Uncategorized

מתכון לריבת תאנים

בכתבה זו של אגוגו נלמד להכין ריבת תאנים טעימה במיוחד. 

אגוגו-מגזין בריאות| Agogo | פורסם 16/10/13

מתכון נהדר לריבת תאנים
מתכון נהדר לריבת תאנים

מרכיבים:

1 קילו תאנים טריות

חצי קילו סוכר

חצי מיץ לימון

אופן הכנה:

שוטפים את התאנים הטריות במים, חותכים את התאנים לחצי ומורידים את החלק העליון הבולט.

מוסיפים את התאנים לסיר על אש נמוכה, מוסיפים סוכר ואת מיץ הלימון ומערבבים עם כף עץ עד שהעיסה נהפכת לנוזל הדומה לדבש.

לא לכסות את הסיר עם מכסה ותמיד לערבב.

הבישול לוקח שעה ,שעה וחצי לכן יש לערבב ולשמור על כך שהעיסה לא תדבק ולא תשרף.

טיפ קטן: אפשר להשתמש בשיטה שחוסכת לנו את הדאגה לערבב, לוקחים גולות פשוטות ושמים בסיר יחד עם התאנים, הבעבוע יחד עם הגולות יערבב את הריבה, אך יש קושי מסוים לאחר מכן להוציאן. שיטה נוספת היא הוספת שתי כפיות קטנות לתחתית הסיר, הכפיות קופצות תוך כדי הבעבוע ומערבבות את העיסה של הריבה.

קחו צלחת והניחו במקרר לקירור, לאחר מכן הניחו כף ריבה על הצלחת הקרה והעבירו כף על הריבה אם נוצר פס לבן הריבה מוכנה, כך יודעים שהיא מספיק סמיכה ויציבה.

כדאי לשמור במקרר או בצנצנות מעוקרות גם מחוץ למקרר לתקופה ארוכה יותר, יש לאטום את הצנצנת שהריבה קרה לגמרי ולשמור במקום חשוך.

תגובות

קראו על  מתכון מרק עוף עשיר בירקות

אולי יעניין אותך גם