחוט טרי וחממו באיטיות. טבלו חתיכת צמר גפן בתמיסה שנוצרה והצמידו אותו לאזור המדמם או השן הכואבת. זה יביא עליכם הקלה מהירה מהכאב המציק.
  • אפשרות נוספת היא לערבב חלתית עם חמאה, להקפיא את המסה ולהניח חתיכה בעת הצורך עד להמסתה וכתוצאה מכך הכאב יחלוף.

6.מי מלח חמים

כוס מי מלח רגילים לחלוטין יכולה גם כן לסייע בהקלה ואף היעלמות של כאב השיניים. לשם כך ערבבו חצי כף מלח שולחן בתוך כוס מים חמים לקבלת מי שטיפת הפה והשתמשו בו לעיתים תכופות ככל הניתן. כתוצאה תקבלו: ירידה משמעותית בנפיחות (אם קיימת) וצמצום הזיהום הודות להרס אפקטיבי של החיידקים הגורמים לו.

7.עלי גויאבה

עלי גויאבה טריים, מסתבר, גם כן מפחיתים ולעיתים אף מעלימים כאבי שיניים הודות לחומרים נוגדי דלקות, משככי כאב והורגי החיידקים המצויים בהם. הוראות השימוש בעלי גויאבה הן פשוטות:

  • לעסו עלה או שניים שקטפתם ממש עכשיו עד שהמיץ המצוי בהם יגיע לשן הכואבת. אגב, אם קשה לכם להשיג עלי גויאבה, תוכלו להחליפם בקלות בעלי תרד שגם אותם יש ללעוס. התוצאה תהיה זהה.
  • "תרופת סבתא" נוספת היא לשים 4-5 עלי גויאבה במים ולהרתיח אותם. אחר-כך יש לצנן את התמיסה לחמה ולהוסיף קצת מלח. להשתמש כמי שטיפת פה.

8.תמצית וניל

התמצית הינה שיטה ביתית נפוצה לשיכוך כאב שיניים. עוד יתרון של השימוש בתמצית וניל: היא מרגיעה. כיצד תעשו זאת?

  • טבלו חתיכת צמר גפן בתמצית וניל טבעית והצמידו לאזור הכואב.
  • חזרו על הפעולה מספר פעמים ביום עד לתחושת הקלה.

9.מיץ נבטי החיטה

נבטים של חיטה מכילים הרבה חומרים אנטי-חיידקיים שמצד אחד נלחמים בהצלחה בגורם לדלקת זיהומית ומצד שני מרגיעים כאב. יש להשתמש במיץ נבטי החיטה כתכשיר לשטיפת הפה. הנוזל יספוג רעלנים מהחניכיים ובכך יפחית את התרבותם של החיידקים וישלוט על הדלקת כולה. אפשרות טובה גם כן היא פשוט ללעוס נבטי חיטה.

10.קוביות קרח

הקרח למעשה גורם להפחתה ברגישותם של קצוות העצבים וכך הכאב פוחת. "המתכונים הקפואים":

  • עטפו קוביית קרח בחתיכת בד כותנה והצמידו אותה ללחי באזור הכאב למספר דקות. שימו לב: במידה וקצוות העצבים בשיניים גלויים ומגורים, המגע עם קור הקרח עלול להעצים את הכאב.
  • שיטת השפעה בנקודות לחיצה מסוימות היא לשפשף למשך מספר דקות קובייה של קרח בין האגודל לאצבע המורה.

אל תשכחו שכל אותן "שיטות סבתא" אמנם טובות ועובדות, אך זה לא פותר אתכם מלהגיע לרופא שיניים. הרי שלא מעטים המצבים בהם יש צורך בהתערבות רפואית בנוסף.