9 מזונות בריאים שעלולים להיות רעילים כשאוכלים מהם יותר מדי

9 מזונות בריאים שעלולים להיות רעילים כשאוכלים מהם יותר מדי

האמרה הידועה שיש ליהנות מכל הדברים במתינות? לא חלה רק על יין אדום, לחם טרי, או קינוחים טעימים, אלא גם לגבי מזונות בריאות מסוימים.

משום שבין אם מדובר באגוזים, דגים, ירקות עליים ירוקים, או דגנים מלאים, כמעט תמיד יש מצבים שבהם צורכים מאותו מאכל טוב יותר מדי. הנה תשע מזונות מצויינים, שעלולים להיות מסוכנים עבורכם אם תגזימו בצריכתם.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

אגוזי ברזיל

אגוזים גדולים אלה ידועים בהיותם המקור מספר אחת לסלניום, מינרל קורט אשר ממלא תפקיד חיוני ברבייה ועוזר לגוף להילחם בזיהום. למעשה, אגוז ברזיל יחידי יכול לספק עד 90 מיקרוגרם של סלניום, שהם כמעט פי שניים מכמות הסלניום היומית המומלצת. וחופן אחד (שישה עד שמונה אגוזים) מכיל כמות עצומה של 777% מהתצרוכת היומית המומלצת של סלניום.

אכילת מנה מזדמנת של אגוזי ברזיל זה בסדר, אבל לאכול מהם בכל יום יכול לסכן אתכם בהרעלת-סלניום, אשר יש לה פוטנציאל לגרום לנשירת שיער, בעיות במערכת העיכול, בעיות נוירולוגיות, סחרחורת ואפילו התקפי לב או אי ספיקת כליות. הקפידו על מנה שבועית אחת, או פשוט צרכו אגוז או שניים מספר פעמים בשבוע.

תרד, סלק, מנגולד

אנחנו לא צריכים להזכיר שכל הירקות האלה הם תחנת כוח תזונתית. אבל הם גם עתירים בתרכובות טבעיות שנקראות אוקסלטים. אוקסלטים למעשה פועלים כמו פרה-ביוטיקה אשר מזינה את החיידקים הבריאים במעיים. אבל עבור מי שנוטה לאבנים בכליות, אכילת יתר ממזונות עתירי אוקסלטים, רק מחמירה את הבעיה.

הכליות אמורות לסנן את התרכובות האלו החוצה. אצל אלו שנוטים לפתח לאבנים בכליות, הכליות מתקשות לעשות זאת, מה שעלול להוביל להצטברות והיווצרות של אבנים בכליות. במקרה כזה, הטוב ביותר הוא להימנע לגמרי ממזונות עשירים באוקסלטים. התייעצו עם הרופא כדי להבין מה ההמלצות הטובות ביותר עבורכם. אם יש צורך לקצץ מזונות עתירי אוקסלאט, דיאטנית יכולה לעזור למצוא חלופות נמוכות באוקסלט, כמו כרוב או כרובית.

שימורי טונה

זה זול, נוח, ומלא בחלבונים ואומגה 3 הכל כך חשובה. אבל שימורי טונה מכילים גם מידה מסוימת של כספית, אשר יכולה לפגוע במערכת העצבים והמוח של עוברים וילדים קטנים. כמויות גבוהות של כספית יכולות להיות רעילות גם למבוגרים (הסימפטומים כוללים חוסר תחושה או עקצוץ, בעיות ראייה ובעיות זיכרון).

אבל המומחים לא יודעים בדיוק כמה כספית מהטונה צריך לאכול כדי לחלות בפועל. טונה אלבקור לבנה, מכילה יותר כספית מטונה בהירה, והכמות שמותר לאכול תלויה במשקל שלכם. למשל, אדם במשקל 50 ק"ג צריך להקפיד על לא יותר מ-4 מנות טונה אלבקור לבנה או 9 מנות של טונה בהירה לשבוע.

אצל אדם במשקל 75 קילו מותר לאכול 5 מנות של טונה אלבקור לבנה או 14 מנות של טונה בהירה לשבוע.

אם אתן בהריון, מניקות, או מנסה להרות, יש להישאר עם ההנחיות שנקבעו על פי ה-FDA: תיהנו מכמות של עד 12 מנות בשבוע של מאכלי ים נמוכים בכספית, כמו: שרימפס, סלמון, שפמנון, או טונה קלה. עבור טונה אלבקור הגבוהה- בכספית, הגבילו את הצריכה ללא יותר מ-6 מנות בשבוע.

קראו בהרחבה על: 16 יתרונות לאכילת טונה (וכמה מומלץ לאכול בשבוע)

בשר אדום, צדפות ושעועית לבנה

מודעה

כל השלושה הם מקורות עליונים לברזל, אשר ממלא תפקיד חיוני באספקת חמצן לשרירים. ובעוד מעט מדי ברזל יכול לגרום לתחושת חולשה ועייפות, יותר מדי ממנו יכול להוביל לאי ספיקת כבד. כמובן, הרבה אנשים נאבקים כדי לקבל מספיק מינרלים בתזונה שלהם, אז עודף ברזל הוא די נדיר, במיוחד אם מקור הברזל היחידי שלכם הוא ממזון.

אבל אם אתם לוקחים תוספת ברזל? שווה להתייעץ עם דיאטנית. חשוב לדעת מה הם הצרכים האישיים של כל אחד על מנת לדעת איך לאזן מקורות מזון ותוספי מזון.

אורז חום

ברור, פחמימות מורכבות הן שם נרדף למזון בריאות. אבל האורז גם טוב בלספוג ארסן, תהליך המתרחש באופן טבעי באדמה ובמים. ואורז חום נוטה לספוג יותר מתכות הכבדות מאשר האורז הרגיל. ארסן הוא קרצינוגן אנושי ידוע (חומר מסרטן), וכיום, אין סף בטיחות עבור כמות הארסן באוכל.

יחד עם זאת מומחים מסכימים כי אין צורך להוריד את האורז החום מהתפריט לגמרי. במקום זאת, עשו מאמץ לאכול מגוון של דגנים מלאים. אם בדרך כלל נהגתם לאכול אורז חום כל יום, נסו להחליף אותו במשהו כמו קינואה, חיטת פארו, או דוחן.

השגיחו גם על מזונות ארוזים המכילים מרכיבים מאורז או מבוססים על אורז כמו סירופ אורז חום (אשר משמש לעתים קרובות כדי להמתיק דגנים טבעיים או חטיפי גרנולה). עדיף לאכול אותם פעם בכמה זמן ולא כל יום.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.