בעיות רפואיות המשפיעות על הכליות שלנו

בעיות רפואיות המשפיעות על הכליות שלנו

כאשר בעיות בריאותיות (כמו סוכרת) משפיעות על הכליות, הן יכולות לגרום ל-CKD. זהו נזק קבוע שעלול להחמיר עם הזמן. אם הן פגומות כל כך עד כדי שהן מפסיקות לתפקד – זה נקרא אי ספיקת כליות או מחלת כליות סופנית (ESRD). הטיפול הוא בדרך כלל בדיאליזה – בה מכונה עושה את העבודה שהכליות אמורות לעשות – או השתלה – בה מקבלים כליה בריאה מתורם.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

סוכרת

סיבה מובילה זו, לאי ספיקת כליות- פוגעת בכלי הדם הקטנים והמסננים של האיברים. זה מקשה עליהם לנקות את הדם. הגוף אוגר יותר מלח ומים ממה שצריך, ויש יותר פסולת במערכת. נזק עצבי הנגרם על ידי המחלה יכול לגרום לשתן לעלות ולפגוע בכליות באמצעות הפעלת לחץ או זיהום.

קראו על דרכים למניעת סוכרת

לחץ דם גבוה

אם כוח זרימת הדם בגוף גבוה מדי- הדבר יכול למתוח, לצלק ולהחליש  את כלי הדם, כולל אלה שנמצאים בכליות. זה בתורו יכול למנוע מהן להיפטר מפסולת בצורה תקינה והנוזלים העודפים בכלי הדם יכולים להעלות את לחץ הדם עוד יותר, דבר המוביל למעגליות מסוכנת. זה מטופל באמצעות תרופות ושינויים בתזונה, הרגלי התעמלות ורמת הסטרס.

ראו: דרכים טבעיות להורדת לחץ הדם

כולסטרול גבוה

אם יש לכם יותר מדי כולסטרול רע, הוא יכול להצטבר בכלי הדם שנושאים דם לתוך ומחוץ לכליות, וזה יכול להשפיע על תפקודן. זה גם גורם לעלייה בסיכון ליתר לחץ דם וסוכרת. בדיקת דם יכולה להצביע אם רמת הכולסטרול גבוהה מדי.

קראו על דרכים להנמכת הכולסטרול

זאבת (לופוס)

זוהי מחלה שגורמת למערכת החיסונית לתקוף חלקים מסוימים בגוף – כאשר הדבר משפיע על הכליות- זה נקרא זאבת נפריטיס. הדבר גורם דלקת והצטלקות של כלי הדם הקטנים המסננים פסולת מתוך הכליות, ולפעמים גם לכליות עצמן. המחלה מטופלת באמצעות תרופות שונות: חלקן משפיעות על המערכת החיסונית, בעוד אחרות עוזרות לשלוט על לחץ הדם או להיפטר מנפיחות ונוזלים עודפים.

אנורקסיה נרבוזה

לאנשים הסובלים ממחלה זו- יש דימוי גוף לא מציאותי והם לא אוכלים מספיק כדי להישאר במשקל בריא (הם שוקלים לפחות 15% פחות ממה שהם אמורים לשקול). זה יכול להוביל לחוסר במים ומלח בגוף, דבר אשר יכול לגרום למחלת כליות כרונית, ובסופו של דבר, להביא לאי ספיקת כליות. זה נכון במיוחד עבור אנשים שאוכלים בבולמוסי אכילה ואז "מטהרים" (מקיאים או משתמשים במשלשלים) כדי להיפטר מקלוריות.

מיאלומה נפוצה

סוג זה של סרטן, תוקף תאי דם לבנים (פלזמה) המסייעים להילחם בזיהומים. תאי הסרטן מצטברים במוח העצם, שם הם מוציאים תאי דם בריאים ומייצרים חלבונים חריגים שעלולים לגרום לבעיות בכליות. יותר ממחצית האנשים הסובלים ממיאלומה נפוצה מפתחים בסופו של דבר גם בעיות בכליות.

