10 סיבות לכך שכפות הרגליים שלכם כואבות ואיך לטפל בהן

10 סיבות לכך שכפות הרגליים שלכם כואבות ואיך לטפל בהן

הליכה נחשבת לאחת מסוגי הפעילות הגופנית הקלים והיעילים ביותר. זה נכון כל עוד אתם לא מתמודדים עם כאב בכף הרגל שמקשה ומכאיב בכל צעד וצעד. קראו על הסיבות השונות לכאבים בכפות הרגליים ואיך לטפל בבעיה.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

כאב בכפות הרגליים הוא בעיה שכיחה. למעשה, במחקרים לאחרונה התברר שאחד מכל חמישה מבוגרים סובל מכאב כלשהו בכפות הרגליים. הבעיה שכיחה יותר בקרב נשים וקשורה לגיל מתקדם, השמנת יתר וכאבים שונים לאורך הגוף. כאב רגליים הוא חלק משמעותי בעל השפעה משמעותית וחלק משמעותי באיכות החיים ובבריאות הכללית.

רוב האוכלוסייה משקיעה פחות מדי בבריאות בכפות הרגליים, עד שזה מאוחר  מדי והמצב הוא בלתי הפיך ומופיעים כאבים שונים. קל מאוד לקחת את כפות הרגליים שלנו כמובן מאליו. כפות הרגליים שלנו סוחבות את משקל הגוף שלנו לאורך כל היום וכמובן בעת עמידה ומסייעות לנו לנוע בקלות.

הידעתם? בכף הרגל שלנו יש אותה כמות העצמות שיש ביד ופרק כף היד. כאב או אי-נוחות מתרחשים בדרך כלל באצבעות כף הרגל, עקבים, קשת כף הרגל ותחתית כף הרגל.

כאבים בכפות הרגל נעים בין רמות כאב קלות לחמורות ועלולים להופיע לפרקי זמן שונים. חלק סובלים מהכאב בצורה כרונית וחלק סובלים מהבעיה לטווח קצר בלבד. בשני המקרים, כף רגל כואבת פוגמת באיכות החיים ומפריעה לכל פעילות יומיומית. כאבים בכף הרגל מתרחשים בשל מספר סיבות שונות, מסיבות הקשורות לאורח חיים או לגורמי ובעיות בריאות בדרגות חומרה שונות.

ניתן להיפטר מכאבים ברמה בינונית בבית. עבור כאב רציני יותר, כדאי לגשת לפודיאטור, רופא מומחה לבריאות כף הרגל.

לפניכם עשרת הגורמים הנפוצים ביותר לכאבי הרגליים שלכם, עם דרכים להיפטר מהכאבים:

1.נעילת נעלי עקב גבוהות

אחת מהסיבות הנפוצות ביותר לכאבי כף רגל הם נעילת נעלי עקב שגורמות ללחץ מוגבר על כף הרגל ועל האצבעות. כל עקב בגובה מעל ל-8 ס"מ נחשב לגבוה במיוחד, משפיע על תחתית כף הרגל, מגביל את הצורה הטבעית של הרגל ויוצר כאבים בכפות הרגליים. חוץ מכאב, נעילת נעליים עם עקבים גבוהים גורמת ליצירת בעיות שונות כמו שברי מאמץ, עקבים סדוקים ונקועים או ניורמה – גידול שמורכב מרקמת עצב.

כדי לשפר את הבעיה, בחרו נעליים עם עקבים עבים יותר ליצירת איזון ולהפחתת הלחץ על כף הרגל. כדי לשפר את המצב, החליפו בין עקבים גבוהים לנמוכים, חשוב שתעניקו מנוחה לכפות הרגליים מעקבים גבוהים במיוחד ותפחיתו את הסיכון לכאב. אם אתן מתעקשות על עקבים גבוהים, בחרו נעליים שחושפות את אצבעות כפות הרגליים, נעליים כאלו מפחיתות לחץ ואי-נוחות.

אם יש לכם יבלות, בחרו תחבושות מיוחדות המתאימות לטיפול ביבלות ובהתאם, בחרו נעליים מרופדות.

לאחר יום קשה במיוחד על הרגליים ועל העקבים, השרו את כפות הרגליים במים חמימים עם מעט מים ל-15 דקות. לפני שאתם הולכים לישון, העניקו לתחתית כף הרגל שלכם עיסוי קצר. זה משפר את פעילות מחזור הדם ומפחית כאב.

