8 מזונות ותרופות שלעולם אין לשלב יחד

8 מזונות ותרופות שלעולם אין לשלב יחד

רבים מאיתנו נוטלים תרופות כחלק מהשגרה היומיומית. אחרים עושים זאת רק מדי פעם בעת אירוע בריאותי חריג. אמנם תכשירים רפואיים עוצבו ונרקחו לסייע לאדם בשמירה על בריאותו, לעיתים שילובם כזה או אחר לא רק שלא תורם, אלא אף גורע מהבריאות.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.
מודעה

כידוע לכל תרופה יש את תופעות הלוואי שלה ובכל עלון תרופות ניתן למצוא את רשימת האיסורים החלים על הנוטל תכשיר זה. אך האם כל אחד מאיתנו יודע כיצד המזון שאנו אוכלים משפיע על יעילותה של התרופה בעת שהותה בגופנו?

ניתן להסיק מכך כי סוגי מזון מסוימים עלולים להשפיע בצורה לא צפויה הן על התרופה עצמה והן על הגוף בזמן פעילותו של התכשיר. ולאו דווקא מדובר במאכלים שלא בריאים מלכתחילה. זה יכול לקרות עם האוכל הכי "תמים" הנחשב למועיל לגופו של אדם בריא.

כמו בכל מקרה של ספק, הקפידו לפנות לרופא המטפל שלכם ולבקש את חוות דעתו במידה ומצאתם מידע הנוגע אליכם. ייתכן כי יהיה לו פתרון יצירתי שיתאים ספציפית לגוף שלכם. באופן כללי זהו רעיון טוב – לפנות לגורם המקצועי והמוסמך טרם עושים שינויים מהפכניים בתפריט התזונה היומי.

נוטלים תרופה המורידה את לחץ הדם בגוף? הימנעו מאכילת בננות

השפעה הנלווית לתרופות המורידות את לחץ הדם היא הצטברות של אשלגן בגוף. במצב תקין אין ספק כי האשלגן חיוני לאדם, אך במקרים של עודפי אשלגן, מינרל זה עלול לגרום לבעיות חמורות למדי. בין היתר, תוכלו להבחין בסיבוכי לב: דופק לא סדיר ואף דפיקות של ממש.

זה תקף גם למזונות אחרים העשירים באשלגן: סוגי חסה שונים, תפוזים ותחליפי מלח.

כל נוטלי התרופות להורדה של רמות הכולסטרול בגוף – הימנעו מצריכת אשכוליות ומיץ אשכוליות

הנקודה הרגישה במקרה זה היא שאשכולית מעלה את ריכוזן של תרופות המפחיתות כולסטרול בזרם הדם. כתוצאה מכך האדם הנוטל תרופות אלה באופן טבעי נחשף יותר לתופעות הלוואי שלהן, בין היתר, כאבי רגליים משמעותיים.

למרבה הצער, פרי הדר זה (הכוונה עדיין לאשכוליות) עלול לגרום לסיבוכים עם סוגי תרופות אחרות כך שאם אתם אוכלים נלהבים של האשכוליות וזקוקים לתכשירים תרופתיים – דברו על כך עם הרופא המטפל שלכם.

סובלים מרפיון (או במילים אחרות אי-ספיקה) לב? אין לאכול שוש שחור

השוש השחור (ליקוריץ) מכיל חומר כימי הקרוי גליציריזין (כן, כן, גם אנחנו מתקשים לבטא אותו נכון) אשר גורם לדופק לא סדיר כשמשתלב עם חומר אחר הנקרא דיגוקסין. לעיתים התוצאות הן קשות.

כמו כן, השוש מדכא את יעילותם של חומרים פעילים (ליבה של כל תרופה) המצויים בסוגי תכשירים הבאים: תרופות נגד לחץ דם, מדללי נוזל הדם, משככי כאבים וגלולות למניעת הריון.

זקוקים לתרופות הנוגדות את קרישת הדם? אל תסתכנו בשתיית מיץ חמוציות

מחקרים אחדים הראו כי פציינטים שלא יכלו לוותר על שתיית מיץ חמוציות כשהם נוטלים תרופות הנוגדות קרישת דם פיתחו הידללות רצינית של הדם העלולה להוביל לתסבוכות משמעותיות.

אלה הנוטלים תרופות להידללות של הדם חייבים לוותר על אכילת תרד

גם התרד וגם ירקות עלים נוספים מכילים ויטמין K אשר עלול להגיב עם מדללי הדם לסוגיהם. כתוצאה מתגובה זו מופחתת יעילותם מצד אחד ומצד שני הגברה מוחשית בסיכון לקריש דם פנימי. אגב, המלצה זו תקפה גם לגבי קייל, ברוקולי וירקות אחרים בעלי עלים ירוקים.

על המטופלים באנטיביוטיקה מסוג טטראציקלין להימנע מאכילת דברי חלב

מודעה

הסידן שדברי חלב מכילים עלול למנוע מגופכם לספוג את החומר הפעיל המצוי באנטיביוטיקה בצורה נכונה ולפיכך התרופה תהיה יעילה פחות. לפיכך במידה ואינכם מעוניינים לוותר על אכילת מאכלים חלביים, נטלו את התרופה שעה-שעתיים לפני הארוחה – כך החומרים הפעילים ייספגו במלואם.

אין לשלב בין תרופות נגד זיהומים חיידקיים ובשר מעושן

הסיכון בשילוב של תרופות נגד זיהומים חיידקיים ובשר מעושן המכיל את חומצת האמינו טיראמין הוא בקפיצות מסכנות בריאות של לחץ הדם. חומצת האמינו הזו מצויה במזון מעושן או מעובד, כמו: נקניק הסלמי, נקניקיות וגבינות מעובדות. כמו כן, חומר זה מכילים: בננות, אבוקדו, שוקולד ואלכוהול.

כלל הנוטלים תרופות לוויסות פעולתה של בלוטת התריס – הימנעו מאכילת אגוזי מלך

אגוזי מלך, יחד עם מזונות אחרים עתירי סיבים תזונתיים (או בשמם האחר: תאית. דוגמה: קמח סויה) עלולים לעכב או אף למנוע מהגוף לספוג את התרופות כנגד תת או עודף פעילות בלוטת התריס. למעשה רבים הרופאים הממליצים מתוך ניסיונם על לקיחת התרופות לפני שהולכים לישון. כך יש לגוף מספיק זמן לעכל ולעבד את התכשירים הנחוצים לו. (10 סימנים לחוסר איזון בבלוטת התריס ואיך לטפל בבעיה)

כבדרך כלל, גופו של אדם אחד שונה מגופם של אחרים. מכאן נובע כי כל גוף מגיב לתרופה במידה ובצורה שלו. כך יש לדבר עם הרופא המטפל בעת כל מקרה חריג שהנכם חווים. זאת על-מנת להתאים לגופכם ולתגובותיו את סוג התרופה ומינונה בדרך שתהיה היעילה ביותר.