8 עובדות בריאותיות מפתיעות על תרד

8 עובדות בריאותיות מפתיעות על תרד

התרד הוא מזון על חורפי עשיר ברכיבים מזינים וכל כך טעים. אבל איך הכי כדאי לאכול אותו? קראו את העובדות המפתיעות הבאות על הירק המדהים הזה.

אגוגו-מגזין בריאות | Agogo | פורסם 14/12/15

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.
מודעה

תרד
תרד. הכי בריא לבשל אותו.

1.עדיף תמיד לבחור עלי תרד צעירים. ככל שהעלים גדולים יותר, כך הם יהיו בוגרים יותר ורוב הסיכויים שהם יהיו קשים לאכילה. בנוסף, נמצא כי עלים אשר הונחו תחת אור ישיר בסופרמרקט מכילים יתר רכיבים תזונתיים, מאשר אלו אשר אוחסנו בחושך.

2.בישול התרד מגביר את היתרונות הבריאותיים שלו! כוס עלי תרד מבושלים יתנו לנו פי שלוש יותר רכיבים מזינים מאשר כוס עלי תרד גולמיים. הסיבה לכך היא שהגוף שלנו לא יכול לפרק לגמרי את הרכיבים בתרד הגולמי.

3.הסתייגות יחידה לסעיף הקודם הוא, שמחקרים הראו כי מיץ היא הדרך הבריאה ביותר לצריכת תרד. הכניסו לבלנדר תרד וירקות אחרים והכינו לכם שייק טעים ובריא מאוד.

4.ישנו מרכיב בתרד הנקרא חומצה אוקסלית, החוסם את ספיגת הסידן והברזל הנמצאים בתרד. דרך פשוט לפתור את הבעיה הזו היא לאכול תרד עם מזונות עשירים בויטמין C כמו תפוזים. דרך נוספת להפחית את ההשפעה של החומצה האוקסלית הוא להרתיח את עלי התרד לפחות 2 דקות.

5.הקפאת תרד גורמת נזק לערכיו הבריאותיים. הדרך הטובה ביותר לנצל את יתרונותיו הוא באמצעות קניה של עלים טריים ואכילתם באותו היום.

6.השתדלו לרכוש עלי תרד אורגניים, מאחר ובתהליך גידולם הרגיל עליו מרוססים, ריסוס אשר לא יורד בשטיפה.

7.כולם מדברים על היתרונות של התרד בנוגע לעיניים ובניית העצמות. מה שמעטים יודעים הוא שעליו גם טובים לעיכול. התרד מקל על עצירות ומגן על הקרום הרירי בקיבה, דבר המגן עלינו מפני כיבי קיבה (אולקוס). הוא גם מסייע בניקוי רעלים מהמעי גס.

8.עוד יתרון ידוע לתרד הוא שמירה על עור הגוף. התרד עשיר בויטמינים ומינרלים אשר גורמים להקלת עור יבש ומגורה, ומשאיר את העור שלנו מלא ברק. צריכה קבועה של מיץ עלי תרד משפרת משמעותית את בריאות העור.

אהבתם? פרגנו בלייק!