2.נעילת נעליים לא נוחות

מודעה

נעילת נעלים לא אורטופדיות, לא איכותיות ולא מתאימות עלולות לגרום לכאבים רבים בכפות הרגליים. אם הנעליים לוחצות או צרות מדי, אצבעות כף הרגל סופגות לחץ רב. אצבעות כפות הרגליים משתפשפות בנעל וסובלות מכאב ואי-נוחות.

בגלל שאנחנו עומדים על הרגליים באופן קבוע, להסתובב בנעליים שלא מתאימות לנו היא דרך מצויינת לפגוע בשרירים, מפרקים וגידים בכפות הרגליים, רגליים, ירכיים וגב.

חשוב לבדוק את מידת הנעליים מדי פעם. כפות רגליים גדלות ומשתנות עם הגיל. מדדו את כף הרגל לפחות פעם בשנה שאתם בסיבוב קניות.

כדי לפתור את הבעיה של נעלים לא נוחות, השקיעו בעצמכם והשקיעו בזוג נעליים איכותי עם סוליה יציבה ותמיכה לעקבים. כדאי גם לרכוש נעליים באופן קבוע, כל 6-8 חודשים.

יש לנו עבורכם טיפ נהדר – תמיד רכשו את הנעליים שלכם בשעות אחר הצהריים המאוחרות. כפות הרגליים נוטות להתנפח מעט אחרי שהלכתם בהם במשך רוב היום וכדאי לרכוש נעליים שמתאימות ונוחות להליכה מהבוקר עד סוף היום בעת הצורך. בקניית זוג נעליים, וודאו שאתם מנסים את שני זוגות הנעליים והתהלכו איתם במשך מספר דקות. יחד עם הנעליים, בחרו גרביים מתאימות – עדיף גרביים עם ריפוד או תמיכה פנימית באזורים מסוימים כמו אצבעות כף הרגל והעקבים. אם אתם מרגישים שאתם זקוקים לתמיכה נוספת, התייעצו עם מומחה לכף הרגל.

3.הריון

כאבים בכפות הרגליים הם תלונה מוכרת בזמן הריון, באותה מידה שבחילות בוקר, כאבי גב, עייפות ותשישות הם חלק מתלונות קבועות של נשים בהריון. כפות רגליים נוטות להיות עייפות יותר ככל שיש עליהן יותר משקל. ככל שיש עליה במשקל הגוף, כך מרכז כובד האישה משתנה וזה מוסיף לחץ לברכיים ולכפות הרגליים. ככל שהיום עובר, כך כאב כפות הרגליים מתגבר, וככל שההריון נמשך ונוסף משקל על כפות הרגליים, הכאבים רק מחמירים. החדשות הטובות לגבי כאבים בכפות הרגליים הן שעם תום ההריון, הכאבים נגמרים!

מודעה

בינתיים, כדי לתקן את הבעיה:

  • שתו נוזלים רבים, התייבשות מחמירה את המצב של כאבים בכפות הרגלים
  • הרימו את הרגליים למעלה במנוחה, במידת האפשר.
  • שפרו את פעילות מחזור הדם בעקבים בעזרת תרגילים למפרקים.

כאשר אתם מרימים את הרגליים למעלה, כדאי להניח קומפרסים קרים על כפות הרגליים ל15-20 דקות, 2-3 פעמים ביום.

4.ציפורן חודרנית

ציפורן חודרנית גורמת לכאב קשה ובוער ובדרך כלל מופיעה על הבהונות בכפות הרגלים. ציפורן חודרנית מתרחשת כאשר הצד של הציפורן נכנס חזרה לתוך העור וגדל בצורה לא טבעית, גדילה שמכאיבה לנו הרבה יותר ממה שתיארנו לעצמנו, כאב אדיר שיוצרת ציפורן קטנה. נעליים צרות, צמודות ולא נוחות גורמות לגדילה לא מתאימה של הציפורן והתפתחות של ציפורן חודרנית.

כדי לשפר ולתקן את הבעיה:

הניחו את כפות הרגליים באמבטיית מים חמימים. ההשרייה תסייע לכם להפחית כאב, נפיחות ורגישות. כדי להעצים את האפקט, הוסיפו מלח אפסום או חומץ תפוחים לתוך המים. לאחר ההשרייה אתם יכולם להשתמש בצמר גפן או חוט דנטלי כדי להרים את קצה הציפורן מתוך העור. אם אין זיהום, אתם יכולים לקצץ את הציפורן בעצמכם.

אם יש זיהום, אל תהססו ותפנו לרופא המשפחה או למומחה בכפות הרגליים. כדי למנוע ציפורן חודרנית, חתכו את הציפורניים בצורה ישרה ואל תשייפו את פינות הציפורן.

