8 הרגלים רעים שפוגעים במוח שלנו

8 הרגלים רעים שפוגעים במוח שלנו

כולנו עושים כמה דברים שאנחנו יודעים שלא כדאי לנו לעשות. אך כמה מההרגלים הרעים האלו עשויים להשפיע על המוח שלכם ועל התפקוד שלו. נסו להפסיק את ההרגלים הבאים.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

1.אתם מפסידים שעות שינה

לדוגמה, חוסר שינה עשוי להוות גורם לדמנציה, לרבות מחלת האלצהיימר. כדאי לכם לישון בשעות קבועות. אם אתם מתקשים לישון, הhמנעו מאלכוהול, קפאין ואלקטרוניקה בערבים, ואמצו שגרה מרגיעה לפני השינה.

לעוד כתבות בנושא: שינה

2.אתם מבלים יותר מדי זמן לבדכם

בני האדם מתוכנתים לרצות מגע אנושי. לא מדובר במספר חברי הפייסבוק שיש לכם – תחושת החיבור האמיתית היא החשובה. אנשים החשים ככה, אפילו רק כלפי מספר חברים קרובים, הם שמחים ויעילים יותר. הסבירות כי יסבלו מנסיגה מוחית או ממחלת האלצהיימר גם היא נמוכה יותר. אם אתם מרגישים בודדים, התקשרו לחברים או הכניסו משהו חדש לשגרה שלכם – ריקודי סלסה, טניס, ברידג' – הכולל אנשים אחרים.

3.אתם אוכלים יותר מדי ג'אנק פוד

חלקים מסוימים מהמוח הקשורים ללמידה, זיכרון ובריאות הנפש, הם קטנים יותר בקרב אנשים הצורכים כמות גדולה של המבורגרים, צ'יפס ושתייה קלה. מצד שני, פירות יער, דגנים מלאים, אגוזים וירקות עליים ירוקים, שומרים על התפקוד המוחי ומאטים את הנסיגה המוחית. לכן, בפעם הבאה שתרצו לפתוח שקית צ'יפס, נסו לנשנש כמה אגוזים במקומה.

4.המוזיקה שלכם חזקה מדי

מוזיקה בעוצמה גבוהה הנשמעת דרך אוזניות עשויה לפגוע לצמיתות בשמיעה שלכם, תוך 30 דקות בלבד. אך לא מדובר רק באוזניים: אובדן שמיעה בקרב מבוגרים קשישים קשור לבעיות מוחיות, כגון מחלת אלצהיימר ואובדן של רקמת מוח.

יתכן כי הסיבה לכך היא כי המוח נאלץ לעבוד כה קשה על מנת להבין את שנאמר סביבו, עד כי הוא לא יכול לאחסן את מה ששמעתם בזיכרון. לכן, הנמיכו את המוזיקה – לווליום שאינו עולה על 60% מהווליום המקסימלי של המכשיר – ונסו לא להקשיב לה באמצעות אוזניות ליותר משעתיים בכל פעם.

5.אתם לא זזים מספיק

ככל שהזמן עובר ואתם אינכם עוסקים בפעילות גופנית, כך סביר יותר כי תסבלו מדמנציה. כמו כן, סביר יותר כי תחלו בסוכרת, מחלות לב ולחץ דם גבוה – כולן תופעות הקשורות למחלת האלצהיימר. אתם לא חייבים להתחיל לרוץ מרתונים – חצי שעה של עבודה בגינה או הליכה מהירה סביב השכונה יפיקו תוצאות מספקות. עם זאת, חשוב כי תעסקו בפעילות גופנית לפחות שלוש פעמים בשבוע.

6.אתם עדיין מעשנים

עישון עשוי לכווץ את המוח שלכם – וזה לא דבר טוב. הוא פוגע בזיכרון שלכם והופך את הסבירות לכך שתחלו בדמנציה, לרבות אלצהיימר, לכפולה. הוא גם גורם למחלות לב, סוכרת, שבץ ולחץ דם גבוה.

7.אתם אוכלים יותר מדי

אם אתם אוכלים יותר מדי מזון – אפילו אם מדובר במזון מהסוג הנכון – יתכן כי המוח שלכם לא יוכל לבנות את רשת הקשרים החזקה המסייעת לכם לחשוב ולזכור. אכילת יתר למשך זמן רב יותר עשויה לגרום להשמנת יתר מסוכנת, שבתורה, עשויה לגרום למחלות לב, סכרת, ולחץ דם גבוה – כולם קשורים לבעיות מוחיות ולאלצהיימר.

8.אתם שוהים בחושך למשך זמן רב מדי

אם לא תקבלו מספיק אור טבעי, אתם עלולים לחוש מדוכאים, והדיכאון עשוי להאט את המוח שלכם. מחקרים גם הוכיחו כי אור שמש מסייע למוח שלכם לעבוד היטב.

הצטרפו למייל של אגוגו!

מודעה

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.