תזונה

5 מיני מזונות המגינים מפני לחץ דם גבוה

בפוסט הבא אמליץ לכם על 5 מיני מזונות המגינים מפני לחץ דם גבוה. וכן.. יש יין אדום ברשימה ואפילו שוקולד מריר.

10400805_10152535673944640_3796298649429781020_nאוריה קוסטינר | נטורופת | לאתר | לדף הפייסבוק | Agogo | פורסם 18/12/14

תפוח אדמה אפוי עשיר באשלגן ומגנזיום

תפוח אדמה אפוי עשיר באשלגן ומגנזיום

תפוח אדמה אפוי

תפוח אדמה אפוי עשיר באשלגן ומגנזיום, שני מינרלים חשובים שיכולים לעזור להילחם בלחץ דם גבוה מחקר באוניברסיטת פרינסטון מראה שהגברת צריכת האשלגן מסייעת במקרים רבים של לחץ דם גבוה והוא למעשה יכול לרדת ב20 אחוזים!

באשר למגנזיום, בעולם המערבי הרבה אנשים לא מקבלים מספיק מגנזיום בתזונה שלהם. בנוסף לתפוחי אדמה אפויים, הנה כמה מזונות אחרים עשירים במגנזיום ובאשלגן: דג הליבוט, תרד, בננות, סויה, שעועית.

שעועית

שעועית מכילה המון סוגים של סיבים מסיסים, מגנזיום ואשלגן, כל הרכיבים המצוינים מעולים להורדת לחץ הדם ושיפור בריאות לב. בנוסף היום ידוע שיש סוגי שעועית כגון אזוקי שמכילים גם חומצה אמינית בשם טאורין בכמות מכובדת העוזרת להרחבת כלי דם באזור הלבבי.

פירות יער

כוס של אוכמניות פעם אחת בשבוע יכולה לעזור להוריד את הסיכון ללחץ דם גבוה. אוכמניות, כמו גם פטל ותותים, מכילות תרכובות טבעיות הנקראות אנתוציאנינים המגנים נגד יתר לחץ דם ושומרים על כלי הדם, בעיקר הקטנים שבהם, כך עולה ממחקר בריטי ואמריקאי האחרון של כ 157,000 גברים ונשים שפורסם בעיתון האמריקאי לתזונה רפואית.

שוקולד מריר

אוהבי שוקולד המריר יכולים לשמוח, אכילה של 4 קוביות של שוקולד מריר מדי יום יכול לעזור בהורדת לחץ הדם, במיוחד אצל אנשים שכבר יש להם יתר לחץ דם ונוטלים תרופות, כך על פי חוקרי אוניברסיטת הרווארד.  שוקולד מריר עשיר בפלבנואידים, חומרים טבעיים הגורמים להתרחבות  כלי דם ווסקולרים. מה שחשוב שהאיכות של הקקאו תיהיה טובה ולפחות 70 אחוז.

יין אדום

כל עוד שותים במתינות למשל כוס ביום, ליין אדום יש את היכולת להרחיב את העורקים, להפחית את רמות הסוכר בדם ולהפחית את הסיכון לטרשת עורקים.

המפתח הוא הימצאותם של חומרים  להורדת לחץ דם בשילוב – אתיל אלכוהול (אתנול) ופוליפנולים נוגדי חמצון, הכוללים resveratrol וprocyanidins. כדי להפיק את המרב מנוגדי חמצון אלה יש להישאר עם זנים אדומים, שבממוצע מכילים 10 פעמים יותר פוליפנול מאשר יינות לבנים כי זנים מסוג זה מותססים עם הקליפות והזרעים של הענבים.

הכותב הוא נטורופת ואירידיולוג מוסמך, המתמחה ברפואה פונקציונלית ותזונה אורתומולקולרית.

התגובה שלך

תגובות