האם את סובלת מחוסר איזון הורמונלי?

האם את סובלת מחוסר איזון הורמונלי?

סובלת מתחושת נפיחות, עצבנות, או סתם לא בשיאך? האשמה לכך יכולה להיות חוסר איזון הורמונלי.

הורמונים הם כימיקלים המשפיעים על הדרך בה התאים והאיברים שלנו מתפקדים. זה לגמרי נורמלי שרמת ההורמונים יוצאת מאיזון קצת בתקופות מסוימות בחיים, כמו לפני ובמהלך המחזור, בזמן ההריון, או בגיל המעבר. תרופות ובעיות בריאותיות מסוימות יכולות לגרום לעלייה וירידה הורמונלית.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

מחזור לא סדיר

אצל רוב הנשים המחזור מגיע כל 21 עד 35 ימים. אם המחזור שלך לא מגיע בסביבות זמנים אלו כל חודש, או שהוא מדלג במספר חודשים, הדבר עלול להצביע על כך שיש לך יותר מדי או מעט יותר מהורמונים מסוימים (אסטרוגן ופרוגסטרון). אם את בשנות ה-40 שלך או שנות ה-50 המוקדמות – הסיבה לכך יכולה להיות קדם-מנופוזה, או במילים אחרות תקופת קדם גיל המעבר. אולם, מחזור נשי לא סדיר עלול להיות סימן לבעיות בריאותיות אחרות כמו תסמונת השחלות הפוליציסטיות.

בעיות שינה

אם אתן לא מקבלות מספיק שעות שינה, או אם השינה שלכם לא מספיק איכותית, ההורמונים שלכן יכולים להיות הגורם לכך. פרוגסטרון, הורמון המשוחרר על ידי השחלות, מסייע לנו בשינה טובה יותר. אם רמת ההורמון שלך נמוכה מהרגיל, הדבר יכול להקשות על ההירדמות ועל שמירה על שינה רצופה. רמה נמוכה של אסטרוגן יכולה לעורר גלי חום והזעות בלילה, דבר המקשה על קבלת המנוחה שאנחנו צריכים.

אקנה כרונית

פצעונים לפני או במהלך המחזור הוא דבר נורמלי. אבל פצעונים אשר לא נעלמים עלולים להצביע על בעיה הורמונלית. עודף אנדרוגן (הורמון זכרי הנמצא הן בגברים והן בנשים) יכול לגרום לבלוטות החלב לעבודת יתר. אנדרוגנים משפיעים על תאי העור בתוך ומסביב לזקיקי השערה. כל אלה עלולים לגרום לחסימת הנקבוביות וכך להתפרצות פצעונים.

זיכרון מעורפל

המומחים עדיין אינם בטוחים ממש איך ההורמונים משפיעים על מוחנו.  מה שהם כן יודעים זה ששינויים ברמת האסטרוגן והפרוגסטרון יכולים לגרום לתחושה "מעורפלת" ועלולים להקשות עלינו בלזכור דברים. מומחים מסוימים חושבים כי אסטרוגן עלול להשפיע כימיקלים הנקראים נוירוטרנסמיטורים (מוליכים עצביים). בעיות בקשב ובזיכרון שכיחים במיוחד במהלך גיל המעבר וקדם גיל המעבר. אבל הם גם יכולים להיות תסמין למצבים הורמונליים אחרים, כמו מחלת בלוטת התריס.

בעיות במערכת העיכול

הקיבה שלנו מצופה בתאים קטנים הנקראים קולטנים המגיבים לאסטרוגן ופרוגסטרון. כאשר הורמונים אלו גבוהים או נמוכים מהנורמלי, ניתן לחוות שינויים בעיכול המזון שאנו אוכלים. זאת הסיבה לכך ששלשולים, כאבי בטן, נפיחות ובחילות מתרחשות ומחמירות לפני ובמהלך המחזור. אם אתן חוות בעיות בעיכול, וכמו כן בעיות כמו אקנה ועייפות, את כנראה סובלת מחוסר איזון הורמונלי.

עייפות מתמשכת

האם את עייפה כל הזמן? עייפות היא אחד מהתסמינים הנפוצים ביותר לחוסר איזון הורמונלי. עודף פרוגסטרון עלול לגרום לך לישנוניות. ואם בלוטת התריס מייצרת מעט מדי מהורמון בלוטת התריס, הדבר עלול לגזול מהאנרגיה שלך. בדיקה פשוט של בלוטת התריס יכולה לומר לנו אם הרמה נמוכה מדי. במידה שכן, ניתן לקבל טיפול מתאים לכך.

קוטביות במצבי הרוח ודיכאון

ירידה או שינויים הורמונליים מהירים יכולים לגרום למצב רוח רע ותחושת דיכאון. האסטרוגן משפיע על כימיקלים שונים במוח כמו סרוטונין, דופמין, נוראפינפרין. אבל הורמונים נוספים, אשר עוברים באותם דרכים כמו המוליכים העצבים, גם משחקים תפקיד משמעותי באיך שאנו מרגישים.

תיאבון יתר ועליה במשקל

כאשר אנו חשים עצבות או עצבנות, בין השאר כתוצאה מירידה ברמת האסטרוגן, אנו חשים צורך לאכול יותר. זאת הסיבה שירידה ברמת ההורמונים גורמת לעלייה במשקל. ירידה באסטרוגן יכולה גם להשפיע על רמת הלפטין בגוף, הורמון הגורם לרעב.

כאבי ראש

הרבה דברים יכולים לגרום לכך. אך לנשים מסוימות, ירידה באסטרוגן היא הסיבה לכאבי הראש. לכן, כאבי ראש הם דבר נפוץ לפני ובמהלך המחזור, כאשר האסטרוגן בירידה. כאבי ראש קבועים באותם זמנים במהלך החודש עלולים להצביע על כך שרמת ההורמונים יוצאת מאיזון.

יובש בנרתיק

מודעה

נורמלי לחוות יובש בנרתיק מדי פעם. אך, אם אתן מרגישות שהיובש והגירוי תכוף יותר, רמה נמוכה של אסטרוגן היא הסיבה לכך. ההורמון מסייע בשמירה על לחות רקמות הנרתיק. אם רמת האסטרוגן יורדת בגלל חוסר איזון, הדבר עלול לגרום להפחתת נוזלי הנרתיק.

אובדן התשוקה המינית

רבים מהאנשים חושבים על הטסטוסטרון כהורמון זכרי, אך גם גוף האישה מייצר אותו. אם רמת הטסטוסטרון שלך נמוכה מהרגיל, תחווי פחות עניין במין מאשר את חווה בדרך כלל.

שינויים בשדיים

ירידה ברמת האסטרוגן עלולה לגרום לירידה בצפיפות הרקמות בשדיים. ועלייה בהורמון יכולה לעבות את הרקמה, אפילו לגרום לגושים וציסטות חדשות. בקרו אצל הרופא במידה ואתן מזהות שינויים בשדיים, גם כאשר אין תסמינים אחרים המדאיגים אותך.

איך מגיעים לאיזון הורמונלי?

כנסו לכתבה של אגוגו: איך לאזן את ההורמונים בגוף

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.