17 בעיות עור הכי נפוצות בקרב מבוגרים

17 בעיות עור הכי נפוצות בקרב מבוגרים

האם אתם סובלים מבעיות עור? האם העור שלכם מגרד, מלא פצעונים, מכוסה בפריחה או בכתמים מוזרים? דלקת בעור, שינויים במרקמו או בצבעו, וכתמים המופיעים עליו, עשויים להוות תוצאה של זיהום, מחלת עור כרונית, או מגע עם אלרגן או גורם גירוי.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

אם אתם חושבים שאתם סובלים מאחת מבעיות העור הבאות, הנפוצות בקרב מבוגרים, עליכם להיבדק על ידי רופא. רוב הבעיות האלו אינן משמעותיות, אך אחדות עשויות להצביע על מצב חמור יותר.

שלבקת חוגרת

שלבקת חוגרת

השלבקת החוגרת, היא פריחה של נקודות בולטות ההופכות לשלפוחיות כואבות, אשר עשויה לגרום לעור שלכם לשרוף, לגרד, לעקצץ או להפוך רגיש מאוד. לעתים קרובות, השלבקת החוגרת מופיעה על הגב ועל הישבן, אך היא עשויה להופיע בכל מקום בגוף.

התפרצות נמשכת כשבועיים, אתם תחלימו, אך הכאב, חוסר התחושה והגירוד, עשויים להמשך למשך חודשים, שנים, או אפילו למשך שארית חייכם. הטיפולים כוללים קרמים עבור העור, תרופות אנטי ויראליות, סטרואידים, ואפילו תרופות נוגדות דיכאון. חשוב כי תטפלו בבעיה מוקדם ככל האפשר, על מנת שלא תפתחו כאב שיורי.

סרפדת (אורטיקריה)

סרפדת

הסרפדת מופיעה בצורת חבורות העשויות לגרד, לעקצץ או לשרוף. גודלן של החבורות משתנה, ולעתים הן מתאחדות לכדי חבורה אחת. הן עשויות להופיע על כל חלק מגופכם, למשך מספר דקות עד מספר ימים. הגורמים כוללים טמפרטורות קיצוניות, זיהומים כגון דלקת גרון, אלרגיה לתרופות, מזונות, ותוספי מזון. אנטיהיסטמינים וקרמי עור עשויים לעזור.

ראו: סרפדת (אורטיקריה) והעור שלכם: גורמים, תסמינים וטיפול

פסוריאזיס

פסוריאזיס

כתמי עור אדומים ועבים, המכוסים בקשקשים לבנים או כסופים, מהווים סימן לפסוריאזיס. רופאים יודעים כיצד הפסוריאזיס עובד – המערכת החיסונית שלכם גורמת לתאי העור לצמוח במהירות רבה מדי – אך הם אינם יודעים מה גורם לו. הכתמים מופיעים על הקרקפת, הברכיים, המרפקים, והגב התחתון. הם עשויים להחלים ולחזור במהלך חייכם. הטיפולים כוללים קרמים ומשחות עבור העור, טיפולי אור, ותרופות הניטלות דרך הפה, באמצעות זריקה או דרך עירוי.

אקזמה

אקזמה

אקזמה היא מונח כולל למספר מצבים לא מדבקים הגורמים לעור מודלק, אדום, יבש ומגורה. הרופאים אינם בטוחים מה גורם לאקזמה מלכתחילה, אך הם יודעים כי לחץ, גורמי גירוי (כגון סבונים), אלרגנים ומזג האוויר, עשויים לגרום לה להופיע מחדש. בקרב מבוגרים, היא בדרך כלל מופיעה על המרפקים, הידיים, ובקפלי העור. ניתן לטפל באקזמה באמצעות מספר תרופות. חלק מהן נמרחות על העור, ואחרות ניטלות דרך הפה או באמצעות זריקה.

חזזית ורודה (רוזציאה)

רוזציאה

אם אתם נוטים להסמיק במהירות, ולאחר מכן חווים אדמומיות של האף, הסנטר, הלחיים והמצח, יתכן כי אתם סובלים מחזזית ורודה. היא עשויה להפוך אדומה יותר לאורך הזמן, בשל כלי הדם הנראים. יתכן כי תסבלו מעור מעובה, בליטות, ופצעונים מלאי מוגלה. היא תוכל גם להשפיע על עיניכם. תוכלו לטפל ברוזציאה באמצעות תרופות הניטלות דרך הפה או נמרחות על העור. רופאים עשויים לטפל בכלי הדם הקרועים או בעור המעובה או האדום באמצעות לייזר.

