האם ג'ינג'ר מסייע בהרזייה?

האם ג'ינג'ר מסייע בהרזייה?

ג'ינג'ר הוא צמח המשמש בעיקר כתבלין. הג'ינג'ר נחשב לבעל יכולות לזירוז חילוף החומרים בגופנו ובכך כמסייע להרזייה. בכתבה זו נברר איך בדיוק הג'ינג'ר עושה זאת, ואיך ניתן להוסיף אותו לתפריט התזונה שלנו.

אגוגו-מגזין בריאות| Agogo | פורסם 21/12/13

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.
מודעה

האם הג'ינג'ר מסייע בהרזייה?
האם הג'ינג'ר מסייע בהרזייה?

הג'ינג'ר מסייע לעיכול

הג'ינג'ר מסייע לעיכול בכך שהוא מעלה את רמת ה-P.H בקיבה ומגרה את האנזימים שבמערכת העיכול. בנוסף לכך הג'ינג'ר מלא בסיבים תזונתיים ובכך מגביר את התנועתיות בקיבה.

שילוב של שתי תכונות אלו מזרזים את ספיגת הרכיבים התזונתיים הנחוצים לגופנו, בעוד שהרכיבים הלא נחוצים הגורמים לנפיחות ועצירות מופרשים החוצה.

הג'ינג'ר משפר את חילוף החומרים

מחקר גרמני הראה כי ג'ינג'ר מזרז את חילוף החומרים ומומלץ לשימוש בטיפול בהשמנה. עוד נמצא כי הג'ינג'ר עשוי להגביר את חילוף החומרים עד 20 אחוז.

בזירוז חילוף החומרים הג'ינג'ר מסייע בשריפת השומן. הדבר קשור להפחתה במשקל, אך כמו כן גם להפחתת רמות הכולסטרול והטריגליצירידים בגופנו.

הג'ינג'ר מגביר את תחושת השובע

תחילה הג'ינג'ר נחשב כתורם להרזייה רק בעזרת תכונתו לזרז את חילוף החומרים בגופנו, אך לאחר מכן התגלה כי תרומתו להרזייה טמונה גם בתחושת השובע הוא מקנה. הג'ינג'ר מגביר את ההרזייה בכך שהוא תורם לתחושת שובע ממושכת יותר לאחר ארוחה. דיכוי התאבון, בעזרת ג'ינג'ר, גורמת לצריכה נמוכה יותר של קלוריות ובכך להפחתה במשקל.

צריכת ג'ינג'ר להרזייה

ניתן להשתמש בג'ינג'ר בצורתו הטרייה או המיובשת, ניתן לצרוך בכל מיני דרכים כמו בבישול או פשוט בהוספה לתה. כתוסף מזון, הג'ינג'ר מצוי בתמציות, כמוסות ושמנים. ניתן לקנות את הג'ינג'ר בצורתו הטרייה ולגרד את הכמות הנחוצה.

אין להשתמש בג'ינג'ר לילדים מתחת לגיל שנתיים, וכמו כן גם למבוגרים יש להתייעץ עם תזונאי לפני צריכת הג'ינג'ר, במיוחד אם יש שימוש בתרופות או תוספי מזון אחרים.

ישנם כמויות סטנדרטיות לשימוש בג'ינג'ר לצורך הרזייה, אך השימוש היומי המקסימלי הוא 4 גרם. לנשים בהריון ההגבלה היומית עומדת על 1 גרם.

צריכה נפוצה של הג'ינג'ר הוא באמצעות תה ג'ינג'ר, הוספה של חצי כפית של אבקת ג'ינג'ר יחד עם שלושת רבעי כוס מים. ניתן להמתיק לאחר התמוססות הג'ינג'ר.

תופעות לוואי

תופעות הלוואי בצריכת הג'ינג'ר נדירות, אך אם מורגשות תופעות לוואי כמו צרבות, גיהוקים וכאבי בטן יש להפסיק את הצריכה.

מודעה

צריכת הג'ינג'ר לא מומלצת לאנשים הסובלים מבעיות לב וסוכרת, ואין לשלבו עם תרופות נגד קרישת דם, ואף לא עם אספירין.

לסיכום

חשוב לומר שלא מדובר כאן בתרופת קסם, ואל לנו לצפות שצריכה של ג'ינג'ר תרזה אותנו פלאים בין רגע. מומלץ לצרוך את הג'ינג'ר בצורה מבוקרת וכמובן לשמור על תזונה נכונה יחד עם פעילות גופנית בצורה קבועה.

עוד באגוגו: ג'ינג'ר – 10 יתרונות בריאותיים

אהבתם את המאמר? פרגנו בלייק!