ראו גם: 10 דרכים טבעיות לטיפול בציפורן חודרנית

5.עמידה ממושכת

עמידה היא פעולה טבעית אך עבודה בעמידה במשך שעות ארוכות היא ממש לא טבעית ויכולה לגרום לכאבים בכפות הרגליים, נפיחות בכפות הרגליים ועוד. עמידה ממושכת מעלה את הסיכון לבעיות רגליים וכפו רגליים, בגלל לחץ מוגבר על העצמות, מפרקים, גידים ושרירים.

מודעה

בנוסף, עמידה למשך שעות ארוכות גורמים למצבי תשישות ועייפות קשים.

כדי לשפר את הבעיה:

אם העבודה שלכם דורשת מכם לעבוד שעות ארוכות, בחרו נעלים נוחות במיוחד. כאשר אתם עומדים, שימו לב שאתם מעבירים משקל מרגל לרגל. קחו הפסקות ישיבה של עשר דקות על כל שעה של ישיבה. הימנעו מהתכופפויות מוגברות או רבות, מתיחות מוגזמות או סיבוב הגוף באופן קבוע אך הקפידו על מתיחת הרגליים באופן קבוע.

כדי להקל על הכאבים, לפני השינה גלגלו בקבוק מים קפוא או קר מתחת לכף הרגל במשך 20 דקות. נסו לישון עם כפות רגליים גבוהות מהגוף, הניחו כרית גבוהה ועליה את כפות הרגליים על מנת להפחית נפיחות וכאבים.

6.כפות רגליים שטוחות

למי מכם עם בעלי כפות רגליים, יש סיכון גבוה במיוחד לאי נוחות, כאבים ובעיות בכפות הרגליים. רגליים שטוחות הן עניין גנטי, תופעה שעוברת בתורשה והיא בעצם רגל ללא קשת כף רגל ברורה. גם אם יש לכם קשת אתם יכולים לסבול מכף רגל שטוחה, עקבים מוגזמים ולא נוחים למשך שעות ארוכות או עבודה ממושכת "על הרגליים", תורמים לטשטוש הקשת בכף הרגל ויוצרים מבנה שטוח לכף הרגל. כף רגל שטוחה יוצרת עומס על הגידים וכאבים בעקב ובכף הרגל עצמה. כף רגל שטוחה גם יוצרת חולשה בכף הרגל עצמה ונוקשות בגב התחתון.

כדי לשפר ולתקן את הבעיה:

  • מתי שניתן, בהליכה ממושכת על החוף או בבית, התהלכו בלי נעליים, בכפות רגליים יחפות – לכף רגל שטוחה זו דרך מעולה להקל על הכאבים.
  • כדי למתוח ולהאריך את גיד האכילס ואת שרירי הרגל האחורית, מתחת לברך, בצעו תרגילי עקבים ומתיחות עקב וקרסול.
  • וודאו שאתם רוכשים נעליים עם התמיכה הנכונה לכם. חפשו נעל שתומכת בקשת שלכם או היעזרו באביזרים ורפידות אורתופדיות.

7.רמת חומצת שתן גבוהה בגוף

רמת חומצת שתן גבוהה היא סיבה נוספת לכאבי כפות רגליים, חומצת שתן היא  תרכובת של חמצן, מימן, פחמן וחנקן והיא נמצאת בגופנו באופן קבוע. עודף חמצת שתן בדם מתרחש כאשר רמת חומצת השתן בדם גבוהה מרמת חומצת השתן הנפלטת מן הגוף. כאשר נוצר עודף של חומצת שתן בפרקים נוצרת תופעה בשם "גאוט" או בעברית שגדון, תופעה היוצרת נפיחות, קשיחות וכאב בכפות הרגליים.

איך משפרים מצב של רמת חומצת שתן גבוהה?

  • שתיים מים מרובים כדי לעודד את סינון החומצה בדם.
  • המנעו מחלבונים המגיעים מן החי כמו בשרים, אברים פנימיים, עוף ודג.
  • המנעו מקטניות, שמרים, פטריות, אספרגוס, שעועית, כולם מאכלים עם רמת פורין גבוהה.
  • צרכו מזונות עם כמות סיבים גבוהה.
  • שלבו בתזונה פחמימות עמילן כמו תפוחי אדמה, בהם יש כמות נמוכה של פורין.
  • הגבילו את כמות האלכוהול שאתם צורכים.
  • עסקו בפעילות גופנית קבועה ושמרו על משקל גוף קבוע ובריא.