הרחיבו את הקריאה על רוזציאה: גורמים, תסמינים ודרכי טיפול

הרפס (בעברית שלבקת)

הרפס

נגיף ההרפס סימפלקס גורם לשלפוחיות קטנות, כואבות ומלאות נוזלים, על הפה או האף. הרפס נמשך בערך עשרה ימים, ומתפשט במהירות מאדם לאדם. הגורמים להופעתו כוללים חום גבוה, חשיפה מוגזמת לשמש, לחץ, ושינויים הורמונליים כגון המחזור החודשי.

מודעה

תוכלו לטפל בהרפס באמצעות טבליות או קרמים אנטי-ויראליים. התקשרו לרופא שלכם אם הפצעים מכילים מוגלה, אם האדמומיות מתפשטת, אם אתם סובלים מחום גבוה, או אם העיניים שלכם הופכות מגורות. ניתן לטפל בתופעות אלו באמצעות קרמים או טבליות במרשם רופא.

ראו: 9 דרכים טבעיות לטיפול בהרפס

פריחה הנובעת מצמחים

מגע בציפוי השומני של אוג ארסי, אלון רעיל או סומק, עשוי לגרום פריחה לאנשים רבים. היא מתחילה באדמומיות ונפיחות של אתר המגע, ואז מתחילה לגרד. בדרך כלל, השלפוחיות מופיעות כ-12 עד 72 שעות מרגע המגע בצמח. פריחה רגילה נראית כמו קו אדום, כתוצאה מכך שהצמח נגרר לאורך העור. התפרצות בדרך כלל חולפת לאחר שבועיים, לכל היותר. הטיפול עשוי לכלול תרופות הנמרחות על העור, או ניטלות דרך הפה.

הרגעת פריחות מגרדות הנובעות מצמחים

תרופות ללא מרשם או תרופות במרשם רופא עשויות לסייע בהרגעת הגירוד. תוכלו לנסות גם רטיות (קומפרסים) קרות, או אמבטיות שיבולת שועל. הרופא שלכם עשוי להורות על נטילת תרופות עבור פריחה חמורה, ואנטיביוטיקה במקרה של זיהום. למדו כיצד לזהות את הצמחים האלו, על מנת שתוכלו להימנע ממגע ישיר איתם.

בליטות גילוח

בליטות גילוח עשויות להופיע לאחר הגילוח, כאשר הקצה החד של השערה שנחתכה זה עתה מסתלסל בחזרה וצומח לתוך העור. בליטות אלו עשויות לגרום לגירוי, פצעונים, ואף צלקות. על מנת לצמצם את בליטות הגילוח, התקלחו במים חמים לפני הגילוח, התגלחו בכיוון צמיחת השיער, ואל תמתחו את העור כאשר אתם מעבירים עליו את התער. תמיד השתמשו בקרם או קצף גילוח. שטפו במים קרים, ולאחר מכן, מרחו קרם לחות.

סרח העור

סרחי עור

חתיכה בצבע העור, או בצבע כהה מעט יותר, התלויה מהעור. בדרך כלל, ניתן למצוא אותן על הצוואר, החזה, הגב, בתי השחי, מתחת לחזה, או באזור המפשעה. סרחי העור מופיעים לעתים קרובות יותר בקרב נשים וקשישים. הם אינם מסוכנים ובדרך כלל לא גורמים לכאב, אלא אם כן ביגוד או פיסת עור אחרת מגרים אותם. רופא יכול לחתוך, להקפיא או לשרוף אותם, לצורך הסרתם.

אקנה

מודעה

אקנה מתפרצת כאשר נקבובית החסומה בשמן ותאי עור מתים, מזדהמת. נקבוביות הנשארות פתוחות והופכות כהות מכונות "ראשים שחורים"; נקבוביות חסומות לחלוטין ידועות כ"ראשים לבנים". חיידקים והורמונים מעוררים את האקנה, והיא בדרך כלל מופיעה על איזור הפנים, החזה והגב. יתכן כי תסבלו גם מפצעונים וציסטות מלאי מוגלה. על מנת להשתלט על האקנה, עליכם לנקות באופן קבוע את האזורים השומניים, ולא למחוץ את הפצעונים (על מנת להימנע מזיהום וצלקות).

קראו על הטיפולים הטבעיים היעילים ביותר לטיפול בפצעונים

פטרת כף הרגל (רגל האתלט)

דלקת העור הפטרייתית הזו גורמת לעור להתקלף, להאדים, לגרד ולשרוף. יתכן כי תסבלו גם משלפוחיות ופצעים. פטרת כף הרגל היא מדבקת, ועוברת באמצעות מגע ישיר. כדי למנוע הדבקה, אל תחלקו נעליים עם אדם הסובל ממנה, ואל תלכו יחפים באזורים כגון חדרי הלבשה או בריכות. טפלו בה באמצעות קרמים אנטי-פטרייתיים מקומיים. במקרים חמורים, הרופא עשוי להורות לכם לנטול תרופות. במהלך הטיפול, ודאו כי כפות הרגליים והחלק הפנימי של הנעליים שלכם, נותרים יבשים ונקיים.

