10 סיבות ומיתוסים: מדוע הדיאטה שלך לא עובדת

10 סיבות ומיתוסים: מדוע הדיאטה שלך לא עובדת

האם אכילה בלילה הופכת אותנו לשמנים? האם קפאין רע לנו? עשר סיבות ומיתוסים לגבי דיאטה ושמירה על המשקל.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.
מודעה

1.מיתוס: כדאי לאכול שש ארוחות קטנות במהלך היום מאשר שלוש ארוחות עיקריות

האמת: חלוקת הארוחות נועדה לעודד את חילוף החומרים אך מחקרים הראו כי אכילת שלוש ארוחות עיקריות ביום הניבה תוצאה זהה לאכילת ארוחות קטנות במשך היום כל עוד מספר הקלוריות הסופי היה זהה. כלומר מספר הקלוריות הנצרכות הוא הגורם העיקרי.

2.מיתוס: התעמלות אירובית היא החשובה ביותר לאיבוד משקל

האמת: האימון האירובי אכן חשוב, אך אין להתעלם מאימון משקולות שמגדיל את מסת השרירים הצורכת יותר קלוריות ושורפת יותר שומן.

לכן שלבו אימוני כוח ומשקולות כחלק בלתי נפרד לפחות שלוש פעמים בשבוע.

3.מיתוס: יש להימנע מהוספת שמן לתפריט הדיאטה

האמת: נכון ששמנים מסויימים אינם בריאים אך שמנים לא רוויים, הקרויים גם "השמנים הטובים" כדוגמת שמן זית נחוצים מאוד לבריאות. הם מסייעים להורדת כולסטרול ולחץ דם ועוזרים במניעת התקפי לב ושבץ.

4.מיתוס: גלוטן ומוצרי חלב הם אויבי הדיאטה

האמת: אם אין לך שום הגבלה רפואית לאכילת גלוטן או מוצרי חלב, אין סיבה מיוחדת להוריד אותם מהתפריט. הם מכילים סידן, חלבונים ופחמימות טובות.

5.מיתוס: לא לאכול מעבר לשעה 8 בערב

האמת: בסופו של דבר סכום הקלוריות היומי הוא שחשוב. לקלוריות אין שעון והן אינן יודעות מתי צורכים אותן. חישבו על כל האנשים הרזים בתרבויות מסויימות שלא אוכלים ארוחת ערב לפני 20:00.

הבעיה היא לא ארוחת הערב אלא חטיפים עשירי סוכר ושומן שאוכלים בשעות ערב מאוחרות. נסו להסתפק בשעות אלו בתפוח או חטיף קל כמו פופקורן.

6.מיתוס: דילוג על ארוחות עוזר בהורדת משקל

האמת: נשמע מפתה לפסוח על ארוחת הצהריים העשירה בקלוריות אך לפסוח על ארוחות הינו איסור חמור בזמן דיאטה. ירידת האנרגייה והרעב יגרמו לאכילה בלתי מבוקרת בארוחה הבאה וגם אחריה בגלל חוסר האיזון שנוצר.

מאחר והרעב עלול לתקוף כבר לפני הארוחה הבאה , הסיכון לאכול חטיפים עתירי סוכר ושומן גבוהה יותר.

7.מיתוס: לא לאכול פחמימות

האמת: בעולם שלאחר אטקינס, דיאטה מאוזנת כוללת בהחלט גם פחמימות. מומלץ לבחור בפחמימות "טובות" כמו אורז חום, פירות וירקות ולפסוח על פחמימות "רעות" כמו אורז לבן, עוגות וציפס.

8.מיתוס: לאכול יותר חלבונים

מודעה

האמת: מעל כמות יומית מסויימת, עודף חלבונים ייאגר בגוף כשומן. השייקים החלבוניים מכילים ברובם כמויות סוכר גדולות. הכמות היומית המומלצת לנשים היא כ- 46 גרם חלבון לגברים כ- 56 גרם.

9.מיתוס: שתיית קפה מרובה עוזרת בהורדת משקל

האמת: נכון שקפאין ממריץ את חילוף החומרים אך עם זאת גורם לאגירת נוזלים ולהעלאת רמת הקורטיזול בגוף. מחקרים מראים שרמות גבוהות ממושכות של קורטיזול בגוף גורמות למיקום מחודש ואגירה של שומן באיזור הבטן.

כמות הקלוריות עולה עוד יותר בלי לשים לב עם הוספת חלב, סוכר לקפה ולעיתים קרובות גם עוגייה או סוג אחר של מאפה.

10.מיתוס: יש להפריד בין חלבונים ופחמימות

האמת: קטניות, אגוזים,שקדים וגרעינים מכילים פחמימות וחלבונים ונחשבים לבריאים. הסוד טמון בבחירה נכונה של חלבונים ופחמימות. כפי שהוזכר, יש לבחור בפחמימות "טובות" כגון מוצרים מדגנים מלאים, ירקות ופירות. עם החלבונים "הטובים" נמנים בשר רזה, דגים, טופו ומוצרי חלב דלי שומן.