Uncategorized

מתכון נפלא למג’דרה

בכתבה זו נלמד להכין מג’דרה טעימה במיוחד.

אגוגו-מגזין בריאות| Agogo | פורסם 25/10/13

מתכון נפלא למג'דרה

מתכון נפלא למג’דרה

חומרים

– כוס וחצי אורז מלא.
– 2 כוסות עדשים ירקות, עדשים שחורות או     איזה סוג עדשים שאוהבים (אפשר לערבב עדשים מסוגים שונים).
– בצל גדול שלם.
– מלח,פלפל שחור,בהרט.
– שמן זית.

אופן הכנה

שוטפים היטב את העדשים במים ומסננים.

מרתיחים בסיר בינוני מים (חצי סיר מים), מוסיפים את העדשים ומבשלים עד שהעדשים מתרככים.(15 דקות)

חותכים בצל לרצועות גסות.

בסיר נוסף מוסיפים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד השחמה קלה.

שוטפים את האורז ומסננים.

מוסיפים את האורז לסיר עם הבצל ומערבבים היטב יחד עם הבצל.

מסננים את העדשים במסננת לסנן מעל לקערה ולשמור את המים (שנהפכו לחומים בבישול העדשים)המים יוסיפו לאורז צבע וטעם.

מוסיפים את העדשים לסיר עם האורז והבצל מוסיפים  4 כוסות מים (מים חומים שבישלנו את העדשים) חשוב לבדוק שהמים מכסים את התבשיל אם לא להוסיף עוד מים.

תבלון

חצי כף מלח,חצי כף פלפל שחור,חצי כף בהרט.

לערבב היטב ולכסות במכסה את הסיר, מבשלים באש קטנה עד שהמים מתאדים בערך 30 דקות.

יש אפשרות להכין את המנה עם בורגול במקום אורז מבשלים את הבורגול במים רותחים עד שמתרכך ומוסיפים לעדשים.

המלצה :להגיש עם סלט ירקות.

המלץ לחבריך על המתכון!..

 

[easy_responsive_adsense publisher_id=9406214667396408 ad1=6013518279:336×280 ad2=4583164164:200×200 ad3=34567:200×200 wrapper_id=my-custom-ID]

התגובה שלך

תגובות