שומות

שומה

שומות הן בדרך כלל שחורות או חומות, ועשויות להופיע בכל מקום בגוף. הן עשויות להופיע לבדן או בקבוצות, ובדרך כלל מופיעות לפני גיל 20. חלק מהשומות משתנות לאטן במהלך השנים. הם עשויות להפוך משטוחות לבולטות, להצמיח שיער, או לשנות את צבען. עליכם לוודא כי רופא עור בודק את השומות שלכם פעם בשנה. שימו לב לשומות שמשתנות, לשומות שגבולותיהן מטושטשים, לשומות בעלות צבע בלתי רגיל או לא אחיד, ולשומות מדממות או מגרדות.

כתמי גיל או כתמי כבד

כתמי גיל

הכתמים האפורים או חומים הערמומיים האלו אינם באמת תוצאה של הזדקנות, אף כי הם עשויים להפוך נפוצים יותר ככל שתתבגרו. הם מהווים תוצאה של חשיפה מוגזמת לאור השמש, ולכן הם נוטים להופיע על הפנים, הידיים והזרועות. תוכלו לנסות להבהיר אותם באמצעות קרמי הלבנה, פילינג המבוסס על חומצה, או טיפולים מבוססי אור. בקרו אצל רופא עור על מנת לשלול בעיות חמורות כגון מלנומה, שהיא סוג של סרטן העור.

ראו: 10 דרכים טבעיות לטיפול בכתמי עור שחורים

פיטריאזיס רוזאה

פיטריאזיס רוזאה

הפיטריאזיס רוזאה, שהיא פריחה בלתי מזיקה, בדרך כלל מתחילה ככתם יחיד, שצבעו ורוד, הוא מכוסה קשקשים וגבולותיו בולטים. לאחר מספר ימים או שבועות, הוא מתחיל לגרד ולהתפשט. הפריחה עשויה להיראות כמו עצי חג מולד הפזורים על פני כל גופכם. רופאים לא יודעים בדיוק מה גורם לה, אך הם אינם סוברים כי היא מדבקת. לעתים קרובות, היא נעלמת תוך 6-8 שבועות ללא כל טיפול. הפיטריאזיס רוזאה בדרך כלל מופיעה בין גיל 10 ל-35.

מלזמה ("המסכה של ההריון")

מלזמה

המלזמה מופיעה ככתמים שזופים או חומים על הלחיים, האף, המצח, והסנטר. היא בדרך כלל מכונה "המסכה של ההריון", כיוון שהיא מופיעה בקרב חצי מבין כל הנשים ההריוניות. גם גברים עשויים לסבול ממנה. אם היא אינה נעלמת לבדה לאחר לידת התינוק, ניתן לטפל בה באמצעות קרמים במרשם רופא, מוצרים ללא מרשם, או טיפולי לייזר. אור השמש מחמיר אותה, ולכן, כדאי שתשתמשו בקרם הגנה בעל ספקטרום רחב, עם מקדם הגנה של 30 SPF.

יבלות

יבלות
מודעה

ברוב המקרים, היבלות הנפוצות יופיעו על האצבעות או הידיים. הן נגרמות על ידי נגיף הפפילומה האנושי. היבלות מתפשטות בעת מגע במשהו שהשתמש בו אדם הנושא את הנגיף. על מנת למנוע יבלות נוספות, כסו אותן באמצעות תחבושות, וודאו כי הן יבשות, ואל תתעסקו איתן. בדרך כלל, הן לא כואבות ולא מזיקות. תוכלו לטפל בהן באמצעות תרופות מקומיות, או שהרופא יוכל להקפיא או לשרוף אותן. שיטות הסרה מתקדמות יותר כוללות ניתוח, לייזר וכימיקלים.

סבוראיק קרטוזיס

סבוראיק קרטוזיס

הסבוראיק קרטוזיס הוא גידול שאינו סרטני, העשוי להופיע בכל גיל. הוא עשוי להופיע באיזורים שונים של הגוף, לבד או בקבוצות. הוא עשוי להיות כהה או צבעוני, ופני השטח שלו בדרך כלל גרגיריים, אף כי הם עשויים להיות חלקים ודמויי-שעווה. אין צורך לטפל בו אלא אם כן הוא הופך מגורה, או שאינכם אוהבים את המראה שלו. קל להתבלבל בינו לבין שומות או סרטן העור, אך רופא עור יוכל להבדיל ביניהם.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.