Uncategorized

מתכון למרק עדשים כתומות

בפוסט זה נביא מתכון קל ופשוט להכנה של מרק עדשים כתומות. מרק מעולה ליום חורפי עשיר בברזל, חלבון,מינרלים, ויטמינים וסיבים תזונתיים. אם אהבתם תנו לנו 5 כוכבים בהצבעה למעלה.

אגוגו-מגזין בריאות | Agogo | פורסם 8/1/15


מתכון למרק עדשים כתומות

מתכון למרק עדשים כתומות

חומרים ל-8 מנות:

  • שמן זית
  • 2 כוסות עדשים אדומות
  • 1 בצל שלם
  • 6 שיני שום כתושות
  • חצי כף פפריקה אדומה
  • חצי כף מלח
  • לימון(לא חובה)

אופן הכנה:

  1. בוררים ושוטפים את העדשים
  2. קוצצים בצל שלם לרצועות לא חייב קצוץ דק
  3. כותשים את שיני השום
  4. לסיר בינוני מוסיפים 2 כפות שמן מטגנים קלות את הבצל
  5. מוסיפים את השום והעדשים ומערבבים קלות
  6. מוסיפים לסיר מים שיכסו את העדשים (בערך 7 כוסות מים )
  7. מבשלים על אש בינונית וכשהסיר מגיע לרתיחה מבשלים על אש קטנה
  8. בישול עד שהעדשים כמעט נעלמות והמרק מסמיך
  9. מוסיפים את המלח והפלפל שחור

אפשר להוסיף מעט מיץ לימון סחוט למנה לשדרוג הטעם. בתאבון.

התגובה שלך

תגובות