תסמונת המוליטית-אורמית

התסמונת מתרחשת כאשר כדוריות דם אדומות פגומות סותמות את מערכת סינון הכליות – וזה יכול בסופו של דבר לגרום לכשל בכליות. זה מופיע לאחר 5 עד 10 ימים של שלשולים, בדרך כלל על ידי זיהומים, כמו מחיידקי אי-קולי או תרופות מסוימות. רוב האנשים מחלימים לחלוטין אם זה מטופל במהירות מספקת. גשו להיבדק אם אתם סובלים משלשולים במשך כמה ימים, לא נותנים שתן לעיתים קרובות ועייפים מאוד. ייתכן גם שיופיעו חבורות בלתי מוסברות או דימום יוצא דופן.

דלקת כלי הדם

מודעה

זה קורה כאשר נוגדנים – אשר בדרך כלל נלחמים בחיידקים – תוקפים את כלי הדם הקטנים בכליות ובאיברים אחרים. זה עלול להוביל לדם וחלבון בשתן ועלול לגרום לכשל בכליות. ייתכן שתסבלו מחום, כאבי גוף, כאבים במפרקים ובשרירים ושתן בצבע חום (כמו תה).

אצירת שתן

אם אתם לא יכולים לתת שתן, זה יכול להעיד על כך שהשתן עולה חזרה מעלה וזה יכול להזיק לכליות. זה יכול לגרום ללחץ ולהוביל לזיהום בכליות ובחלקים אחרים בגוף. ערמונית מוגדלת, סרטן ערמונית, אבנים בכליות, סרטן שלפוחית ​​השתן, קרישי דם בדרכי השתן וסרטן המעי הגס הם חלק מהמחלות שעלולות לגרום לכך. יש לגשת לרופא אם אתם משתינים הרבה פחות או הרבה יותר מהרגיל, או אם אתם מבחינים בדם בשתן.

קרישי דם

בעיות רבות עלולות לגרום לקרישי דם, אך הפרעת דם אחת  הנקראת- ארגמנת של קרישה וחסר טסיות – קשורה בדרך כלל לבעיות בכליות. היא גורמת לקרישי דם בכלי הדם הזעירים, אשר גם יכולים להשפיע על המוח והלב. הסימפטומים כוללים- חום, דימום מהאף או מהחניכיים, שלשולים, כאבים בחזה, בלבול, כאבי ראש, חבורות ותחושת עייפות חזקה. זה יכול להיות רציני אם לא מטופל במהירות, אז יש לגשת להיבדק אם תסמינים אלה מופיעים.

סקלרודרמה

זוהי קבוצה של מחלות נדירות שהופכות את העור ואת רקמת החיבור לקשה ומתוחה. לפעמים זה גם יכול להזיק לדברים אחרים, כמו לכלי הדם והאיברים. אם זה משפיע על הכליות והן לא מתפקדות היטב, הן עלולות לתת לחלבון לצאת דרך השתן. זה גם יכול לגרום לעלייה פתאומית בלחץ הדם שעלול להוביל לאי ספיקת כליות מהירה.

ראו: אבנים בכליות: סימנים, גורמים ודרכי טיפול

מחלת כליות פוליציסטית

זה גורם לציסטות – פצעים קטנים, לעתים קרובות מלאים בנוזלים – לגדול בתוך הכליות. זה מגדיל להרבה יותר ממה מהגודל בו הן אמורות להיות ופוגע ברקמות שלהן. זה נגרם על ידי גן בעייתי שמגיע מאחד ההורים. אם הבעיה לא מאובחנת ומטופלת בזמן מהיר, זה יכול להוביל למחלת כליות כרונית ובסופו של דבר, למחלת כליות סופנית.

מודעה

באותו נושא: 10 דברים שפוגעים בתפקוד הכליות שלכם

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.