ראו גם: איך לטפל ברמת חומצת שתן גבוהה

8.בוניון

בוניון היא סיבה שכיחה לכאבים בכפות הרגליים. במילים פשוטות, בוניון היא פגם גופני שמתפתח על בהנות כפות הרגליים. אנשים שסובלים מהתופעה בדרך כלל סובלים גם מכאבים בכף הרגל, בירכיים, בברכיים ובגב התחתון. הבוניון פוגע בגמישות של הבהונות וגורם לכאבים עזים בהליכה.

בוניון הוא מצב מדרדר שנהיה גרוע יותר עם הזמן וגורם גם ליבלות בכפות הרגליים. כדי לשפר את המצב:

  • כדי להקל על כאב, השתמשו בתחבושות קרות על האיזור הפגוע.
  • עסו את האיזור עם שמן חמים באופן יומיומי.
  • גלגלו כדור טניס מתחת לכף הרגל כדי להקל על הלחץ והכאבים.
  • נעלו נעלים מתאימות – מרווחות באיזור הבהונות ועם עקב נמוך וכך תקלו על הכאבים.
  • המנעו מנעלייים צרות, נעליים מחודדות או עקבים גבוהים.
  • השתמשו ברפידות, עזרים וסוליות אורתפדיות כדי לייצר חווית הליכה נוחה. לעיתים יש צורך להיפטור מהבליטה המכאיבה על ידי ניתוח.

קראו גם על: בוניון: גורמים, תסמינים ודרכי טיפול

9.סוכרת

לאנשים סוכרתיים יש סיכוי גבוה של פיתוח נוירפתיה סוכרתית היוצרת נזק לעצבים של כפות הרגליים. סימפטומים של נוירפתיה סוכרתית כוללים כאב צורב ועקצוצים בכפות הרגליים וגם חוסר תחושה ותחושה עמומה בכפות הרגליים. כאב רגליים כתוצאה מנוירפתיה סוכרתית משפיע על יכולת ההליכה. במקרים רבים, סוכרת יכולה ליצור לסירקולציה בעייתית באיזור הגוף התחתון בעיקר בכפות הרגליים וברגליים. כתוצאה מכך, נוצרים כאבים בכפות הרגליים ובעקבים.

כדי לטפל במצב:

  • עקבו אחר הוראות הרופא ושמרו על רמת סוכר מתאימה לכם לאורך זמן, מצאו את הדרך המתאימה לאזן את רמת הסוכר שלכם.
  • שטפו את כפות הרגלים באופן יומיומי בעזרת מים חמימים וסבון אנטיספטי עדין השתמשו במגבת עדינה כדי לייבש את כפות הרגלים וליבוש מלא בין אצבעות כפות הרגליים.
  • נעלו נעליים נוחות עם תמיכה גבוהה או בחרו בסד או מדרס שיקלו עליכם את התנועה, אבל היוועצו תמיד עם רופא לפני שאתם מתאימים לעצמכם מדרסים או אביזרי הליכה אורטופדיים אחרים.

ראו גם: 10 סימנים מקדימים לסוכרת שלא כדאי להתעלם מהם

10.התפתחות דורבן בכף הרגל

דורבן הוא כאב ברקמת החיתולית הכפית, רקמה המחברת את עצמות כף הרגל. התופעה מכונה גם "עקב האצנים" משום שאצנים ורוכבי אופניים רבים סובלים ממנה, הכאב הוא כאב אקוטי בתחתית ועקב כף הרגל. הכאב הוא חמור במיוחד בבוקר בצעדים הראשונים אחרי ההתעוררות, או לאחר שכיבה או ישיבה ממושכת. דורבן נוצר ממצב דלקתי של הרצועה והרקמות בתחתית כף הרגל. התופעה שכיחה בקרב אתלטים שקופצים כחלק מהפעילות הגופנית שלהם, אנשים בגיל הזהב, ואנשים עודף משקל.

באותו נושא:

כדי לשפר את הבעיה:

  • בצעו מתיחות שמערבות את כפות הרגליים ואת שרירי הרגל האחורית, מספר פעמים ביום.
  • עסו את כפות הרגליים עם שמן חמים מספר פעמים ביום.
  • הניחו קרח למשך 15-20 דקות, 3-4 פעמים ביום כדי להפחית נפיחות.
  • נעלו נעליים שמספקים תמיכה מתאימה לקשת כף הרגל.
  • המנעו מעמידה ממושכת על כפות הרגליים.
  • הפחיתו את השימוש בעקב גבוה.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.