8 סיבות לכך שאתם רעבים כל הזמן

8 סיבות לכך שאתם רעבים כל הזמן

זה לגמרי נורמלי להיות עם תיאבון בריא אחרי אימון מפרך בחדר הכושר או בזמן הריון. אבל אם אתם מרגישים כמו בור ללא תחתית כל הזמן ללא שום סיבה מוצדקת, כדאי לברר מהי הסיבה.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.
מודעה

חסר לכם נוזלים

לעיתים קרובות אנו מפרשים לא נכונה את תחושת הצמא שלנו כרעב. הבילבול קורה בהיפותלמוס, החלק במוח האחראי על הרעב והצמא.

כשאנחנו מותקפים בצמא, הפעולה בהיפותלמוס עלולה לגרום לנו לתפוס שקית במבה במקום בקבוק מים. לכן, כשאתם מרגישים רעבים מומלץ לשתות כוס מים ולהמתין 15 עד 20 דקות ולראות אם הרעב נעלם.

נודדים בשינה?

כשאתם מתעוררים לאחר לילה ללא שינה רצופה ואיכותית, שני הורמונים הקשורים לתיאבון כבר רוקחים מזימה נגדכם. שינה באיכות ירודה עלולה להעלות את רמת ההורמון גרלין המגרה את התיאבון, ולהוריד את רמת ההורמון לפטין הגורם לתחושת שובע.

בנוסף לכך, לאחר לילה של שינה לא טובה הגוף שלכם משתוקק לזריקת אנרגיה, כמו סוכרים למיניהם, גם אם אתם לא באמת רעבים. לכן, הקפידו על שינה רצופה וטובה של 7 עד 8 שעות ותחזירו את רמת האנרגיה והורמוני הרעב בחזרה למסלול.

אתם עמוסים בפחמימות פשוטות

האם פעם שמתם לב איך אכילת עוגיה אחת גורמת לכם לאכול עוד אחת.. עד שחיסלתם את כל הקופסא? כך המוח שלנו עובד כשהוא על פחמימות פשוטות, הן נמצאות במתוקים, פסטות ועוגות אשר מזניקות את רמת הסוכר שלנו לשמיים. עליית הסוכר גורמת לנו לתחושת רעב חזקה לעוד פחמימות. לכן,

נסו להימנע ככל האפשר ממאכלים המכילים פחמימות פשוטות, ואיכלו מאכלים המכילים פחמימות מורכבות אשר משביעים ומכילים סיבים תזונתיים. שקדים, תפוחים, זרעי צ'יה ופיסטוקים הם תחליף בריא כשהרעב מתחיל לתקוף.

אתם לחוצים מדי

מי מאיתנו לא התמודד עם לחץ בעבודה או קשיים במערכת היחסים באמצעות אוכל? לעיתים הלחץ בעל דרך ערמומית לגרום לנו להרגיש רעבים. כשאנחנו מתוחים, הגוף מייצר את הורמוני הלחץ אדרנלין וקורטיזול, עלייה בהורמונים אלו גורמת לגוף לחשוב שהוא תחת מתקפה וצריך אנרגיה, לכן התיאבון מתחיל להתעורר.

כמו כן, לחץ נפשי מפחית את רמת הסרוטונין במוח, וכך אנו מרגישים רעבים כשבעצם אנחנו לא. לכן, נסו להירגע באמצעות שיעור יוגה לעיתים קרובות יותר או שמיעה של המוזיקה האהובה עליכם.

שותים יותר מדי אלכוהול

הכוס יין לפני הארוחה נועדה לפתוח לנו את התיאבון, והיא עושה בדיוק את זה, מגרה את תחושת הרעב גם כשהבטן שלנו מלאה. נמצא כי אנשים היו בסבירות גבוהה יותר לצרוך מזונות עתירי קלוריות לאחר שתיית אלכוהול.

כמו כן, האלכוהול מייבש אותנו, וכך עלול לגרום לנו לחשוב שאנחנו צריכים אוכל במקום מים. לכן, הקפידו לאכול קודם לפני שתיית כוס היין או הקוקטייל, וכמובן שתו גם מים.

אתם לא אוכלים מספיק שומן

מודעה

ממש כמו חלבון, השומן הבלתי רווי גם כן קשור לתחושה של שובע. לכן הוסיפו לארוחות שלכם שומנים בריאים הטובים לתפקוד המוח והלב הנמצאים באגוזים, זרעים ואבוקדו. המומחים ממליצים על הגבלת צריכת השומן ל- 20 עד 35 אחוזים מסך הקלוריות היומית.

מדלגים על ארוחות?

דילוג על ארוחות במשך היום כמו ארוחת הבוקר או ארוחות אחרות היא סיבה נוספת לתחושת הרעב. דילוג על ארוחה כשהבטן ריקה גורמת לגופנו לייצר את ההורמון גרלין המגביר את התיאבון.

הקפידו לא להעביר 4 עד 5 שעות ללא ארוחות. גם אם אתם לא אוהבים לאכול בבוקר, איכלו משהו קטן כשעה לאחר שהתעוררתם, כמו יוגורט, תפוח, חמאת בוטנים או שייק מחלב סויה.

אתם אוכלים מהר מדי

כשאנחנו זוללים את האוכל, הבטן שלנו תהיה מלאה בשלב מסוים, אך עדין המוח שלנו לא מבין שאנחנו שבעים. אכילה בקצב איטי יותר מעודדת את שחרור ההורמון אשר מתריע למוח לא לאכול יותר.

איכלו לאט יותר, התענגו מהאכילה של ארוחה טובה. חכו 20 דקות לפני שתחליטו לאכול עוד, בזמן הזה המוח יאותת לכם על שובע.